Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Michelin“ žvaigždes gavusiems Lietuvos šefams – garsiausio kulinaro Gordono Ramsay dėmesys

Ketvirtadienį Lietuva tapo naujausia gurmaniška šalimi, patekusia į garsųjį „Michelin“ gidą. Sostinėje surengto iškilmingo renginio metu paaiškėjo, kurie restoranai buvo įtraukti į geriausių regiono vietų sąrašą ir atskleista, kurie šefai nuo šiol gali didžiuotis turėdami prestižines „Michelin“ žvaigždes. Mūsų šaliai istorine tapusi žinia apskriejo kone visą gurmanų pasaulį – sureagavo net garsiausias pasaulio šefas Gordonas Ramsay.
„Michelin“ žvaigžde įvertinti šefai, Gordonas Ramsay
„Michelin“ žvaigžde įvertinti šefai, Gordonas Ramsay / Pauliaus Peleckio nuotr. ir stop kadras

Birželio 13-ąją Lietuvos gurmanai atsimins ilgam – tai diena, kuomet po ilgų laukimo metų mūsų šalies restoranai pagaliau buvo įtraukti į prestižiniu laikomu „Michelin“ rekomendacijų gidą. O Vilniaus „Pirklių“ klube vykusio renginio kulminacija tapo visus dar labiau nustebinęs faktas, jog net keturi šalies restoranai gavo po „Michelin“ žvaigždę.

Taip pat skaitykite: Lietuvos šefų laimėjimas: „Michelin“ žvaigždę gavo 4 restoranai, į prestižinį gidą pateko 34

Paaiškėjo, kad po vieną „Michelin“ žvaigždę gavo „Demo“ ir jo šefas Tadas Eidukevičius, „Džiaugsmas“ ir jo šefas Martynas Praškevičius, „Nineteen18“ ir jo šefas Andrius Kubilius bei „Pas Mus“ ir jo šefė Vita Bartininkaitė.

„Michelin Guide“ yra tarptautiniu mastu gerai žinomas ir prestižinis restoranų reitingas. Viena žvaigždė suteikiama restoranams už „aukštos kokybės maistą, dėl kurio verta sustoti važiuojant pro šalį“.

2023 metų lapkritį „Michelin“ suteikė žvaigždę Latvijos restoranui „Max Cekot Kitchen“, o Estijos restoranams „NOA Chef's Hall“ ir „180 by Matthias Diether“ po žvaigždę suteikta 2022 metų vasarą.

Žinia apie istoriniu Lietuvos gurmanams tapusį vakarą pasiekė ir garsiausią pasaulyje šefą Gordoną Ramsay. Šalies geriausiuosius jis sveikino oficialioje „Michelin“ gido paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“.

„Sveikinimai“, – rašė Gordonas Ramsay, o savo žodžius iliustravo širdelės ir į viršų pakeltų rankų jaustukais.

Žmonės.lt primena, jog žinia, kad Lietuvoje lankysis „Michelin“ gido inspektoriai nuskambėjo šių metų pradžioje.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija anksčiau nurodė jog, tam, kad būtų įtraukta į „Michelin“ gidą, Lietuva sumokėjo per 1,5 mln. eurų (be PVM).

Fotogalerija:

Už šią sumą pasirašyta trejų metų sutartis, jos metu „Michelin“ vertintojai pakartotinai lankysis Lietuvoje ir galbūt pakels restoranų reitingą arba suteiks vertinimą naujam restoranui. Dalis pinigų bus skirta ir šalies reklamai.

„Pristatydami Lietuvos gidą užbaigsime Baltijos šalims skirtų „Michelin“ rekomendacijų sąrašą ir pateiksime išsamią informaciją apie aukščiausios kokybės restoranus regione. Jų sąrašu nekantraujame pasidalinti su viso pasaulio gurmanais“, – anksčiau sakė tarptautinis „Michelin Guide“ direktorius Gwendalas Poullennecas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius