Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mokytojos Veronikos pasiūlymas pedagogams dovanoti keliones sukėlė audrą: atkirto „supermamytėms“

Aktyviu laisvalaikiu ir išskirtiniu požiūriu garsėjanti mokytoja Veronika Naumovaitė-Kazilionė šokiravo sekėjus. Pati keliauti mėgstanti pedagogė užvirus diskusijai, ką dovanoti mokytojams rugsėjo pirmosios proga, su humoru pareiškė, kad galima dovanoti keliones. Tai sukėlė tikrą diskusijų bangą ir sekėjų pasipiktinimą.
Mokytoja Veronika
Mokytoja Veronika / Asmeninio archyvo ir Josvydo Elinsko nuotr.

Socialiniuose tinkluose užvirus diskusijai apie dovanas mokytojams, garsioji pedagogė Veronika pareiškė, kad visada galima dovanoti keliones. Toks pasisakymas sukėlė didelį šurmulį. Dalis sekėjų piktinosi, kaip galima net galvoti apie tokias brangias dovanas. Tačiau vėliau mokytoja Veronika paaiškino, ką turėjo galvoje.

Socialiniame tinkle „Instagram“ ji pasidalijo įrašu, kuriame atskleidė apie kokias keliones kalbėjo.

Įrašu ji sutiko pasidalinti ir su portalo Žmonės.lt skaitytojais.

„Iki mokslo metų pradžios liko vos savaitė. Nepaisydama skaudančios kojos, užbaiginėju puošti klasę, nes noriu, kad vaikai įžengtų į šventiškai papuoštą erdvę ir būtų kupini džiaugsmo bei šypsenų.

Per devynerius metus į klasių dekoracijas investavau nemažai savo asmeninių lėšų, ir niekada neprašiau, kad man už tai būtų sumokėta ar būtų grąžinti pinigai. Aš tai darau dėl vaikų ir dėl to neįkainojamo „wow“ jausmo, kurį matau jų akyse.

Pastaruoju metu Facebook grupėse vis dažniau matau diskusijas apie tai, ką tėvai turėtų dovanoti mokytojams. Kai išsakiau savo nuomonę, ji nepatiko kai kurioms „supermamytėms“. Dabar noriu paaiškinti savo poziciją tiems, kurie taip susireikšmina.

Kiekvienas mokytojas visų pirma nusipelno pačios brangiausios dovanos – tėvų ir vaikų pagarbos. Deja, ši dovana daugeliui vis dar atrodo per brangi.

Antras svarbus dalykas – niekas nieko neprivalo! Jei negalite ar nenorite dovanoti dovanos, tiesiog jos nedovanokite. Tai paprasta.

Jei turite galimybių ir noro, galite padovanoti gėlę, šokoladą ar kitą smulkmeną.

Didžioji dalis mokytojų mielai priima dovanas, bet yra ir tokių, kurie viešai išmeta gėles ar kitas dovanas ir priekaištauja vaikams, kad jiems dovanos nereikia.

Todėl pasiūliau mokytojams dovanoti tai, kas sukeltų daugiau emocijų, pavyzdžiui, kelionę.

Kai kurioms „supermamytėms“ žodis „kelionė“ sukėlė pasipiktinimą, tačiau kelionė gali būti bet kur – į SPA, į žygį aplink Vilnių... Jei jums žodis „kelionė“ asocijuojasi tik su Turkija, gaila, bet tuomet jūsų mąstymas yra labai ribotas“, – rašė mokytoja Veronika.

Žmonės.lt primena, kad likus pusantros savaitės iki naujų mokslo metų, moteris patyrė traumą. Veronika Naumovaitė-Kazilionė kiekvieną Rugsėjo 1-ąją siekia nustebinti išskirtinėmis klasės dekoracijomis. Jas mokytoja klasėje kabino ir dabar, tačiau užlipusi ant spintelės prarado pusiausvyrą ir nukrito.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas