Žmonės.lt J.Vaitkutė pasakojo, kad dažniausias ją persekiojantis juokelis kviečiant pietų ar jau ką nors gaminant, yra atsibodusi frazė „turbūt, kad čia ir nupieši ką nors.“ Taip pat ir apie kalėdinę eglutę bičiuliai juokavo – gal ir ją Jolita papuoš maistu? Taigi menininkė ėmė ir papuošė.
„Sulaukusi šito skoningo klausimo ir apie eglutę sukūriau alternatyvą saldainiams, mandarinams ir meduoliams – baltos mišrainės ir silkės eglutę. Turbūt tai pati lietuviškiausia eglė, nes girdėjau, kad visi lietuviai per Kalėdas yra kankinami silke pataluose ir balta mišraine su daug majonezo“, – Žmonės.lt sakė J.Vaitkutė.
Tačiau menininkė pasakojo pati lietuviška virtuve perdėm nesižavinti: „Jei atvirai – lietuviška virtuvė nėra mano mėgstamiausia. Vengiu cepelinų ir kitų riebių, grietiniuotų ir majonezuotų patiekalų.“
Taigi žuvimi ir marinuotais agurkais papuošta Kalėdų eglė J.Vaitkutės namuose ilgai tokia nestovėjo.
„Deja, eglutę puošiau tik kadrui ir pasiūlymui, kaip uoliems lietuviškos virtuvės mėgėjams ją puošti taip pat. Tai pabandžiusiems linkiu turėti katiną, kuris dar neprasidėjus įvairiems žuvies irimo procesams, jas nuskabys nuo šakų“, – šypsojosi menininkė.
Kaip jums tokia idėja: originalu ar vis tik nepatiko?
Štai kaip savo Kalėdų eglutę J.Vaitkutė papuošė iš tikrųjų: