Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mantas Petruškevičius įvertino išrinktą gražiausią Vilniaus vitriną: „Beskonybės triumfas“

Vilnius prieš kelias dienas išsirinko gražiausią miesto vitriną. Savivaldybės inicijuotą konkursą, kuriame užsiregistravo 35 dalyviai, laimėjo įvairiais popieriniais karpiniais savo langus išpuošęs Lietuvos Respublikos Muitinės departamentas. Tokie rezultatai ypač nustebino dekoratorių Mantą Petrukškevičių, jis kritikos negailėjo tiek nugalėjusiai vitrinai, tiek konkurso organizatoriams.
Muitinės departamento vitrina ir Mantas Petruškevičius
Muitinės departamento vitrina ir Mantas Petruškevičius / Vilniaus savivaldybės ir 15min nuotr.

Sostinės savivaldybė paskelbė, kad konkursas „Gražiausia Vilniaus kalėdinė vitrina 2018“ internete sulaukė 5,5 tūkst. vilniečių ir miesto svečių balsų, vitrinas vertino ir specialiai suburta komisija.

Ji ir nulėmė konkurso nugalėtoją – jei būtų rėmusis tik viešu balsavimu internete, tada būtų nugalėjusi kita – floristikos studijos „Gėlių burtai“ vitrina.

Būtent komisija ir papiktino dekoratorių M.Petruškevičių – balsavimą jis vadina „vietinių bobelių pezalais“ ir sako, kad savivaldybė apgavo vilniečius ir miesto svečius.

„Savivaldybė turėtų suprasti, kad penkių sekretorių nuomonės negalima vadinti kompetetinga komisija. Juokas, juokais, bet jie iki šiol neatskleidė, kas tą komisiją sudarė“, – kalbėdamas su 15min stebėjosi žinomas dekoratorius ir floristas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mantas Petruškevičius

„Nesureikšminu šio konkurso, bet nereikia mulkinti žmonių, rašyti, kad už konkurso nugalėtoją balsavo keli tūkstančiai žmonių. Čia tokie vietinių bobelių pezalai“, – taip savivaldybės inicijuotą vitrinos konkursą apibūdino Mantas Petruškevičius.

Jis pastebi, kad kiekvienais metais konkurse dalyvauja tos pačios vitrinos. Mantas pasigenda paprasčiausio suvokimo, kas yra vitrina, ir kas – dekoras.

„Šventiškai puošta vitrina nėra du ant lango pakabinti vainikėliai ar priklijuoti karpiniai. Man apskritai keista, kaip tokios vitrinų nuotraukos gali atsirasti konkursuose, ir dar konkuruoti. Jei taip, gal geriau tikrai tokio konkurso nereikia...“ – 15min kalbėjo Mantas.

Tiesa, anot M.Petruškevičiaus, suvokimas apie vitrinas pamažu keičiasi ir kasmet atsiranda vis daugiau įdomesnių darbų.

„Tačiau tų gerų darbų tarp geriausiųjų kažkodėl nėra. Matyt, niekas į tai rimtai ir nežiūri. Jei tokį konkursą skelbia savivaldybė, norėtųsi, kad jis būtų rimtas, o čia buitinės reikšmės, vaikų darželių vitrinų konkursas“, – 15min kalbėjo Mantas.

Pats jis ne pirmus metus puošia desertinės „Sugamour“ fasadą. Įmonė taip pat dalyvavo savivaldybės konkurse, tačiau į gražiausių virtinų trejetuką nepateko.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kalėdoms papuoštas restorano „Sugamour“ įėjimas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kalėdoms papuoštas restorano „Sugamour“ įėjimas

M.Petruškevičius sako, kad jam, kaip dekoratoriui, pripažinimo tokiuose konkursuose nereikia (konkurse dalyvavo ne jis, o įmonė – red.), o ir kuria Mantas, kaip pats sako, jau ne dėl pripažinimo.

Kalbėdamas apie konkurse nugalėjusią Muitinės departamento vitriną, dekoratorius užsiminė, kad tokios puošybos niekam nerodytų. Darbą jis lygina su saldainių popierėliais išpuoštu langu.

„Beskonybės triumfas. Kaip sakoma, dėl skonio nesiginčijama, bet turėtų būti kažkokie kriterijai. Tai nėra vitrina, tai tai tiesiog popieriniai karpiniai lange. Ji nieko nesako, nekuria jokios emocijos“, – pastebėjo Mantas.

Kokia jūsų nuomonė ir kaip vertinate gražiausia išrinktą Vilniaus vitriną?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito