„Galimybėmis esu domėjęsis gana atidžiai. Sraigių auginimo verslas man pasirodė mielas ir įveikiamas“, – su šypsena sakė M.Mickevičius-Mino, pridurdamas, jog sraigės itin priimtinos jo ramiam būdui.
Vyras tvirtino esąs jūros gėrybių mėgėjas, o sraiges priskiriąs būtent šiai kategorijai. Pirmą kartą dainininkas sraigių paragavo prieš keletą metų vienoje Lietuvos kavinėje. Užkandis jam paliko įspūdį. Ypač tuomet, kai sužinojo, kad su sviestu, česnaku ir žalumynais patiektos sraigės buvo užaugintos Lietuvoje.
„Va, tuomet ir susidomėjau sraigių auginimo ūkiu“, – atviravo pašnekovas. Dainininkas sakė galįs valgyti įvairius egzotinius valgius. Mindaugas, dirbdamas Italijoje restorano šefo padėjėju, yra ragavęs arklienos. Paskanauti patiekalo tuomet atsisakė visos kolegės. O varlių šlaunelės jam nepasirodė gardžios. „Nevalgyčiau tik vabzdžių“, – patikino M.Mickevičius-Mino.
Kauno restorane „Fresh Meals“ dainininką ruošti sraiges mokęs virtuvės šefas Povilas Katilius sakė, jog baltymų gausaus patiekalo nereikėtų perdozuoti. Anot jo, vienu kartu sukirtus kelis šimtus gramų sraigių gali atsirasti sunkumas skrandyje. P.Katilius sraigių pirmą sykį paskanavo Ispanijoje prieš 11 metų. „Jas reikia mokėti paruošti. Jei pervirsi – bus kietos. Jei per trumpai virsi – vėl negerai“, – pasakojo P.Katilius.
Jo patarimų išklausęs renginių organizatorius Paulius Šiupienius tvirtino sraiges mėgstąs ruošti namuose. Jo mėgstamo patiekalo slaptas ingredientas – cinamonas.
Virti sraigių sriubą ir karštą užkandį P.Katilius mokė ir dizainerį Kęstutį Lekecką, verslininką Gintautą Strolį, rankinių dizainerę Kristiną Lisauskę.