Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LTU Republic akcija „Twitch“ kanale Ukrainai atneš daugiau nei 10 tūkst. eurų

Jau savaitę Ukrainoje vyksta Rusijos karinė invazija. Jau dabar jos nuostoliai yra sunkiai apskaičiuojami. Dėl to dauguma žmonių įsitraukė į labdaringas veiklas, skirtas padėti ukrainiečiams. Ne išimtis ir platformoje „Twitch“ aktyviai veikiantis Karolis Jankauskas, dar žinomas slapyvardžiu LTU Republic, kuris dėl savo tiesiogiai transliuojamų vaizdo įrašų surinko jau daugiau nei 10 tūkst. eurų.
LTU republic – Karolis Jankauskas
LTU republic – Karolis Jankauskas / Socialinių tinklų nuotr.

Norint palaikyti Ukrainą ir jos gyventojus ne tik moraliai, bet ir finansiškai, galima aukoti ne tik įvairius daiktus, drabužius, bet ir pinigus, pervedant juos tam tikroms organizacijoms.

Prie kilnios misijos padėti ukrainiečiams prisijungė ir „Twitch“ platformoje aktyviai veikiantis Karolis Jankauskas, pasivadinęs slapyvardžiu LTU Republic. Kaip pats pasakoja 15min, jis sėdėjo namie, žiūrėjo naujienas tol, kol apėmė beviltiškumo jausmas. Tada suprato, kad turi nemažą bendruomenę ir savo veikla gali prisidėti prie Ukrainos, ne tik žaisti ar linksminti žmones.

Socialinių tinklų nuotr./LTU republic – Karolis Jankauskas
Socialinių tinklų nuotr./LTU republic – Karolis Jankauskas

Transliuoja jau penktą dieną, o kartą – ir per naktį

Karolio gyva transliacija startavo sekmadienį, nuo 21 valandos. Tada prasidėjo ir pinigų rinkimas Ukrainai.

„Transliacijos nebuvo ištisos, būdavo, kad naktį atsijungdavau pamiegoti, tada vėl tęsdavau“, – 15min pasakojo Karolis.

Tiesa, kartą „LTU Republic“ kanalas veikė visą naktį. Tada Karolis miegojo, transliaciją stebint kitiems.

„Naktį iš pirmadienio į antradienį miegojau priešais kamerą. Tą daryti norėjau ir toliau, tačiau galiausiai persigalvojau, nes supratau, kad negaliu to pakelti fiziškai. Miegu po keturias valandas, seku naujienas, pavargstu ir psichologiškai.

Nusprendžiau nesigadinti savo sveikatos, todėl dabar transliuoju dienomis, kai žmonės grįžta iš darbų ar mokyklų“, – tęsė K.Jankauskas, tikindamas, kad ateityje planuoja daryti 12-kos valandų trukmės transliacijas.

Jau surinko virš 10 tūkst. eurų

Kaip teigia kūrėjas, pasižiūrėti prisijungia apie tūkstantis žmonių, o žiūrimiausiu laiku žiūrinčiųjų skaičius siekė pusantro tūkstančio. Karoliui jau pavyko surinkti virš 10 tūkst. eurų, tačiau tai – tik lėšos, matomos ekrane. Tikroji suma, kurią perves ukrainiečiams, yra keliais šimtais mažesnė, kadangi atsiskaičiuoja mokesčiai.

Kaip tik prieš pat pokalbį pašnekovas pervedė organizacijai „Blue&Yellow“ surinktus pinigus. Šiuo metu jis renkasi aukoti tik šiai organizacijai.

Ekrano nuotr./LTU republic parama „Blue&Yellow“ organizacijai
Ekrano nuotr./LTU republic parama „Blue&Yellow“ organizacijai

„Kol kas nesu mąstęs apie kitas, nes ši organizacija veikia jau ilgą laiką, nuo 2014-ųjų, todėl ji pasirodė patikimiausia. O ir daugiausiai žmonių aukoja būtent jiems. Stengdamasis išvengti kokių nors nesusipratimų, aukoju ten, kur atrodo patikimiausia“, – pripažino vaizdo transliacijų kūrėjas.

Tikslios datos, iki kada transliuos, Karolis kol kas dar nėra nusistatęs. Kaip pats tikina, tiek, kiek reikės.

„Buvau numatęs nuo kovo 17 dienos kurį laiką atostogauti, tad žiūrėsiu, kaip bus. Manau, kad iki tol transliuosiu kasdien. Laiko limito nesu užsibrėžęs ir darysiu tai tol, kol sveikata leis“, – žadėjo jis.

Anksčiau dalį savo surinktų pinigų skyrė prieglaudai

Karolis jau ir anksčiau yra daręs panašią akciją, tik tuo metu aukojo ne visą surinktą sumą, o dalį jos.

„Esu nemažai lėšų pervedęs šuniukų ir kačiukų prieglaudoms. Pavyzdžiui, prieš metus jiems skyriau tūkstantį eurų“, – 15min pasakojo K.Jankauskas.

Ekrano nuotr./LTU republic parama gyvūnams
Ekrano nuotr./LTU republic parama gyvūnams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas