Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Šalčiūtė atsisveikino su 1000 Eur kainavusiais kailiniais: „Gailiuosi įsigijusi“

Prie Seimo „Tušti narvai“ organizuojama akcija „Kalbėk už gyvūnus“ pritraukė gyvūnų skausmui kailių fermose neabejingus žmones. Prie jų prisijungė žinoma socialinių tinklų žvaigždė, šokėja Monika Šalčiūtė, kuri ne tik pasisakė prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, bet ir padovanojo organizacijai savo nešiotus kailinius.
Monika Šalčiūtė, „Tušti narvai" organizuojama akcija „Kalbėk už gyvūnus"
Monika Šalčiūtė, „Tušti narvai" organizuojama akcija „Kalbėk už gyvūnus" / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Lapkričio 16 dieną prasidėjusi „Tušti narvai“ organizuojama akcija „Kalbėk už gyvūnus“ tęsis dar dvi dienas, kurių metu visi norintys galės bent 5 minutes pasisakyti prieš kailių fermose kenčiančių gyvūnų likimus.

Jos metu žmonės gali išvysti šokiruojančius kailių fermos vaizdus – pamatyti tai, kas už storų fermų sienų slepiama. Beje, taip pat galima nufilmuoti trumpą vaizdo įrašo kreipimąsi į Seimo narius ir tokiu būdu paskatinti juos balsuoti už kailių fermų draudimą.

Ši akcija skirta uždrausti lapkričio viduryje Lietuvos kailių fermose prasidėsiantį masinį gyvūnų naikinimą.

Kailių fermų žiaurumui neabejinga liko ir Monika Šalčiūtė. Mergina prie Seimo pasirodė su jaunystėje nešiotais kailiniais, kuriuos nusprendė padovanoti akcijos organizatoriams „Tušti narvai“.

Dėl šio poelgio 15min susisiekė ir su pačia Monika, kuri tikino, kad šios naštos jau seniai norėjo atsikratyti, tačiau anksčiau nerado tinkamo momento.

„Jei būčiau pardavusi, kaip dauguma žmonių man patarė iki paskutinės minutės, tai būčiau lygiai taip pat skatinusi kailių pardavimus. Ir gal tai daryčiau net už prieinamesnę kainą, kas galbūt net blogiau. Išmesti? Irgi atrodė negarbingas poelgis.

Tad kai su manimi susisiekė „Tušti narvai“ organizacija dėl savo veiklos ir vykdomų protestų, užsiminiau apie šią savo problemą ir iškilusią dilemą, tikėdamasi sulaukti pagalbos ir sprendimo būdo. Jie gali panaudoti kailį savo protestams ir idėjoms, o man reikėjo atsikratyti drabužio pagaminto iš lavonų“, – savo sprendimą padovanoti kailinius paaiškino M.Šalčiūtė.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./„Tušti narvai" organizuojama akcija „Kalbėk už gyvūnus"
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./„Tušti narvai" organizuojama akcija „Kalbėk už gyvūnus"

Monika pasakojo nepalaikanti nieko, kas susiję su kailių pramone. O atsikratyti jų jau anksčiau norėjo, tačiau nebuvo tinkamos progos.

„Suvokimas visada buvo. Vieną kartą paslydau, pasidavusi vyresnių žmonių įtakai. Įsigijusi jų beveik nedėvėjau. Vilkėjau vos vieną ar du kartus“, – 15min kalbėjo Monika.

M.Šalčiūtė tikisi, kad šis jos sprendimas paskatins ir kitus imtis panašių veiksmų – nebeturėti kailių gaminių savo spintoje ar bent sustabdyti tolimesnius pirkimus.

„Tušti narvai“ organizacija su mielu noru padės atsikratyti šiuo galvos skausmu. Būti teisingu žmogumi niekada nevėlu. Taip pat paramą gyvūnams galima rodyti įvairiomis formomis“, – sakė ji.

Su 15min kalbėjusi Monika mano, kad tik laiko klausimas, kada kailius nešioti taps nelegalu.

„Galite tuo neabejoti. Ir tai liečia ne tik Lietuvą. Tai yra brutalu, neetiška ir labai neintelektualu. Aš nesuvokiu, kaip dar yra dalis to nesupratusių. Juk šalia savęs mes auginame ir mylime tokius pat gyvūnus. Jau tai turėtų atnešti kažkokio suvokimo“, – apie žiaurų elgesį su gyvūnais kalbėjo M.Šalčiūtė.

Apie atiduotus kailinius ir nedovanotinas sąlygas kailių fermose Monika pasisakė ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Jau seniai neužbaigtas reikalas.

Prieš kelis metus įsigijau šiuos kailinius, tačiau po kiek laiko supratau, kad padariau didelę klaidą ir teko užsidėti vos du ar tris kartus. Nors tai padariau jaunesnė ir vedama kitų įtakos (mokydamasi iš vyresnių ir daugiau pasiekusių žmonių), neva kiekviena mergina ar moteris savo spintoje turi turėti nors vienus kailinius, šiai dienai labai gailiuosi ankščiau priimto savo sprendimo.

Gyvūnų žudymas dėl kailio yra be galo brutalus, amoralus bei nepateisinamas. Šiais kailiniais norėjau atsikratyti jau labai seniai, tačiau nežinojau tinkamo būdo... Iki dabar. Parodant, kad gailiuosi savo veiksmų, dovanoju šiuos 800–1000 eurų vertės kailius „Tušti narvai“ organizacijai, kuri atitinkamai juos panaudos protestų metu, prieš gyvūnų išnaudojimą. Niekada nevėlu pasielgti teisingai“, – rašė ji.

Kailinius gavusios gyvūnų apsaugos organizacijos vadovė Gabrielė Vaitkevičiūtė tikisi, kad toks Monikos Šalčiūtės veiksmas padės atkreipti visuomenės dėmesį į kailių fermų Lietuvoje problemą.

„Esame dėkingi Monikai už tai, kad ji viešai pasisako už kailių fermų draudimą. Šiuos kailinius naudojame jau dabar – renginio prie Seimo metu, parodome, kailinius bei tai, kas iš gyvūno lieka po jų nudyrimo. Monikos kailinius naudosime ir ateities projektuose tam, kad kailių fermos Lietuvoje pagaliau užsidarytų“, – trečiadienį žiniasklaidai išplatintame pranešime spaudai teigė G.Vaitkevičiūtė.

VIDEO: „Tuščių narvų“ protesto akcija – parodė narvus, kuriuose nežmoniškomis sąlygomis laikyti kailiniai žvėreliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas