Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Katleris – apie naują augintinę, scenos ilgesį ir TOP 5 rekomenduojamus serialus

Vienas žinomiausių Lietuvos komikų Mantas Katleris juokauja, kad beveik metus Lietuvoje trunkantis karantinas jo gyvenimo praktiškai nepakeitė: dar ir prieš karantiną jo namų ūkis bendraudavo tik su kitais dviem namų ūkiais, o ir tarp savivaldybių keliaudavo itin retai. Tiesa, komikas prisipažįsta, kad labiausiai pasiilgo paprasto išėjimo į barą ir nerūpestingo bendravimo su nepažįstamais. „Tikiu, kad gerieji laikai netrukus grįš – svarbiausia išlikti pozityviais“, – sako jis.
Mantas Katleris
Mantas Katleris / Partnerio nuotr.

Rutiną išblaško nauja augintinė

Kalbėdamas apie darbus ir scenos ilgesį Mantas prisipažįsta, kad paskutinį kartą ant jos stovėjo vasarą. Tuomet jis, kartu su kolega ir bičiuliu Mantu Stonkumi, buvo surengęs pasirodymą ant jūros kranto, Nidoje. „Sako, kad lipimas ant scenos tai kaip važiavimas dviračiu – jeigu vienąkart išmokai, tai mokėsi visą gyvenimą. Voratinklius po tokios pertraukos vis tiek reikės prasivalyti, bet manau, kad žmonės bus ištroškę gyvų renginių, jie bus tokie, kaip po nepriklausomybės atgavimo“, – svarsto jis ir prideda, kad nors dar nėra aišku, kada galės užpilti ant scenos, tačiau naują programą rašo jau dabar: – „Juk lakštingala negali nečiulbėti“, – šypsosi jis.

Su sužadėtine, teisininke Aiste Kabašinskaite gyvenantis Mantas pasakoja, kad kasdienybę per antrąjį karantiną smarkiai paįvairino nauja augintinė – šuo Coco. M. Katleris juokauja kad keturkojė šeimos narė į rutiną įnešė ne tik daugiau dinamikos, bet ir destrukcijos. „Atsikeli ryte ir niekada nežinai, kokį daiktą šiandien reiks traukti iš jos nasrų, kad netyčia nepaspringtų“, – pasakoja Mantas.

Mantas prisipažino, kad su Aiste daug laiko praleidžia ir prie televizoriaus – pora užsisakė visus įmanomus mokamus televizijos kanalus ir internetines platformas, skirtas filmams bei serialams žiūrėti. „Gyvename tokį gyvenimą, kokį Rolandas Kazlas vaizduodavo savo laidoje „Nekenčiu reklamos“. Tik, kad neturime kaimyno Šaro, pas kurį galėtume nueiti“, – kaip visada šmaikščiai kalba jis.

Per karantiną mėgaujasi filmais

M. Katleris prisipažįsta, kad šiuo metu filmų peržiūroms skiria išties daug laiko. Per antrąjį karantiną jis pradėjo žiūrėti dar ir lietuvių režisierių darbus. Iš pradžių pora peržiūrėjo komercinius, o galiausiai pradėjo naršyti ir mediatekose bei ieškoti septintojo dešimtmečio lietuvių menininkų kūrybos.

„Smagu klasika tapusius filmus žiūrėti dabar, kai galvoje yra daugiau košės, ir suprasti gilesnes potekstes, o ne tik tai, kas pavaizduota paviršiuje. Prieš 15 metų esu žiūrėjęs filmą „Vaikai iš Amerikos viešbučio“. Nuobodus filmas apie nieką, tada galvojau. Dabar, kai peržiūrėjau iš naujo...suspaudė širdį“, – prisipažįsta M. Katleris.

Visgi, komikas atskleidžia, kad jo ir sužadėtinės skonis filmams skiriasi kardinaliai: – „Vienas iš mūsų mėgsta filmus, kuriuose bičas į pirmą pasimatymą atskrenda su oro balionu, o kitas mėgsta filmus apie skraidančius žmones, kurie iš akių gali šaudyti lazeriais. Kuris yra kuris – neišduosiu (juokiasi)“.

Filmus Mantas žiūri ne tik per televizorių, tačiau ir savo išmaniajame telefone „Samsung Galaxy S21 Ultra“, kuris, priklausomai nuo žiūrimo turinio, pritaiko vaizdo atnaujinimo dažnį ir užtikrina itin sklandų vaizdą. Šis įrenginys taip pat turi ir „Eye Comfort Shield“ funkciją, kuri sumažina kenksmingą mėlyną šviesą, todėl įsitraukus į serialą ar filmą, akys nepavargsta. Tokiu sklandžiu vaizdo atkūrimu ir akių apsauga negali pasigirti jokie kiti didžiųjų gamintojų išmanieji telefonai.

„Filmų ir serialų kokybė – man labai svarbi, todėl džiaugiuosi galimybe geros kokybės turinį žiūrėti net ir savo telefone. Tokią galimybę man suteikia „Samsung Galaxy S21 Ultra“ ekranas, kuriame vaizdas yra ryškesnis ir aiškesnis. Žiūrėti filmus telefone labai patogu važiuojant traukiniu ar skrendant lėktuvu – iki šiol, keliaujant ir norint pažiūrėti filmą, su savimi kartu turėdavau imti planšetę ar kompiuterį, o dabar, kai ir vėl laisviau keliausime, nebeprireiks jokių papildomų prietaisų, juk išmaniuosius telefonus su savimi ir taip nešamės visur, kur bebūtume“, – pabrėžia M. Katleris.

Kalbėdamas apie mėgstamus filmų žanrus Mantas vienareikšmiškai sako, kad labiausiai jam patinka komedijos. Tik, anot jo, geros yra „pagaminamos“ labai retai, būtent dėl šios priežasties tenka rinktis ir kitokių žanrų filmus, o jiems Mantas turi iškėlęs tris sąlygas: pirmoji yra, kad pagrindiniai veikėjai nebūtų vaikai, paaugliai, gyvūnai ar aktorius Vinas Dieselis (išimtį komikas daro tik filmams apie Harį Poterį), antroji – filme turi būti sekso scenų, nešvankybių bei narkotikų ir trečioji – filmas neturi būti apie meilę. „Papildomų taškų filmas ar serialas sulaukia jeigu jame yra drakonų ir magijos, pavyzdžiui, kaip seriale „Sostų karai“, – teigia jis.

Manto Katlerio mėgiamiausių serialų TOP penketukas:

1.NARCOS – amerikiečių kriminalinės dramos televizijos serialas, filmuotas Kolumbijoje ir pagrįstas narkotikų karaliaus Pablo Escobaro gyvenimo istorija.

2.THE OFFICE – amerikiečių situacijų komedijos žanro televizijos serialas, išgarsėjęs kitonišku ir absurdišku humoru jausmu. Serialo centre yra popieriaus pardavimo kompanijos „Dunder Mifflin“ filialo, esančio Skrantone, Pensilvanijoje, darbuotojai.

3. BREAKING BAD – JAV sukurtas kriminalinės dramos televizijos serialas apie chemijos mokytoją, tapusį narkotikų gamintoju.

4. GAME OF THRONES – amerikiečių sukurtas viduramžiškas fantastinis, magijos kupinas serialas, paremtas George‘o R. R. Martino knygų serija.

5.THE UNDOING – 2020-ųjų amerikiečių sukurtas įtemptas psichologinio trilerio televizijos miniserialas apie žmogžudystę, kuriame vaidina legendiniai Holivudo aktoriai: Nicole Kidman ir Hugh Grantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas