Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mados apdovanojimuose – suknelių kovos (nuotraukos)

Ne paslaptis, kad, eidamos į svarbius viešus renginius, žvaigždės kaip reikalas išsipusto. Ką jau kalbėti apie mados apdovanojimus, kuriuos surengė Amerikos mados dizainerių taryba. Jų metu buvo išrinkti geriausi dizaineriai, o svečiai galėjo paganyti akis į ištaigingas garsių moterų suknias.
Aktorė Sarah Jessica Parker
Aktorė Sarah Jessica Parker / „Scanpix“ nuotr.

Pasak Dailymail.co.uk, bene daugiausia dėmesio sulaukė aktorė Gwyneth Paltrow pirmadienio vakarą Niujorke vykusiuose apdovanojimuose vilkėjusi blizgančią ilgą Michaelo Korso kurtą suknelę. Asimetriško kirpimo drabužis idealiai tiko moteriai ir puikiai išryškino jos kūno linijas. Tiesa, 37-erių G.Paltrow turėjo daugybę varžovių, taip pat besistengusių apžavėti visus savo drabužiais.

Ne ką mažiau simpatijų ir dėmesio susilaukė aktorė Sarah Jessica Parker. Neseniai su bičiulėmis pristačiusi filmą „Seksas ir miestas 2“ aktorė vilkėjo velionio dizainerio Alexanderio McQueeno kūrinį. 45-erių S.J.Parker, pagerbdama jo atminimą, išsirinko tarsi iš pasakos kilusią margaspalvę suknelę iš 2010-ųjų priešrudeninės kolekcijos, kurios A.McQueenas nespėjo pristatyti. Apdovanojimų metu modeliai pristatė paskutiniąją dizainerio kolekciją ant podiumo. „Su didžiule pagarba ir giliu liūdesiu. Mielai būčiau pamačiusi, ką jis dar sukurs“, – apgailestavo aktorė. Nors S.J.Parker ir G.Paltrow atrodė visiškai skirtingai, tačiau abi buvo pritrenkiančios.

„Scanpix“ nuotr./Modelis Iman
Modelis Iman

Mados ikonos kategorijoje nugalėjęs modelis Iman iš Somalio buvo pasipuošęs žuvies uodegos formos Giambattistos Valli kurta suknele be petnešėlių. Tamsiaodė gražuolė noriai fotografams pozavo su savo vyru, rokeriu Davidu Bowie. Iman apdovanojimą įteikė jos bičiulė aktorė Isabella Rossellini. Atsiimdama statulėlę gražuolė juokais pašiepė savo garsų sutuoktinį: „Beje, ar žinai, kad tu dabar ne vienintelė pramogų pasaulio ikona“.

Puošniame renginyje apsilankė daugybė aktorių ir kitų pramogų pasaulio atstovių, mirgėte mirgėjusių įvairiomis prabangiomis suknelėmis. Tarp vakaro viešnių buvo aktorės Emilie de Ravin,  Rachel Weisz, Jessica Biel, Dakota Fanning, seserys Ashley ir Mary-Kate Olsen, Michelle Trachtenberg, Brooke Shields ir „Vogue“ vyriausioji redaktorė Anna Wintour.

R.Weisz buvo pavesta apdovanoti dizainerį Jasoną Wu, kuris gavo specialų „Swarovski apdovanojimą“ už jo moterų aprangos kolekciją. „Buvau jo gerbėja ilgą laiką nuo tada, kai pamačiau Michelle Obamą, vilkinčią jos inauguracijos ceremonijos suknele“, – sakė aktorė.

Amerikos mados dizainerių taryba – tai nepelno organizacija, kurią sudaro daugiau kaip 350 garsiausių Amerikos moterų ir vyrų drabužių, juvelyrikos ir aksesuarų dizainerių. Kasmetiniai apdovanojimai yra skirti pripažinti geriausią kūrybinį talentą turinčius mados industrijos atstovus.

Laimėtojai

Drabužių moterims metų dizaineris: Marcas Jacobsas
Drabužių vyrams metų dizaineris: Davidas Neville ir Marcusas Wainwrightas, kuriantys „Rag & Bone“
Aksesuarų metų dizaineris: Alexis Bittaras
„Swarovski apdovanojimas“ už moterų drabužius: Jasonas Wu
„Swarovski apdovanojimas“ už vyrų drabužius: Richardas Chai
„Swarovski apdovanojimas“ už aksesuarus: Alexanderis Wangas
Geoffrey Beene‘o apdovanojimas už gyvenimo nuopelnus: Michaelas Korsas
Eugenios Sheppard apdovanojimas: Kim Hastreiter
Eleanoros Lambert apdovanojimas: Tonne Goodman
Mados ikona: Iman
Tarptautinis apdovanojimas: Christopheris Bailey, kuriantis „Burberry“
Specialusis Amerikos mados dizainerių tarybos pagerbimo apdovanojimas: Alexanderis McQueenas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas