Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Minedo pagalba Ukrainai – afera: kaltinamas pasisavinęs surinktą paramą ir apgavęs daugybę žmonių

Tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas naujausioje savo tinklalaidėje prakalbo apie Mindaugo Jonušo, kitaip žinomo kaip Minedas, galimas aferas. Teigiama, kad žinomas vyras pasisavino Ukrainai rinktą paramą ir apgavo tiek lietuvius, tiek ukrainiečius.
Mindaugas Jonušas  - Minedas
Minedas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.
Temos: 2 Ukraina Minedas

Socialiniame tinkle „Facebook“ S.Malinauskas pasidalijo naujausiu tinklalaidės epizodu, kuriame kalba apie galimas Minedo apgavystes.

„Ketvirtadienį buvo trumpas anonsas, o dar jūsų dėmesiui epizodas, kuriame savo veido, vardo, pavardės neslėpdama pabėgėlė iš Ukrainos papasakos, kaip Minedas ne tik pasisavino surinktą paramą, bet ją paliko aiškintis su skolų išieškotojais. Ir čia tik dalis istorijos.
Apie tai mažai kalbame, nes nesinori mesti šešėlio ant sąžiningų žmonių, kurie nuoširdžiai padeda Ukrainai. Kita vertus, čia jau prieita ta riba, kai toliau nekreipti dėmesio neišeina“, – rašė S.Malinauskas.

VIDEO: Kaip Minedas paramą Ukrainai rinko

Tinklalaidėje nuo karo Ukrainoje į Lietuvą pabėgusi žurnalistė Iryna Herasymenko pasakoja, kaip atvykusi čia prisijungė prie Minedo kurtos organizacijos. Pasak jos, ji jam rašė pranešimus spaudai ukrainiečių kalba. Ir nors iš pradžių viskas klostėsi neblogai, tačiau vėliau pasisuko kita linkme.

„Jis viską metė, neatsiskaitė už jokius pinigus, kuriuos jis rinko. Niekas nieko nežino. Niekas jo netikrino, nedarė jokio audito, kiek pinigų jis surinko, kiek buvo paaukota. Jis išėjo, viską paliko likimo valiai. Aš iš asmeninių lėšų turėjau dengti dalį jo įsipareigojimų. Supraskite, jis kontaktavo su Ukrainos žurnalistais, labdaros organizacijomis. Žadėjo padėti ir vaikams, ir kariuomenei. Paskui man skambino ir reiškė pretenzijas, nes prisižadėjo ir nieko nepadarė. Iš savo pinigų pirkau kelis šimtus kojinių, nes jis jas buvo pažadėjęs. Taip pat šildytuvus“, – pasakoja ukrainietė žurnalistė.

Kitas liudininkas pasakoja, kad Minedas viešosios įstaigos vardu prisipirko buitinės technikos, baldų ir žadėjo viską perduoti Ukrainai, tačiau to nepadarė. Vietoj to viską pasiliko sau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius