Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Merūnas – apie mokėjimą juoktis iš savęs, nuolaidas turguje ir kaip atpažįsta suktus žmones

„Kartais nejaučiu vieno ar kito jausmo, kurio norėtųsi scenoje. Nes aš nemoku vaidinti – man reikia būti, išgyventi“, – pabrėždamas žodį „būti“ prisipažįsta visuomet nuoširdus ir atviras operos solistas, dainininkas, publikos numylėtinis Merūnas Vitulskis. Paprastumu garsėjantis pašnekovas dalijasi savo gyvenimo filosofija ir atskleidžia, kuo jam artimas pirmasis vaidmuo operoje „Meilės eliksyras“, kokiose vietose sutinka daugiau tikrų, „nebrokuotų“ žmonių, o kokio žmogaus išvysti nebenorėtų.
Merūnas Vitulskis 15min studijoj
Merūnas Vitulskis / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Tai žmogus-reiškinys. Jis iš tų, kurie, mano manymu, tokie tikri, kaip tautos sąžinė“, – neieškodama žodžių kišenėje miško taku artėjantį pašnekovą apibūdino laidos „Miške su Violeta“ vedėja, aktorė, humoristė ir žurnalistė Violeta Trečiokaitė-Mičiulienė.

LRT nuotr. /Merūnas Vitulskis laidoje „Miške su Violeta“
LRT nuotr. /Merūnas Vitulskis laidoje „Miške su Violeta“

Taip teigti ji turi pagrindo, nes Merūną Vitulskį pažįsta nuo pirmųjų jo žingsnių televizijos projektuose. Jau tuomet Violeta sako supratusi, kad vaikinas eis toli, tad palinkėjusi visada išlikti žmogumi ir niekada „nesikelti“.

„Tu man tada taip sąžiningai pasakei: „Aš gyvenime turėjau daug visokių patirčių, tiek daug esu išmokęs ir žinau, kad pirmiausia reikia išlikti žmogumi. Ir tada supratau, kad išlaikysi tas vertybes. Ir tau tas pavyko!“ – džiaugėsi laidos vedėja, pasiūliusi pasikalbėti būtent šia tema.

„Gal tiesiog taip gyventi – gerai“, – atsakydamas svarsto pašnekovas.

„Kaip sakoma, visada elkis su kitu taip, kaip nori, kad elgtųsi su tavimi. Paprastos labai taisyklės. <...> Gyvenu su ramia sąžine, niekam nesu, kaip sakoma, prikakojęs, nei per sprandą lipęs, bandęs kažkaip apeiti, niekada nebuvau prie kokios nors chebros. Labai faina, kai pabūni truputį su viena televizine šeima, paskui truputį su kita. Turime artimus ryšius, jie žino mane, aš juos. Todėl man niekada nereikėjo skambinti kam nors ir prašyti – paimkit mane.“

LRT nuotr. /Merūnas Vitulskis laidoje „Miške su Violeta“
LRT nuotr. /Merūnas Vitulskis laidoje „Miške su Violeta“

„Ar tiesa, jeigu aš pasakyčiau, kad tave likimas myli?“ – pasiteiravo Violeta.

„Labai myli, – juokdamasis pritaria garsusis Lietuvos tenoras, tarptautinių dainų festivalių laureatas. – Realiai aš niekada nėjau prieš srovę, ėjau pasroviui, ir mane užnešdavo, kur reikia.“

Pašnekovas sutinka, kad gyvenimo tėkmėje pasikliauja nuojauta.

„Kartais būna labai įdomu žmones iš veido skaityti. Būna, kad pataikai į dešimtuką. Yra toks žmonių tipažas, matai, kad suktas. Akys daug pasako“, – kalba jis.

Tačiau pasitikėjimo kreditą suteikia visiems: „Visada einu atvira širdimi ir duodu žmonėms šansą, kad gal „neišdurs“, gal pajus tą draugystę, atsidavimą arba, kaip sako „Mažajame prince“, įsipareigojimą.“

Martyno Vitėno nuotr./Merūno Vitulskio koncertas Šv. Kotrynos bažnyčioje
Martyno Vitėno nuotr./Merūno Vitulskio koncertas Šv. Kotrynos bažnyčioje

Sakoma, kad atviras žmogus tampa pažeidžiamas, tačiau Merūnas Vitulskis šypsosi: „Esu labai atviras. Nulupinėtas Lietuvoje nežinau kiek, keliomis odomis, neturiu ko slėpti. Ramiau gyveni, ateini į turgų, o su tavim visi – kaip su geru pažįstamu. Net nuolaidų gauni [juokiasi]. Daug pliusų, nes visada buvau su žmonėmis nuoširdus. Tie, kurie supranta, kad tavo širdis – ne bulvė, [su jais] būna nuostabu. O kitų pradedu po truputį vengti.“

„Tave žmonės myli, tu tą meilę jauti?“ – prieš atsakydamas į šį Violetos klausimą svečias trumpam susimąsto.

„Jaučiu labai stipriai. Vilniuje kažkaip visi, čia suvažiavę, nori su tais antpečiais jaustis ir nori imituoti tai, kuo iš tikrųjų dažniausiai nėra. O išvažiuoji 10–15 km nuo Vilniaus ir sutinki daug tikrų žmonių, kurie „nebrokuoti“ viduje“, – sako jis.

„O kuris personažas operoje tau labiausiai patiko?“ – teiravosi laidos vedėja.

„Nežinau, visi yra labai unikalūs, nuostabūs. Su vienais personažais norisi paliūdėti, išgyventi vieną kitą momentą, tą besąlygišką meilę. Mano pirmas vaidmuo, Nemorinas iš „Meilės eliksyro“, buvo toks, koks aš tuo metu ir buvau: nelaiminga meilė, svajingas, manantis, kad visada atsiras geresnis už mane“, – pasakoja laidos svečias.

Arno Strumilos nuotr./Merūnas Vitulskis su vaikais
Arno Strumilos nuotr./Merūnas Vitulskis su vaikais

Dabar, pasak Merūno, puiku būti tokio amžiaus, kai nebesvarbu, kaip pasirodysi, ką žmonės pagalvos, pasakys. Reikia suprasti, kad klysta visi, ir nebijoti į tai žiūrėti su šypsena: „Pirmiausia reikia išmokti pasijuokti iš savęs – tai aukščiausias pilotažas“.

Pokalbis su Merūnu Viltulskiu – laidoje „Miške su Violeta“ LRT interneto televizijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas