Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė kostiumų meistras ir „KristiAndress“ įkūrėjas Andrius Sergejenko

Kovo 11-ąją artimiausi draugai ir kolegos pranešė skaudžią žinią – mirė 41-erių sulaukęs žinomas kostiumų meistras ir „KristiAndress“ įkūrėjas Andrius Sergejenko. Pranešama, kad dizaineris sunkiai sirgo.
Andrius Sergejenko
Andrius Sergejenko / Asmeninio albumo nuotr.

Apie vyro mirtį pranešta socialiniuose tinkluose.

„R.I.P. Andrius Sergejenko

Netekome šviesaus, talentingo mūsų gildijos nario, ilsėkis ramybėje, mielas Andriau, ilgėsimės…

Užuojauta giliausia partnerei ir gyvenimo draugei Kristinai Kalinauskaitei „ KristiAndress“, – žinia pasidalinta VDA Mados dizaino katedros paskyroje.

Naujienų portalo Žmonės.lt žiniomis, vyras mirė po sunkios ligos.

Žmonės.lt susisiekus su VDA profesore J.Talaikytė, ji A.Sergejenko prisiminė kaip ypatingai talentingą kūrėją ir nuoširdų žmogų.

Profesorė užsiminė, kad Andrių pažino per jo žmoną Kristiną Kalinauskaitę, kuri buvo jos studentė.

„Su Andriumi ir Kristina teko daug bendrauti ir pažinti juos ne tik kaip kūrėjus, bet ir kaip šiltus žmones. Jie abu ypatingai atsidavę savo profesijai ir darbui. O tokių žmonių kaip Andrius – reta. Jo tandemas buvo toks šviesus ir kūrybingas. Jis dalijosi savo patirtimi, stebino idėjomis. Su juo bendrauti buvo vienas malonumas“, – Žmonės.lt komentavo J.Talaikytė.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Andrius Sergejenko ir Kristina Kalinauskaitė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Andrius Sergejenko ir Kristina Kalinauskaitė

15min primena, kad Andrius buvo žinomas dizaineris ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. 2014 m., atstovaudamas mados namams „Henry Bailey Bespoke Tailors“, jis pasirašė bendradarbiavimo sutartį su didžiausia Kinijoje vyriškos mados kompanija „Shanshan Group“.

„Kadangi „Kristi Andress“ ateinančių metų kolekcijoje nėra vyriškos linijos, todėl ant podiumo nusprendėme pristatyti ir mados namų „Henry Bailey Bespoke Tailors“ kurtus kostiumus. Tai Kinijos aukštuomenei puikiai pažįstami ir gerai vertinami rankų darbo kostiumai.

Londone įsikūrę mados namai jau kelis metus bendradarbiauja su pavieniais klientais Kinijoje, o dabar šiuos rankų darbo kostiumus galės užsisakyti dar daugiau kinų“, – tąkart kalbėjo A.Sergejenko.

Šalia Andriaus buvo galima dažnai pastebėti ir jo gyvenimo draugę K.Kalinauskaitę. Pora oficialiai sumainė vestuvinius žiedus 2015 m. sausį, o iki to draugavo 10 metų. Jie kartu įkūrė mados namus „KristiAndress“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas