Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Kavaliauskas su žmona pažino kitokią Turkiją: „Nuostabą kėlė ne tik kultūra“

Projekto „Kaukės“ laimėtoju ką tik tapęs dainininkas Martynas Kavaliauskas neseniai spėjo ir pakeliauti. Su žmona Rusne atlikėjas atostogoms pasirinko lietuvių pamėgtą Turkiją. Visgi pora nutarė apsieiti be „viskas įskaičiuota“ paketo, o pakeliauti savarankiškai, aplankyti pajūrio miestelius, ir šiuo savo sprendimu išties džiaugiasi.
Rusnė ir Martyno Kavaliauskų atostogos Turkijoje
Rusnė ir Martyno Kavaliauskų atostogos Turkijoje / Asmeninio archyvo nuotr.

„Turkija – tradicinė ir pamilta lietuvių kelionių kryptis, tačiau mes ne iš tų, kurie dažnai naudojasi „viskas įskaičiuota“ paketu“, – šypsojosi Rusnė. Kol pora neturi vaikų, jiems patogu paatostogauti ir ekstremalesnėmis sąlygomis, todėl ir šįkart pasirinko aplankyti tarp vietinių populiarius pajūrio miestelius, kuriuose tikrai nesunku pasinerti į gyvenimo ritmą bei pajusti vietinę dvasią, rašo portalas Žmonės.lt.

„Be to, savarankiškai keliauti maloniau – nereikia prie nieko derintis“, – neslėpė moteris.

Abudu su Martynu sutarė visas problemas ir darbus palikti gimtinėje bei pasinerti į kokybišką poilsį.

„Norėjome bent trumpam visiškai atsijungti nuo lietuviškų realijų, ką tikrai būtų sunku padaryti tarp lietuvių turistų populiariuose kurortuose. Stengėmės keliauti nei per daug aktyviai, nei per daug pasyviai. Kiekvieną spalį skiriame laiko atostogoms, nes reikia poilsio po gan užimto vasaros sezono.

Asmeninio albumo nuotr./Rusnės ir Martyno Kavaliauskų atostogos Turkijoje
Asmeninio albumo nuotr./Rusnės ir Martyno Kavaliauskų atostogos Turkijoje

Po karantino turėjau apie 70 gyvo garso koncertų, taip pat filmavausi LRT projekte „Mano daina“, krūvis buvo tikrai milžiniškas, renginių labai daug. Mums, muzikantams, beliko suktis kaip voverėms rate. Dabar labiausiai tikiuosi grįžti pailsėjęs ir įkvėptas naujiems darbams“, – Žmonės.lt pasakojo Martynas Kavaliauskas.

Turkija porai pasirodė kaip saugi, jauki šalis. Mažuose miesteliuose vietiniai kvietė užeiti į parduotuvėles arba restoraną, tačiau tikrai per daug neįkyrėjo. Senamiesčių skersgatviuose Martynas su Rusne matė daug rankų darbo kūrinių parduotuvių, sidabro, keramikos dirbinių, prieskonių.

Rusnė ir Martyno Kavaliauskų atostogos Turkijoje – galerijoje:

„Kita vertus, Turkijoje vienoje vietoje telpa viskas – ir savotiškas pardavėjų mentalitetas, ir rankų darbo menas, ir mažaverčių suvenyrų kalnai“, – juokėsi Martynas.

„Bet nuostabą kėlė ne tik kultūra. Amą atėmė uolėti krantai, kalnai. Apie turkišką virtuvę ir jų gebėjimus gaminti, turėtų būti atskira tema. Praleidome Turkijoje keletą savaičių, tačiau nė karto neteko pavalgyti mažiau negu labai labai skaniai. Abu su Martynu dieviname jūros gėrybes, tad mums čia buvo rojus.“

Asmeninio albumo nuotr./Martynas Kavaliauskas
Asmeninio albumo nuotr./Martynas Kavaliauskas

Poros atostogų plane buvo aplankyti penkis pajūrio miestelius bei Stambulą.

„Dažniausiai laiką leidome drauge, nors rytais pabūdavome ir po vieną, aš išeidavau anksčiau, išgerdavau kavos, dėliodavau savo mintis. Rusnė kartais ilgiau miegodavo, prabudusi atsakydavo į laiškus, skambučius, prisijungdavo prie manęs vėliau. Jau daug metų esame kartu, tokia rutina mums organiška. Keliaudami taip pat bent kartą nueiname į kokį vakarėlį, pasiklausome populiarios muzikos, pasilinksminame iš širdies“, – Žmonės.lt pasakojo Martynas.

„Jei pandeminė situacija leis, planuojame surengti kasmetinį Martyno kalėdinį koncertų turą Kaune, Palangoje, Šiauliuose ir Marijampolėje“, – apie darbus sugrįžus prasitarė vyro vadybininke dirbanti Rusnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas