Sportas gyvai

Marius Lucka įamžino pasaulį apkeliavusį Daną Pankevičių: Antazavėje nugulė Sapno skulptūra

Kiek daugiau nei prieš savaitę Lietuvą apskriejo džiugia žinia – Danas Pankevičius tapo pirmuoju lietuviu apkeliavusiu visas pasaulio valstybes. Šia proga rašytojas, keliautojas Marius Lucka Antazavėje, Šviesių žmonių parkelyje pastatė D.Pankevičiaus skulptūrą.
Dano Pankevičiaus skulptūra Antazavėje
Dano Pankevičiaus skulptūra Antazavėje / Rimvydo Vaitkevičiaus nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook“ M.Lucka pasidalijo nuotraukomis ir įrašu. Jame jis kalba apie tai, kaip pirmą kartą išgirdo apie D.Pankevičių.

„Skulptūra, „Sapnui“ Danui Pankevičiui!

Kai pradėjau truputį ekstremaliau keliauti arba tiesiog rinktis pavojingesnius kelionių maršrutus, Vilniuje, vakarėliuose prie manęs vis prieidavo įvairūs žmonės stebintys mane soc. erdvėje ir sakydavo „tau reikia susipažint su Sapnu“. Kas tas Sapnas? „Koks jo instagramas“ sakydavau? tačiau tada jis neturėjo nei instagramo, nei facebooko, bet visas Vilnius žinojo, kad yra bičas, kur buvo beveik visur.

Rimvydo Vaitkevičiaus nuotr./Šviesių žmonių parkelis Antazavėje
Rimvydo Vaitkevičiaus nuotr./Šviesių žmonių parkelis Antazavėje

Keliautojas, kuris mėgaujasi kelionės procesu, nekolekcionuodamas apkeliautų valstybių, jis aplankė jas visas. Žinau, kad trūksta labai nedaug, kad būtų aplankęs visas po du ar daugiau kartų. Sunku suvokti, bet tai tiesa. Galite aplankyti Daną, Antazavėje, Šviesių žmonių parkelyje, gulintį pievoje ant kelioninės kuprinės ir žiūrintį į dangų. Ačiū skulptoriui Mykolas Sauka ir visiems draugams, kurie prisidėjote prie šio projekto įgyvendinimo“, – rašė M.Lucka.

Fotogalerija:

Žmonės.lt primena, kad lietuvis keliautojas Danas Pankevičius aplankė visas pasaulio valstybes. Paskutinė iš jų buvo Turkmėnistanas.

Lietuvis feisbuke pasidalijo tokiu tekstu:

„Aplankytos visos pasaulio valstybės!!!

Noriu pasidžiaugti, kad pagaliau, po 25 metų keliavimo be sustojimo, aplankiau visas mūsų gražiosios planetos valstybes. Visas iki vienos. Paskutinė jų buvo Turkmėnistanas.

Tiek daug patyriau, neįmanoma visko išvardinti. Kopiau kalnais, plaukiau vandenynais, per didžiausius karščius klampojau per dykumas. Nuogas maudžiausi Antarktidoje. Metų metus miegojau hamake ar palapinėje džiunglėse, ar kitose atokiose vietose. Nardžiau po nuskendusius laivus ir lėktuvus. Metro atstumu stebėjau baltuosius ryklius. Sausuma nukeliavau per visą Afrikos žemyną. Perplaukiau visą Amazonės upę“, – įspūdžiais dalijosi keliautojas.

Skulptūra, “Sapnui” Danui Pankevičiui! Kai pradėjau truputį ekstremaliau keliauti arba tiesiog rinktis pavojingesnius...

Posted by Marius Lucka on 2024 m. birželio 30 d., sekmadienis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius