Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje apvogtas Tomas Augulis: „Policija yra visiškai bejėgė, korumpuota“

Meksikoje šiuo metu viešintis atlikėjas Tomas Augulis neišvengė akiplėšiškos vagystės. Dienos metu iš jo rankų buvo išplėštas mobilusis telefonas, o policija, anot jo, tokio nusikaltimo akivaizdoje yra bejėgė. „Patys žmonės bijo policijos ir vengia jos kaip tik gali. Apie pagalbą net nėra ką kalbėti“, – savo sekėjams rašė T.Augulis.
Tomas Augulis
Tomas Augulis / Asmeninio archyvo nuotr.

„Viskas kaip tikrame filme, tik šį kartą tai atsitiko su manimi. O Dieve, taip taip, su manimi!

Vaikštinėjome po Guadalajara miesto centrą (tiems, kas nežino, tai antras pagal dydį Meksikos miestas). Tuo metu užmečiau akį į „Google Maps“ telefone, staiga pajutau, kad mano telefoną laiko dar kažkas, dar akimirka ir aš jau stebiu motorolerį, kuris su mano telefonu tolsta nuo manęs.

Gaila, nes ten buvo vietinis numeris (nusipirkau kaip antrą SIM kortelę), Uber'is (kuris čia 3 kartus pigesnis už taksi), na ir, aišku, laiškai, telefonai, gūglai, feisbukai ir t. t.

Manau, pas visus taip pat – pusė gyvenimo telefone. Jausmas keistas, kad tai atsitiko būtent su tavimi.

Policija Meksikoje yra visiška bejėgė, korumpuota. Tai tokia organizacija, kuri ekstremaliose situacijose pirmoji „deda į krūmus“.

Patys žmonės bijo policijos ir vengia jos kaip tik gali. Apie jokias pagalbas nekalbu.

Su mintimi, kad nėra jokių šansų ką nors atgauti, buvau labai maloniai nustebintas vietinių žmonių pastangomis padėti ir atsiprašyti visų jų vardu, kad tokie dalykai pas juos vyksta.

Vienas iš jų vedė diskusiją su policija ir teikė informaciją, vertėjavo, kitas iškvietė Uber'į ir atsisakė paimti pinigus už kelionę.

Tai tikrai palengvina reikalus toje situacijoje. Galiu patvirtinti faktą, kad žmonės čia tikrai puikūs (išskyrus tuos banditėlius, aišku).

Būkite budrūs kelionėse, nes bjaurus tas jausmas, kai kas nors kerta tavo raudonas linijas.

Būtinai duosiu žinoti apie kitas puikias vietas čia, Meksikoje, tik jau iš skolintų fotoaparatų“, – socialiniame tinkle rašė T.Augulis.

Tiesa, po šio nemalonaus incidento žinomas atlikėjas savo draugams, komentavusiems po pasidalintu įrašu, teigė manantis, jog tai nutiko ne veltui.

„Tai – likimas, tai tik į gerą. Taip turėjo būti, matyt. Gal kaip tik čia angelas apsaugojo nuo ko nors baisesnio ir leido įvykti tik tokiam atvejui“, – rašė T.Augulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas