Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Mariupolio tragediją išgyvenusi Olga ryžosi pokyčiams: su lietuve pasikeitė gyvenimu Seimo viešbutyje

Naujausioje projekto „Pelenė Princesė“ dalyje – už širdies griebianti ir dvasios stiprybės mokanti istorija. Viena laidos herojų – iš Mariupolio miesto Ukrainoje į Lietuvą su sūnumi atvykusi Olga.
Projekto „Pelenė princesė“ dalyvės
Projekto „Pelenė princesė“ dalyvės / LNK nuotr.

„Norėčiau, kad ji pradėtų tikėti, kad pasaulis gali būti gražus“, – apie pažintį su Pelene Olga sakė Princesė Evelina.

Olga Lietuvoje gyvena kiek daugiau nei dvejus metus. Į mūsų šalį ji atvyko Rusijai užpuolus Ukrainą. Su sūneliu ji gyveno Mariupolio mieste ir dirbo „Azovstal“ gamykloje. Kaip ir daugelis nuo karo bėgusių ukrainiečių, iš savo namų Olga bėgo tik su dokumentais ir būtiniausiais daiktais.

„Tiesiog gelbėjau savo vaiko gyvybę“, – sakė Olga.

LNK nuotr./Olga
LNK nuotr./Olga

Kad jos namų ir kur grįžti nebėra, moterį informavo kaimynai – jie karo buvo tiesiog nušluoti nuo žemės. Dabar Olga su sūneliu glaudžiasi Seimo viešbutyje ir yra labai dėkinga Lietuvai ir lietuviams už pagalbą ir priėmimą.

„Čia žmonės labai geri. Per dvejus metus Vilnius man tapo namais“, – sakė moteris.

Laidos Princesė – kosmetologė Evelina, tikinti, kad grožis gali išgelbėti pasaulį. 32-ejų vilnietei užteko perskaityti pirmą Olgos laiško sakinį, kad akyse pradėtų rinktis ašaros. Jos žibėjo ir patirties pabaigoje, moterims susitikus bei pasidalijus įspūdžiais.

LNK nuotr./Evelina
LNK nuotr./Evelina

Viena iš užduočių, kurią Princesei paliko Pelenė Olga – savanorystė Ukrainą remiančioje organizacijoje „Blue Yellow“ ir pažintis su jos įkūrėju Jonu Ohmanu.

„Atėjo suvokimas, kad reikia daugiau dėkingumo paprastai kasdienybei, kurią mums gina broliai ukrainiečiai“, – po jos sakė Evelina.

Didžiulės emocinės traumos ir baisiausių išgyvenimų išvarginta Olga turėjo progą bent truputį atsipalaiduoti – jos darbus užkandinėje pamainai perėmė Princesė Evelina.

LNK nuotr./Olga
LNK nuotr./Olga

Iš Ukrainos atvykusi Pelenė galėjo pasimėgauti grožio procedūromis ir malonia pažintimi su Princesė mama, kilusia iš Charkivo miesto.

„Įtampa atsispindi Olgos veide, kūno kalboje, laikysenoje, reakcijoje į svetimų rankų prisilietimą – visur jaučiasi, kokia ji jautri ir kokia pažeista“, – sakė ji.

Nuoširdus pažinties jaudulys, skaudžiausios gyvenimo pamokos ir tikėjimas, kad surėmus pečius, pasaulis gali būti gražus – naujausioje LNK interneto televizijos projekto „Pelenė Princesė“ dalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius