Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Midsummer Vilnius“ pusryčiuose – būrys žinomų veidų: atvyko Jazzu ir G.Masalskis su mylimąja

Vėlyvą ketvirtadienio rytą sostinės melomanai, kūrėjai bei žinomi pramogų pasaulio vardai susitiko kasmetiniuose „Midsummer Vilnius“ pusryčiuose. Stilingame viešbučio „Pacai“ kieme atskleistos šių metų pasirodymų staigmenos bei pristatyta pirmoji, festivalio leidžiama vinilinė plokštelė.

Liepos 15–26 dienomis Vilniuje, Valdovų rūmų Didžiajame kieme, vyksiančio festivalio scenoje pasirodys šimtai talentingų artistų, kuriančių tarptautines karjeras, savo kūryba įvertintų prestižiniais apdovanojimais, įskaitant „Grammy“.

Šių metų festivalio devizas kviečia patirti tai, ką gali patirti tik kartą gyvenime.

„Labai svarbūs yra visi pirmieji kartai. Jų įspūdis išlieka visam gyvenimui. Ar tai būtų pažintis su didžiąja savo meile, ar jausmas, patirtas, būnant gražiausioje gyvenimo šventėje. Apie tai – ir „Midsummer Vilnius“. Čia gali įsikvėpti to, ko nėra niekur kitur. Ypatingoje vietoje, ypatingu metų laiku“, – sako festivalio vadovas Valdas Petreikis.

Fotogalerija:

Šįmet festivalis žengė naują kūrybinį žingsnį – išleido limituoto tiražo vinilo plokštelę. Joje įamžintas operos superžvaigždės Violetos Urmanos gala koncertas, įrašytas pernai, festivalio atidarymo vakarą Valdovų rūmų Didžiajame kieme, su Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos kameriniu orkestru.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Festivalio „Midsummer Vilnius“ pusryčiai
Lukas Balandis / BNS nuotr./Festivalio „Midsummer Vilnius“ pusryčiai

„Vinilas – melomanų džiaugsmas. Daug metų svajojome apie tai, o šįmet turime galimybę materializuoti festivalio jausmą ne tik žmonių atmintyje, bet ir išliekamosios vertės formate. Gyvo garso įrašas leidžia patirti vieną įspūdingiausių koncertų festivalio istorijoje. Tai – aukščiausio lygio muzika, kurią prodiusavo „Grammy“ nominuoti garso režisieriai – Aleksandra ir Vilius Kerai“, – sako V.Petreikis.

Šventinių pusryčių nuotaiką šįmet audė išskirtinį braižą turintis elektroninės muzikos prodiuseris, didžėjus Liudas Lazauskas–Roe Deers, atlikęs unikalią programą su styginiu kvartetu. Tai – preliudija į liepos 17-osios vakarą, kuomet scenoje jis kurs karališką elektroninės muzikos vakarėlį drauge su festivalio orkestru. Tai bus unikali ir vienetinė kūrybinė sintezė, kurią galėsite išgirsti tik „Midsummer Vilnius’24“ metu.

Devintus metus kuriamas festivalis – vieta, kur išsipildo labai didelės svajonės, vyksta įspūdingiausios, nepakartojamos tarptautinės kūrybinės jungtys, gimsta naujo formato, žanro ir estetikos performansai.

Ištikimų festivalio melomanų šiais metais laukia geriausias šiuolaikinio džiazo balsas ir žymiausia pasaulio a cappella. Pirmą kartą į Lietuvą atvyksta tarptautinė pianistė, kurianti įspūdinga garso estetika pasižyminčius šiuolaikinės klasikos performansus su fortepijonu bei sintezatoriais ir ritmo mašinomis.

Organizatorių nuotr./„Midsummer Vilnius“
Organizatorių nuotr./„Midsummer Vilnius“

Ieškantys kontrastingų patirčių, lankytojai kviečiami mėgautis vienetiniu charizmatiško šalies didžėjaus pasirodymu su orkestru, o po savaitės – išgirsti ekskliuzyvią operą po žvaigždėmis. Nuo metropolio poetų iki retromaniškų populiariosios muzikos vakarėlių, nuo Antonio Vivaldi iki William Shakespeare. Dalis pasirodymų, kaip ir kasmet – unikalūs, prodiusuojami festivalio kūrybinės komandos. Projektą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius