Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Meksikietiškame vakarėlyje – įžymybės ir švenčių organizatoriai: atskleidė šios vasaros tendencijas

Trečiadienio vakarą pačiame Vilniaus centre rinkosi žinomi pramogų pasaulio veidai ir ryškiausi renginių organizatoriai – čia jų laukė išskirtinis, geriausiuose restoranuose Meksikoje dirbusio šefo Alexis Maldonado paruoštas meniu ir egzotiški gėrimai.

Į moderniosios meksikietiškos virtuvės „La Capital“ vasaros terasoje vykusį renginį atvyko stilistė Milda Metlovaitė, atlikėja bei fortepijono mokytoja Diana Dargienė, aktorė Akvilė Žirgulytė, renginių organizatorė Agnė Grigaliūnienė, vestuvių planuotojas Liutauras Galinis, renginių organizatorius bei laidų vedėjas Saugirdas Vaitulionis bei kiti garsūs veidai, rašoma pranešime spaudai.

Meksikietiškos virtuvės „La Capital“ vasaros terasoje rinkosi žinomi pramogų pasaulio veidai
Meksikietiškos virtuvės „La Capital“ vasaros terasoje rinkosi žinomi pramogų pasaulio veidai

Susirinkę svečiai ne tik susipažino su dar neragautais skoniais, bet ir kartu pasidalino šių metų švenčių tendencijomis bei atskleidė, kokios vietos ir atlikėjai šiais metais yra geidžiamiausi.

„Vis daugiau porų savo šventes renkasi iš sodybų ir dvarų perkelti į miesto erdves. Namų stogai, didžiulės terasos, modernūs restoranai – tiems, kuriems norisi urbanistinių ar minimalistinių vestuvių būna idealus pasirinkimas. Nebėra populiaru rengti kelias dienas trunkančias šventes, todėl miesto erdvės vienam vakarui puikiai tinka.

Nauja tendencija yra rinktis stovimas ar vakarėlio tipo vestuves – vis dažniau jaunieji atsisako keturias valandas sėdėti prie stalų ir renkasi mažiau įpareigojantį formatą, sukuria daugiau poilsio zonų bendroje erdvėje ir daugiau dėmesio skiria programai. Lietuvoje žmonės tendenciją mato, kaip unikalumą apie save – nėra jokių štampų, kaip turi atrodyti tavo šventė, svarbiausia, kad ji atspindėtų pačius šventės šeimininkus.

Kalbant apie dekorą, šiais metais žmonės drąsiai renkasi spalvas ir nebijo ryškesnių akcentų. Dekoras nebėra tik pastatytos gėlės ant stalų, bet ir įdomesni akcentai, nematytos detalės ar kažkas labai savito – pavyzdžiui vietoj polėkščių padėtos vinilinės plokštelės. Dažnai tokios mažos asmeninės detalės tampa didžiausiais vakaro akcentais“, – pasakoja vestuvių organizatorius, Lgvestuves.lt įkūrėjas Liutauras Galinis.

Apie tai, jog šiais metais vis daugiau jaunavedžių atsisako tradicinių „sėdimų“ vestuvių, patvirtino ir planuotoja Teresa Ulozienė ir pastebėjo, jog vis daugiau jaunųjų savo šventės vakarėlį nori kurti būtent prie jūros. Ir nors lietuviams programoje vis dar svarbu matyti ryškius muzikos pasaulio veidus, šiais metais vis daugiau stengiasi savo svečius nustebinti ir ne visiems matytomis naujovėmis.

„Programoje vis dar išlieka ta pati klasika – jaunieji nori gero atlikėjo ir dažniausiai net ne vieno. Tarp labiausiai norimų – vis dar Donatas Montvydas, sugebantis užkurti gerą vakarėlį.

Ivo Photography nuotr./Donatas Montvydas
Ivo Photography nuotr./Donatas Montvydas

Tačiau pastebėjau, jog kitaip nei praėjusiais metais, jaunieji vis dažniau renkasi atlikėjus ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio. Yra kelios grupės iš Italijos, kurios šiuo metu labai populiarios tarp jaunavedžių, nes sugeba sukurti šventės nuotaiką ir išjudinti absoliučiai visus.

Kas nebėra populiaru šiais metais – tai vidurnakčio fejerverkai – juos pakeitė dieną naudojamos spalvotos dūmų patrankos. Dar viena šių metų naujovė – dronų šou. Šimtas dronų suprogramuojami įspūdingam pasirodymui, dažniausiai pasakojančiam jaunųjų meilės istoriją. Toks reginys išties įspūdingas, tačiau tokias pramogas sau gali leisti tikrai ne visi – dažniausia tie, kurie šventės biudžeto tiesiog neriboja.

Vis tik biudžeto prasme tendencijos tikrai keičiasi – poros verčiau investuos į gerą ir įsimintiną pasirodymą, nei dešimtis tūkstančių kainuojančias gėles ar dekorą“, – pasakoja vestuvių planuotoja Teresa Ulozienė.

Tuo tarpu renginius didžiausioms A kategorijos įmonėms tiek Lietuvoje, tiek užsienyje organizuojanti Agnė Grigaliūnienė, kalbėdama apie šių metų tendencijas šventėse buvo užtikrinta – kad ir kas kasmet keistųsi pasaulinėse tendencijose, lietuviai išlieka tvirti savo pasirinkimams – svarbiausia šventės dalis vis dar yra tobulos gastronominės patirtys, o pavykusio renginio paslaptis – unikali šventėje kuriama istorija.

„Žmonėms reikia gero, kokybiško ir konceptualiai prie jų renginio temos pritaikyto maisto bei įdomaus turinio. Mes savo renginius visuomet darome šiek tiek kitaip ir juos visada praturtiname originalios idėjomis ir programa. Geros šventės kodas mūsų akimis yra tiek viso renginio fabula ir pasakojama istorija, tiek prie jos pritaikyti atlikėjai, tiek ir gastronominės patirtys. O tendencijų vaikytis tikrai nereikia – ne tai yra geros šventės esmė.

Vis tik kalbant apie geidžiamiausius tarp lietuvių – tokie šiemet tikrai yra Jessica Shy bei italų vaikinų grupė „Knights Club“ – jie visada sugeba išjudinti bet kokią publiką. Kalbant apie vedėjus, vis dar ant bangos tie, kurie sugeba geriausiai išpildyti renginio turinį, tad, pavyzdžiui, Rolandas Mackevičius pas mus yra užsakomas kartais net prieš metus ar pusantrų iš anksto.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Jessica Shy
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Jessica Shy

Populiaru dabar ir įvairios į scenos sugrįžtančios grupės. Šiemet ne vienam verslui Lietuvoje suėjo trisdešimt metų, todėl konceptualiai natūralu, jog pradedi galvoti ir apie tiek pat metų scenoje esančias grupes ir jas taikyti prie viso renginio istorijos“, – renginyje dalinosi Agnė Grigaliūnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius