Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Makalius garsius draugus pakvietė į kelionę oro balionu: „Eglei Jakštytei surengėme krikštynas“

Rimvydo Širvinsko-Makaliaus įsteigtai kelionių įmonei minint sukaktį, jis žinomus bičiulius pakvietė skrydžiui oro balionu.

Kelionių organizatoriui „Makalius“ – 15 metų. Nors gimtadienio tortas bus prapjautas birželio 26-ąją, švęsti Rimvydas Širvinskas kartu su komanda nutarė visą mėnesį, rašoma pranešime spaudai.

Pirmoji šventės dalis įvyko tarp debesų. Didysis balionas į orą pakėlė smagią garsių atlikėjų, šou verslo žvaigždžių ir nuomonės formuotojų kompaniją – žurnalo „Happy 365“ redaktorę Jurgą Baltrukonytę, aktorių Gytį Ivanauską, dainininkę Eglę Jakštytę, atlikėją Norbertą su mama, nuomonės formuotojus Naglį Bierancą, Agnę Kulitaitę, Ingą Žuolytę, rinkodaros profesionalę Dovilę Filmanavičiūtę.

„Makaliaus“ nuotr./Makaliaus bičiulių skrydis oro balionu
„Makaliaus“ nuotr./Makaliaus bičiulių skrydis oro balionu

„Šįkart norisi ne tik gauti dovanas, o jas dovanoti kitiems. Pirmoji dovana buvo skirta draugams, ne kartą su „Makaliumi“ besileidusiems į keliones, prisidėjusiems prie įvairių švenčių ir kitų progų paminėjimo. Jiems suorganizavome skrydį oro balionu. Parašiau tikrai nemažam skaičiui žmonių. Tie, kurie atsiliepė pirmieji, ir gavo kvietimą skristi. Susirinko labai smagi kompanija. Skridome virš Trakų“, – pasakojo Rimvydas.

Jis pats ne pirmą kartą skrido oro balionu – juk įmonė jų turi net tris.

„Kiekvienais metais šitaip stengiuosi atidaryti vasaros sezoną. Šis mėnesis, kai taip gražiai žaliuoja gamta, apskritai atrodo labai tinkamas skrydžiams. Labiausiai man patiko kelionė virš Trakų. Nors visos jos įspūdingos, tačiau skrendant virš šio miesto matyti ežerai, o jeigu dar pavyksta praskristi virš pilies – idealu. Norėjosi ir draugams parodyti kaip gražiai iš aukštai atrodo Lietuva“, – komentavo R.Širvinskas.

Dauguma skridusių, išskyrus atlikėją Eglę Jakštytę, jau buvo išbandę tokią pramogą ir žinojo visas taisykles.

„Mums buvo labai įdomu stebėti Eglės reakciją. Jos vis buvo klausiama, kaip ji jaučiasi, ar jai nebaisu – skrydžio metu profesionalai ja rūpinosi itin atidžiai. Paskui surengėme jai oficialias krikštynas“, – pasakojo Makalius.

„Makaliaus“ nuotr./Makaliaus bičiulių skrydis oro balionu
„Makaliaus“ nuotr./Makaliaus bičiulių skrydis oro balionu

Krikštynų metu nusileidus ant pievos krikštijama ugnimi, taip pat reikia paimti žiupsnelį žemių ir patepti jomis pirmakarčio kaktą. Nepaisant to, kad teko šiek tiek išsipurvinti, E.Jakštytė džiaugiasi įstabiu pirmuoju kartu.

„Buvo visai nebaisu skristi su profesionalais. Be galo patiko! O vaizdai Trakuose – nepakartojami“, – sakė dainininkė E.Jakštytė-Elley.

Fotogalerija:

Tuo tarpu nuomonės formuotoja ir verslininkė Inga Žuolytė oro balionu kilo jau trečiąkart. Šis kartas – ypatingas, nes pirmieji pasiskraidymai vyko virš sostinės. Anot jos, iš viršaus pamatyti Trakų pilį – įspūdinga patirtis. Beje, šią pramogą yra išbandęs ir jos sūnus Gabrielius. Jaunėlis kilo būdamas vos pusantrų metukų.

„Makaliaus“ nuotr./Makaliaus bičiulių skrydis oro balionu
„Makaliaus“ nuotr./Makaliaus bičiulių skrydis oro balionu

„Įdomu tai, kad išvis tokio mažo vaiko galvelėje išliko šis prisiminimas – jis iki šiol sako, kad, kai buvo mažas, skrido oro balionu. Vyresnėlis sūnus Kevinas girdėdamas brolio pasakojimą taip pat pageidauja skristi.

Na, o man jau taip sutapo, kad pernai tuo pačiu metu oro balionu kilome su draugėmis. Šiais metais su dalimi tos pačios kompanijos į kelionę oru leidomės darkart. Tai buvo trečiasis mano skrydis didžiuoju balionu. Pirmąjį kartą labiausiai bijojau atitrūkti nuo žemės. Paskui buvo tik drąsiau.

Aišku, kai gera kompanija – dar smagiau priimti tokį iššūkį. Vakar kartu skrido labai šaunūs žmonės, su kuriais prisijuokėme, prisifotografavome ir dar padainavome. Nesakyčiau, kad turiu aukščio baimę, tačiau pirmąkart kylant baiminausi nesvarumo būsenos. Na, o vakar išvis jokio jauduliuko nebuvo, kaip tik jaučiausi labai drąsiai“, – kalbėjo Inga.

Žurnalo „Happy 365“ redaktorė Jurga Baltrukonytė į tokią kelionę taip pat leidosi trečią kartą. Žurnalistė ir rašytoja plačiau papasakojo, kas vyko oro balione, kai smagi kompanija pakilo į orą.

„Kiekvienąsyk lieku nustebinta Lietuvos grožiu iš viršaus, niekad to nesimato net skrendant lėktuvu, o vaikštant gatvėmis negali įtarti, kas pasimato žvelgiant iš aukštai. Oro balionas lėtai atsiplėšia nuo žemės, primena jausmą iš sapnų, kai norisi skristi – po truputį mažėja automobiliai, žmonės, kol lieka tik ežerų akys ir medžių kontūrai.

Kuo didesnė draugų kompanija, tuo smagiau – šį kartą, skrendant oro balionu, visi dainavo, fotografavo vieni kitus, plepėjo, juokėsi – atrodė, kad tame mažame krepšyje po balionu verda tikras vakarėlis, kurį spalvino besileidžianti saulė. Nesu mačiusi gražesnio saulėlydžio“, – pasakojo Jurga.

„Makaliaus“ nuotr./Makaliaus bičiulių skrydis oro balionu
„Makaliaus“ nuotr./Makaliaus bičiulių skrydis oro balionu

J.Baltrukonytė patikino nudžiugusi, kai telefone išvydo gero bičiulio R.Širvinsko kvietimą avantiūrai.

„Kai gavau žinutę: „Ar nebijai aukščio ir ką veiki ryt?“, atsakiau, kad aš nieko nebijau. Esu skridusi ir su nepažįstamais žmonėmis, jausmas taip pat labai geras – visi tampa viena komanda, fotografuoja vieni kitus, susipažįsta ir konkuruoja dėl gražiausios vietos. Tai geras būdas nugalėti aukščio baimę, nes lėtas kilimas leidžia pamažu priprasti prie pasikeitusių vaizdų, o teigiamos emocijos, juokas, šūksniai visiškai atpalaiduoja. Tada pamiršti darbines problemas, nepalaistytas gėles ar remonto rūpesčius“, – komentavo rašytoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius