Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Mirė vienas garsiausių Lietuvos bitininkų Algirdas Skirkevičius: „Jo nuopelnai – milžiniški“

Eidamas 86 metus mirė vienas garsiausių Lietuvos bitininkų, buvęs ilgametis Lietuvos bitininkų sąjungos prezidentas Algirdas Skirkevičius.
Algirdas Skirkevičius
Algirdas Skirkevičius

Žinią apie netektį portalui Žmonės.lt patvirtino Agronomijos mokslų daktaras, bitininkas Algirdas Amšiejus. Jis teigė, kad A.Skirkevičius mirė birželio 15-ąją.

„Didelė netektis mūsų bendruomenei ir visai Lietuvai. Algirdo Skirkevičiaus nuopelnai milžiniški – jis buvo vienas iš žymiausių vabzdžių bendravimo specialistų ir tokių tyrimų pradininkų. Tiek daug davė Lietuvai ir Europai, bet, deja, jau išėjo“, – portalui Žmonės.lt sakė A.Amšiejus.

Algirdas Amšiejus / Mikos Savičiūtės nuotr.
Algirdas Amšiejus / Mikos Savičiūtės nuotr.

Kaip portalui Žmonės.lt teigė A.Amšiejus, atsisveikinimas su A.Skirkevičiumi vyks birželio 17 d., nuo 17 val., birželio 18 d., 9–13 val., laidojimo namuose „Nutrūkusi styga“ (Ąžuolyno g. 10, Vilnius).

Urna išnešama birželio 18 d. 13 val. Laidojama Kauno rajono Pažėrų kapinėse.

Algirdas Skirkevičius
Algirdas Skirkevičius

A.Skirkevičius buvo vienas cheminės vabzdžių komunikacijos tyrimų pradininkų Lietuvoje. Jis patobulino elektrofiziologinius, radiobiologinius, elgesio ir kitus feromoninės komunikacijos tyrimo metodus, šiuos tyrimus automatizavo – sukūrė originalią aparatūrą, pritaikė skaičiavimo techniką.

A.Skirkevičius gimė 1939-ųjų sausio 14 d. Sangrūdos kaime, Marijampolės rajone.

1962 m. baigė Lietuvos žemės ūkio universitetą. 1965 m. apgynė Vilniaus universitete daktaro ir 1986 m. Maskvos universitete habilituoto daktaro disertacijas. 1988 m. suteiktas profesoriaus mokslinis vardas. 1990 m. išrinktas Lietuvos mokslų akademijos nariu.

A.Skirkevičius 1995–2002 metais buvo Lietuvos entomologų draugijos, o 2006–2021 metais Lietuvos bitininkų sąjungos prezidentu.

A.Skirkevičius yra parašęs aštuonias knygas, paskelbęs virš 150 mokslinių straipsnių, buvo trijų išradimų bendraautorius, skaitęs mokslinius pranešimus kongresuose, mokslinėse konferencijose, simpoziumuose Lietuvoje, Vokietijoje, Japonijoje, Vengrijoje, Lenkijoje, Rusijoje ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius