Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Michelin“ rekomendaciją pelnęs šefas M.Meidus pakvietė vakarienės: įžymybes nukėlė į Paryžių

Žinomi svečiai rinkosi į Vilniaus senamiestyje vykusią terasos atidarymo šventę. Vakarienę kuravo „Michelin“ įvertintas šefas Martynas Meidus.

„Paryžiaus atmosferą perkėlėme tiesiai į Vilniaus senamiestį“, – kaip rašoma pranešime spaudai, restorano „Motif“ vasaros terasos atidarymo vakarienėje trečiadienį pagal geriausias prancūziškas tradicijas skambėjo muzika, gyvi pokalbiai ir juokas.

Tarp šefo Martyno Meidaus kuruotos vakarienės svečių – Rolandas Mackevičius, Rimantas Kaukėnas, Simona Starkutė, Eglė Malinauskaitė ir kiti žinomi pramogų, verslo bei sporto pasaulio atstovai.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Michelin“ įvertinto Palangos restorano šefas: kainas žiūriu pagal save – galėčiau už tiek valgyti ar ne

Susirinkusiesiems koncertavo atlikėja GabijaLi.

„Šimtmečius skaičiuojančios Paryžiaus vakarienių tradicijos – labai unikalios ir atpažįstamos visame pasaulyje. Mūsų kraštuose jos – vis dar mažiau įprastos, nes esame įpratę koncentruotis į maistą bei valgymą.

Atidarydami vasaros terasą, joje atskleidėme visą savo restorano dvasią ir idėją: lėta vakarienė, virstanti patirtimi, kupina gyvybės, pokalbių, juoko, naujų pažinčių, taurių skambesio ir muzikos. Svečius vienam vakarui nukėlėme į Paryžių“, – sako M.Meidus.

Šefo teigimu, nors maistas paryžietiškose vakarienėse nėra vienintelis dėmesio traukos taškas, jis vis tiek išlieka labai svarbus – prancūzai visuomet vertino kokybišką virtuvę.

Fotogalerija:

Svečiai taip pat išbandė 7 patiekalų vakarienę, kurioje dominavo sezoninės gėrybės, rašoma pranešime spaudai.

„Lietuvoje esame įpratę brėžti aiškią ribą tarp vakarienės ir vakarėlio: į pirmąją ateiname pavalgyti, antrajame – linksminamės, bendraujame. Paryžiaus ir apskritai Prancūzijos gyventojai šią ribą ištrynė: vakarienė jiems yra ir savotiškas vakarėlis, skanus maistas čia puikiai dera su gyva muzika ir dar gyvesniais pokalbiais. Visa tai gali tęstis net 3 valandas“, – apie prancūzų tradicijas pasakoja restorano kūrybinis šefas.

Vakarienės akimirka
Vakarienės akimirka

Jo teigimu, trečiadienio vakarienės svečiai Paryžiaus vakarienės tradiciją priėmė labai natūraliai ir įsijautė į patirtį, nors Lietuvoje reakcijų į šį eksperimentą jis ir restorano komanda sulaukia įvairių.

„Dar vienas įdomus aspektas, kurį bandome „prijaukinti“ Lietuvoje ir stebime progresą – tai prancūzams visiškai natūrali mintis, kad ilga vakarienė mieste ar romantiškas pasimatymas gali nutikti antradienį, trečiadienį ar bet kurią savaitės dieną. Todėl ir terasos atidarymą surengėme trečiadienį, o ne savaitgalį, kaip labiau įprasta mūsų šalyje“, – sako M.Meidus.

Vakarienė, kaip ir planuota, užtruko ilgai – svečiai noriai mintimis persikėlė į Paryžių ir priėmė tenykštes tradicijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius