„Net jei pasaulyje būtų likes vienas paršiukas, labai gražus, su karūna, deimantinėmis kojytėmis ir lakstytų po aukso sodus, aš vis tiek jį nušaučiau ir suėsčiau“, – savo požiūrį į mėsos valgymą juokdamasis dėstė M.Mikutavičius. Nieko keisto taip kalbėti, kai ragauji neįtikėtinai gardų kiaulienos kepsnį. Pamėginkite jį pasiruošti ir jūs.
Patiekalas „Užmušk, vegetaru netapsiu“ |
Patiekalui paruošti reikės:
Kiaulienos išpjovos
4-5 saulėje džiovintų pomidorų
Česnako
Pusės rozmarino šakelės
Šakelės čiobrelių
Baltųjų ir žaliųjų smidrų
Taurės balto vyno
Grūstų pipirų mišinio
Grietinėlės
Kaip pasigaminti:
Įdarui sukapojame saulėje džiovintus pomidorus ir porą skiltelių česnako. Įpjauname kiaulienos išpjovą, pabarstome grūstų pipirų mišiniu ir įkemšame įdaru. Susegame išpjovą dantų krapštukais, išvoliojame smulkintų rozmarinų ir pipirų mišinyje, pašlakstome aliejumi ir paliekame pastovėti. Nuskutame smidrų kotelius, pabarstome grūstais pipirais ir čiobreliais, viską kepame vienoje keptuvėje. Iš pradžių apkepame abi išpjovos puses, tuomet sudedame smidrus, pašlakstome vynu, dar įberiame šviežiai kapotų saulėje džiovintų pomidorų. Uždengiame keptuvę ir troškiname 10 minučių. Likusį keptuvėje skystį nugariname su grietinėle ir taip paruošiame padažą. Patiekiame su mėgstamomis šviežiomis daržovėmis.
Kulinarinė pokalbių laida „Skanus pokalbis“ – sekmadieniais, 19 val., per BTV.
BTV nuotr./Laidos „Skanus pokalbis“ virtuvės šefas Reinis |