Vilniuje, o ir kituose Lietuvos didmiesčiuose vis sunkiau rasti kavinę ar restoraną, kuris nesiūlytų paragauti mėsainio. Maisto kritikas Andrius Užkalnis yra paragavęs ir aprašęs ne vieną mėsainį, o savo receptą sukūrė įkvėptas gardžių filmo „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“ vaizdų. Jo ketvirtadienį draugus bei bičiulius ir pakvietė paragauti. Tuo pačiu pristatė ir minėtą filmą – jis Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti birželio pabaigoje.
„Filme rodomi maisto vaizdai – tokie, kad žiūrovui kyla absoliučiai nenumaldomas noras eiti prie šaldytuvo arba paskambinti ir užsisakyti picą (tose šalyse, kur į namus atvežama pica yra skanus dalykas, taigi, ne Lietuvoje). Rodos, jauti šnervėse kepamos mėsos kvapą, o tai kuria suvartojamą ir malonų turinį net ir tuomet, kai nėra jokių kitų meninių privalumų. Kai tik veiksmas pradeda atsibosti, gerai parodytas, skaniai apšviestas gaminamas maistas nubraukia visą poreikį galvoti, ir meninis vertinimas užleidžia vietą seilėtekiui“, – apie pojūčius žiūrint filmą, nulėmusius jo mėsainio recepto atsiradimą, pasakojo A. Užkalnis.
Pristatymo metu atskleidė ir savo sukurto mėsainio receptą: „Sveikiausios dalies – mėsos – čia yra daugiausia: vietoje vieno paplotėlio siūlome du. Iš pagarbos savo treneriui paprašiau, kad nedėtų sūrio. Skonį pasiekti pavyko dėl šoninės, traškumo pridėjo svogūnų laiškai. Šiek tiek majonezo, šiek tiek barbekiu padažo... Dėl to šis mėsainis sultingesnis. Nemanau, kad jis labai sveikesnis už kitus mėsainius, bet aš stengiausi.“
Linksmų plaučių A.Užkalnis vakaro metu nesibodėjo pajuokauti. „Mane patį kartais vadina „Burger-Kingu“. Tai man jau ėmė nusibosti“, – tikino susirinkusiems. Pasakojo, kad apie mėsainius išmano iš patirties: „Esu ir kepęs, ir valgęs mėsainių. Galbūt net daugiau nei reikėjo, tačiau visi darome klaidų.“
Paragauti A.Užkalnio sukurto mėsainio į „Burger Drama“ kavinę atvyko jo draugai, bičiuliai ir kolegos, jų gretose – europarlamentaras Antanas Guoga, ką tik susituokę Alesia ir Romualdas Mačiuliai ir kiti.