Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirė šachmatų treneris G.Petraitis: tarp gedinčių – buvęs jo auklėtinis G.Nausėda

Spalio 20-ąją Lietuvos šachmatų bendruomenė pranešė apie skaudžią netektį. Per savo gimtadienį mirė ilgametis Klaipėdos ir Kauno šachmatų entuziastas, treneris Gintautas Petraitis, kadaise žaisti šachmatais mokęs ir Lietuvos prezidentą Gitaną Nausėdą.
Šachmatų treneris Gintautas Petraitis
Šachmatų treneris Gintautas Petraitis / Soc. tinklų nuotr.
Temos: 2 Šachmatai Mirtis

Apie skaudžią netektį „Facebook“ paskyroje pranešė „Lietuvos šachmatų“ klubas.

Soc. tinklų nuotr./Šachmatų treneris Gintautas Petraitis
Soc. tinklų nuotr./Šachmatų treneris Gintautas Petraitis

„Liūdna žinia – po ilgos ligos mirė ilgametis Klaipėdos ir Kauno šachmatų entuziastas, treneris Gintautas Petraitis (1944-2022). Žinia apie tai, jog Gintautas iškeliavo anapilin, mus pasiekė šiandien, per jo 78-ąjį gimtadienį.

Gintautas minėtuose miestuose išugdė ne vieną auklėtinių kartą – pirmuoju treneriu jis buvo Lietuvos čempionams ir šiemet istoriškai sėkmingiausioje šachmatų olimpiadoje mums atstovavusiems GM Titui Stremavičiui bei WIM Salomėjai Zaksaitei, tarp jo mokinių buvo ir FM Povilas Tvarijonas bei FM Tomas Tvarijonas, aktyviai ir stipriai iki šiol besivaržantys Paulius Juknis, Darius Babrauskas, Laurynas Miknevičius, taip pat daugybė kitų galbūt ne tiek aktyvių, tačiau itin pajėgių žaidėjų. Pasak Klaipėdos „Bokšto“ puslapyje esančios biografijos, tarp auklėtinių buvo ir dabartinis LR Prezidentas Gitanas Nausėda.

Aktyvus G.Petraitis buvo ir prie lentos – greitųjų šachmatų turnyruose dalyvavo dar ir šiemet (paskutinį kartą – liepos 6 d. Kaune)

Gintautas Petraitis pasišventęs buvo ne tik žaidimui ir treniravimui, bet ir korespondenciniams šachmatams – jis buvo pelnęs ICCF didmeistrio titulą, yra tapęs Lietuvos čempionu bei atstovavęs šio sporto rinktinei.

LŠF reiškia užuojautą visiems, kuriuos palietė ši netektis.

Atsisveikinti su Gintautu bus galima Vilniaus laidojimo rūmuose, Olandų g. 22 nuo šeštadienio 10:00.“

Šachmatininkas G.Petraitis dėl ligos nepalūžo – greitųjų šachmatų turnyruose dalyvavo ir paskutiniais savo gyvenimo metais. Paskutinį kartą dalyvavo liepos 6 d. Kaune.

Prezidentas G.Nausėda taip pat pareiškė užuojautą.

„Briuselyje mane pasiekė skaudi žinia. Anapilin iškeliavo mano Treneris – Gintautas Petraitis. Brangus man žmogus, su kuriuo praleidau daugybę valandų prie šachmatų lentos. Tai buvo labai šviesus bendravimo su nuostabiu žmogumi laikas. Iš jo nuolat girdėjau raginimą pasitikėti savimi, niekada nepasiduoti, visada žaisti garbingai. Jo pamokos, toli pranokstančios šachmatų turinį, man labai pravertė tolesniame gyvenime.

Ilsėkitės ramybėje, Treneri! Jūs buvote tikras šachmatų džentelmenas.“

Gintautas Petraitis ne tik žaisdavo ir treniruodavo. Jis buvo pelnęs ICCF didmeistrio titulą. Taip pat G.Petraitis yra tapęs Lietuvos čempionu bei atstovavęs šio sporto rinktinei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas