Prisijungti prie šventinio vakaro buvo pakviesti 250 svečių, tarop kurių – Prancūzijos kapitalo įmonių vadovai, įmonių partneriai, šalies verslininkai ir valstybinių institucijų vadovai, dekoruoti patikėta stilistui ir floristui Mantui Petruškevičiui.
„Puotų anuomet būta labai spalvingų, puotauta ir keliolika dienų iš eilės, o stalo etiketas, dekoravimas keitėsi su kiekvienu valdovu. Ant didikų stalų būta ir auksu dabintų elnio ragų, ir trijų sluoksnių staltiesių, ir gulbių, povų bei gandrų, – sako M.Petruškevičius, įkvėpimo ieškantis istorijos knygose apie Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę ir Europos dvarus. – Norisi, kad kiekvienas vakaro stalas atrodytų tarsi natiurmortas, tarsi maža mūsų dvarų istorijos dalelė, ir tai, ko gero, sunkiausia užduotis mano gyvenime.“
Šis Prancūzijos-Lietuvos prekybos rūmų inicijuotas projektas rengiamas bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Prancūzijos ambasada Lietuvoje.
„Kuo labiau gilinuosi į istorijos knygas, tuo labiau mane stebina mūsų didikų meniu – valgytos austrės, gertas šampanas, o prieskonių gausa nė kiek nenusileido šiuolaikinei virtuvei. Mes per dažnai prisimename Lietuvos vargo metus ir per retai didžiuojamės savo kultūra, o juk anuomet lygiavomės į didžiausius Europos dvarus ir jų valdovus, – sako M. Petruškevičius. – Tai, be jokios abejonės, bus išskirtinis labdaros vakaras ne tik ponioms ir ponams, kurie atvyks, o ir man pačiam.“
Bilietas į prabangią verslo ir labdaros vakarienę, kurios metu bus derinami Lietuvos didikų mėgti patiekalai su Prancūzijos pasididžiavimu – vynais, pranbangiu šampanu ir konjaku, kainuoja 350 litų, dar 150 litų aukojama. Vakaro metu suaukotos lėšos bus skirtos pirmajam mecenavimo objektui Valdovų rūmuose.