Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lydimas audros ir žaibų prasidėjo festivalis „Yaga Gathering 2016“

Dzūkijos miškuose vykstantis festivalis „Yaga Gathering 2016“ ketvirtadienio vakarą tradiciškai prasidėjo teatralizuotu pasirodymu. Tiesa, dieną kilusi stipri audra neaplenkė festivalio teritorijos, vėjas bandė plėšyti dekoracijas, dėl pavakarę trenkusio žaibo sutriko telefono ryšys.
Festivalio „Yaga Gathering 2016“ akimirka
Festivalio „Yaga Gathering 2016“ akimirka / Pauliaus Burkšaičio nuotr.

Vis tik vakarop oras aprimo ir jau 19 val. vakaro pasigirdo pirmieji muzikos garsai. O apie trečią valandą nakties, renginiui įsivažiavus, Baltarusijos eksperimentinio teatro trupė „T(e)=Art“ prie pagrindinės renginio scenos surengė šviesų ir naujojo cirko pasirodymą.

Nuo penktadienio popietės pilnu pajėgumu pradėjo veikti visos festivalio scenos ir tematinės erdvės, o susirinkusiųjų nuotaikos netemdo retkarčiais prasidedantis lengvas lietus.

Pauliaus Burkšaičio nuotr./Festivalio „Yaga Gathering 2016“ akimirka
Pauliaus Burkšaičio nuotr./Festivalio „Yaga Gathering 2016“ akimirka

Pagrindinėje ir ramybės scenose visomis festivalio dienomis ir naktimis netils muzika, vyks gyvų grupių pasirodymai, elektroninės muzikos didžėjai suks plokšteles. Penktadienio vakarą didžiojoje festivalio scenoje pasirodo vengrų grupė „Gonsofus“, o iš karto po jų ir legendinis Jungtinės Karalystės atlikėjas „Banco de Gaia“ su savo pasirodymo programa „Last train to Lhasa“. Visomis festivalio dienomis įvyks per 100 muzikinių pasirodymų.

Tuo tarpu pirmą kartą pristatomoje „Yaga Gathering“ koncepto scenoje be koncertų ir eksperimentinės muzikos pasirodymų vyksta paskaitos, radijo teatro spektakliai, įvairūs meno projektai ir performansai. Festivalio sveikatingumo erdvėje vyks jogos, meditacijos bei kiti užsiėmimai kūnui ir sielai. O amatų dirbtuvės kvies išmokti naudingų dalykų. Kasmet festivalyje didžiulis dėmesys skiriamas vaikams, tad ir šiemet bus specialiai jiems skirta „Smaragdo miesto“ dienos programa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas