Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

M.Linkytės atostogos Zakinte – privatus laivas ir graikiško jogurto paieškos: „Jo reikėjo ne valgymui“

Vos 3 valandos skrydžio lėktuvu iš Lietuvos, ir atsidursite kerinčio grožio Graikijos saloje – Zakinte, garsėjančia įspūdinga gamta, turtinga istorija ir svetinga atmosfera. Nesvarbu, ar ieškote ramaus poilsio prie jūros, ar nuotykių gamtoje, ši sala turi ką pasiūlyti kiekvienam keliautojui. Čia neseniai ilsėjosi ir populiari muzikos atlikėja Monika Linkytė.

„Atostogos mane dažniausiai ištinka neplanuotai. Pagal savo gyvenimo būdą ir veiklą atostogauju tada, kai jaučiu, jog atėjo metas atsikvėpti. Dažniausiai keliauju ten, kur yra kalnai arba bangos, o geriausiai pailsiu, kai būnu toli nuo žmonių, su kuprine ant pečių, bandant įkopti į kokią viršūnę. Ši kelionė buvo kiek kitokia: mėgavausi gimtadienio savaite leisdamasi į nuotykius po įspūdingo grožio Graikijos salą. Džiaugiuosi, kad bent trumpam pavyko atitrūkti nuo darbų ir pailsėti“, – pasakoja M.Linkytė.

Įsimylėti priverčiančios kalnų viršūnės

Nors atlikėja Zakinte lankėsi pirmą kartą, ją iškart sužavėjo šios mažos Graikijos salos gamta: krantus skalaujančios jūros žydrynė ir dangų raižantys kalnai. Būtent jie, pasak žinomos moters, privertė šią salą iškart įsimylėti, rašoma „Itaka“ pranešime spaudai.

Asmeninio archyvo nuotr./Monika Linkytė
Asmeninio archyvo nuotr./Monika Linkytė

„Į kelionę važiavau su savo labai gera drauge, tad gera kompanija, be abejonės, visuomet prisideda prie įsimintinų atostogų. Didžiausią įspūdį man padarė Mėlynosios olos. Plaukėme privačiu laivu apie keletą valandų ir tokio skaidrumo bei ryškumo vandens dar nebuvau mačiusi! Kelionėje taip pat netrūko ir aktyvaus poilsio. Per vieną žygiuotojų programėlę susiradome, kur galėtume išeiti į trumpą žygį po Graikijos kalvas. Tad rytinis pasivaikščiojimas ir saulės pasitikimas kalno viršūnėje taip pat paliko neišdildomą įspūdį“, – kelionės įspūdžiais dalijasi M.Linkytė.

Nė žingsnio be graikiškos virtuvės

Žinoma, Zakinto sala garsėja ne tik žadą atimančiais kraštovaizdžiais, bet ir kulinariniais lobiais: ką tik sugauta žuvis bei jūros gėrybės, šviežios daržovės, aukštos kokybės alyvuogių aliejus, gaminamas vietoje iš saloje augančių alyvmedžių alyvuogių. Be to, vietinės tavernos siūlo ne tik gardžius patiekalus, bet ir galimybę pasimėgauti autentiška graikų muzika bei šokiais.

Asmeninio archyvo nuotr./Monika Linkytė
Asmeninio archyvo nuotr./Monika Linkytė

„Atostogaudamos Zakinte mėgavomės vietiniais patiekalais. Čia yra daug gerų restoranėlių, kur galima pasilepinti skaniu bei kokybišku maistu. Daugiausiai skanavome žuvį ir, be abejonės, nebuvo nė dienos be graikiškų salotų bei „freddo cappuccino“ – šaltos kapučino kavos“, – sako žinoma atlikėja.

Pataria išsinuomoti automobilį

Zakintas priklauso Jonijos jūros salų grupei ir yra trečia pagal dydį sala: jos ilgis siekia apie 40 km, o plotis – 20 km. Šis faktas byloja, kad šiai salai apžiūrėti užtenka vos kelių dienų, tačiau grožėtis ja niekada nenusibos.

Jei per atostogas daugiausiai norėsis mėgautis tingiais paplūdimio ir viešbučio baseino teikiamais malonumais, verta rinktis kelionių organizatoriaus siūlomas ekskursijas. Vis dėlto, jei Zakintas kvies patyrinėti plačiau, Monika rekomenduoja išsinuomoti automobilį.

„Nors sala nėra didelė – nuo vienos jos pusės iki kitos apie 1 val. kelio, čia tikrai yra ką pamatyti. Automobiliu aplankėme vaizdingą Agios Nikolaos uostą, Skinari švyturį, sudužusį kontrabandinį laivą „Panagiotį“ bei labai jaukų kaimelį Keri, kur nuo 1970-ųjų veikiančioje vietinėje kavinėje skanavome skaniausių ledų. Patyrinėjome ir Mizithres bei Porto Limnionas paplūdimius. Taip pat kelis kartus važiavome vakarieniauti ant jūros kranto, į draugų parekomenduotus restoranėlius“, – įspūdžiais dalijasi M.Linkytė.

Kaitri saulė ir kremas nuo saulės

Patraukliausia salos dalis neabejotinai yra nepakartojami auksinio smėlio paplūdimiai, vaizdingi žvejų kaimeliai ir judrūs pajūrio miesteliai, nuošalios įlankėlės su skaidriu vandeniu bei susižavėjimą keliančios uolos. Nors Zakinte kokybiškų viešbučių pasiūla – tikrai didelė, garsi atlikėja nepraleido progos aplankyti ir kitų, žymesnių paplūdimių: St.Nicolas Beach, Gerakas Beach ir kt.

Asmeninio archyvo nuotr./Monika Linkytė
Asmeninio archyvo nuotr./Monika Linkytė

Būsimiems Zakinto salos atradėjams Monika pataria į lagaminą pataria įsidėti apsauginį kremą nuo saulės. „Ir būtinai veikiantį. Pati įsidėjau galimai pasibaigusio galiojimo laiko, tad po poros dienų, kai nusvilau vieną šoną ir draugė pamatė jo galiojimo datą, ne tik kremą naują pirkome, bet ir graikiško jogurto. Galite nuspėti, kad ne valgymui jį pirkome“, – šypsosi pašnekovė ir priduria, jog mielai dar sugrįžtų į šią Graikijos salą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius