Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.P.E.Martynenko su žmona Aušra laukia antrojo sūnaus: jei reikės, dirbs suvirintoju

Antradienį rašytojas, aktorius Marius Povilas Elijas Martynenko pranešė, jog jo ir jo žmonos Aušros Giedraitytės šeimą netrukus papildys dar vienas sūnus.
Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvės
Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvės / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Džiugiomis naujienomis rašytojas pasidalijo socialiniuose tinkluose.

„Nesu tikras kaip pranešti tokį dalyką, tai pabandysiu paprastai:

Pavasarį prie mūsų trijulės prisidės dar vienas keliauninkas – Emanuelis turės brolį, o mes – antrąjį sūnų. Džiaugiamės ir krykštaujam“, – rašė M.P.E.Martynenko.

Nesu tikras kaip pranešti tokį dalyką, tai pabandysiu paprastai: Pavasarį prie mūsų trijulės prisidės dar vienas...

Posted by Marius Povilas Elijas Martynenko on 2020 m. gruodžio 1 d., antradienis

15min susisiekus su M.P.E.Martynenko, šis neslėpė džiaugsmo dėl pavasarį pasirodančios gyvybės. Tiesa, anot rašytojo, žinia apie nėštumą jų šeimoje buvo netikėta.

„Iš pradžių buvo pasimetimo. Atrodė, kad atsižvelgiame į biologinius faktorius, savo gyvenimus ir vaiko auginimą planuojame atsargiai. Ir staiga netikėta žinia...

Prisimenu, kaip tik tuo metu, kai sužinojau, ploviau indus ir Aušra prie manęs padėjo nėštumo testą, tada išėjo į kitą kambarį. O aš tiesiog žiūrėjau į tą testą ir, kol ta informacija pasiekė smegenis, pradėjau juoktis. Tai nebuvo isteriškas, paniškas juokas, tiesiog pasidarė labai linksma.

Turint omeny tai, kad pats užaugau su metais vyresniu broliu, pagalvojau, kad gal taip ir geriausia...“ – sakė rašytojas.

M.P.E.Martynenko prisipažino bijojęs šeimos dėl to, jog yra gan panašus į savo tėvą – ir išvaizda, ir savybėmis. Rašytojas galvojo, kad sukūręs šeimą galimai įskaudins ją taip, kaip kad vaikystėje buvo padaryta jam.

Visgi dabartinės jo patirtys signalizuoja visai ką kitą – M.P.E.Martynenko savęs nelaiko tobulu tėvu, tačiau tikina tėvystėje atradęs labai gražių dalykų, tarp jų ir pamatęs visai kitokį save.

„Su mano tėvu buvo ir daug skausmo, ir negerų klaustukų. Bet pamažu viskas susiklostė taip, kaip susiklostė. Iki dabar esu nuščiuvęs gyvybės stebuklu. <...> Po kažkiek laiko ir juokiausi iš savo kvailo įsitikinimo, kad man bus taip pat, kaip tėvui. Turbūt mokomės ne tik per teigiamus pavyzdžius, bet ir per neigiamus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvės
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvės

Daugelis mano draugų ir pažįstamų užaugo disfunkcinėse šeimose. Tuo metu man užsifiksavo tas pasaulėvaizdis, kad su šeimomis yra kažkas negerai, žmonės bando kažką sukurti, jiems nesiseka, jie pridaro daug klaidų ir įskaudina vieni kitus labai stipriai.

Galbūt tai buvo tokia aplinka, bendrasis kontekstas iš vaikystės. Vėliau pagalvojau, kad nesi įpareigotas eiti kažkieno pėdomis ir kartoti kažkieno klaidas. Dabar stengiuosi, kaip įmanydamas, būti kuo geresnis“, – pasakojo rašytojas.

M.P.E.Martynenko teigė nemanantis, kad yra geresnis už savo tėvą. Anot jo, šiame kelyje gali nutikti visko, tačiau jis dėsiantis visas pastangas, kad taip nenutiktų.

Kol kas aplinkybes šiek tiek apsunkina ir finansinė šeimos padėtis. Ne paslaptis, menininkams karantino laikotarpis ypač sunkus, nes daugelis jų yra likę be darbų.

„Jausmas toks, lyg eitum virš bedugnės ištiestu lynu. Turi balansavimo lazdą, kažkaip žongliruoji tuo, ką turi, kartais bandai žongliruoti tuo, ko neturi, kartais viskas krenta iš rankų. Aišku, baugu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvės
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvės

Atsiranda baimių, galvoju, kad gal reikėtų kaip nors persikvalifikuoti ir eiti į suvirintojus“, – juokavo pašnekovas ir pridūrė, kad jei šeima atsidurtų tikrai sudėtingoje padėtyje, specialybių, garantuojančių saugesnę ateitį, neatmestų.

„Galbūt ir nuotoliniu Kalėdų Seneliu galėčiau dirbti – reikia tik barzdos“, – juokėsi Elijas. Visgi, kaip sakė jis, kol kas situacija nėra beviltiška – šeima iš sunkumų bando išbristi taip, kaip gali. Pačiam aktoriui šiuo metu pasitaiko vienas kitas darbas – tai ką nors įgarsinti, tai atlikti kokį performansą.

„Kad ir kokios būtų bėdos, paimi mažą sutvėrimą, vaiką, ant rankų, ir visos bėdos nublanksta.

Esi tu, yra jis, vien iš to prisilietimo, kito, mažo, gyvo žmogaus, kuris gal dar kol kas yra visai bejėgis, supranti, kad to maisto iš kažkur išsikasi, kokių šakniavaisių ar gumbų. Kažkaip taip viskas turėtų būti, na, bent jau yra toks tikėjimas, tokia viltis. Kiek ji pagrįsta, laikas parodys“, – sakė rašytojas.

Antrojo sūnaus besilaukiantys tėvai teigė vardo jam dar nesugalvoję.

15min primena, kad M.P.E.Martynenko susituokė 2019-ųjų liepos mėnesį, o rugpjūtį pasaulį išvydo jų pirmagimis Emanuelis.

Poros vestuvių akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas