Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 26

Mokslo žurnalistė G.Raibytė ir muzikantas M.Aleksa tapo tėvais: nėštumo mitai ir istorinė gimdymo naktis

„Kosmosas šeimą lydi nuo pat mūsų pažinties“, – sako mokslo žurnalistė Goda Raibytė ir muzikantas Marijus Aleksa, magišką naktį susilaukę pirmagimio. Kai danguje šoko istoriškai ryškios auroros, į poros pasaulį atkeliavo sūnus. Apie pasikeitusį gyvenimą ir vienas kito atradimą iš naujo G.Raibytė ir M.Aleksa pasakojo atvirame interviu portalui Žmonės.lt.
Goda Raibytė ir Marijus Aleksa su sūnumi
Goda Raibytė ir Marijus Aleksa su sūnumi / Asmeninio albumo nuotr.

Goda ir Marijau, kada sužinojot, kad tapsite tėvais? Kokios buvo pirmosios mintys, o gal... baimės?

Marijus: Sužinojome rugsėjo mėnesį. Vaikiuką kruopščiai planavome, tad nustebę ar išsigandę nebuvome. Važiavome į vizitą pas ginekologę jau kažkiek nutuokdami, kad, ko gero, Goda nėščia. Tiesa, keliaujant į vizitą, į mus įvažiavo kitas automobilis, tad Godai teko persėsti į taksi ir geras naujienas sužinoti vienai, o aš, sutvarkęs dokumentus, atlėkiau į kliniką ir jau už durų išgirdau Godą kartojant: vau – jau plaka širdutė! Labai apsidžiaugiau! Turime įsirėminę pirmąjį echoskopijos vaizdą (šypteli).

Goda: Taip, vaikelis planuotas ir labai lauktas. Bet man lengvas šokas vis vien buvo, ypač pamačius plakančią širdelę... Tokiam įvykiui nepasiruoši, kol jo nepatirsi. Išėjau iš ginekologės kabineto, o ten jau laukė Marijus, kuris už durų spėjo išgirsti geras naujienas. Tik gaila, kad irgi nepamatė plakančios širdies. Apsikabinome, pasigraudinome, o grįžę pradėjome planuoti praktinius dalykus. Pavyzdžiui, aš parašiau pažįstamai mokslininkei Indrei Aleknavičienei, kuri sudarinėja mokslu grįstus mitybos planus – užsisakiau jos konsultaciją, kad žinočiau, ką galiu valgyti, ko reikia vengti ir t.t.. Na, o po kelių dienų man jau prasidėjo simptomai…

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito