Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moniką Falcon nustebino mamos Giulijos noras išbandyti naują veiklą: „Ji šokiravo ir mane, ir giminę“

„Vis dėlto tai – meditacija. Pabuvimas su savimi, mylimųjų prisiminimas. Niekada to anksčiau nebuvau bandžiusi, bet, akivaizdu, dabar giliai pasinersiu“, – su šypsena ir kiek nustebinta užsiėmimo teikiamo malonumo kalbėjo dainininkė Giulija Baužienė, atsiliepusi į dukters, solistės Monikos Falcon kvietimą kartu dekoruoti džemperius.
Monika Falcon ir Giulija Baužienė
Monika Falcon ir Giulija Baužienė / Asmeninio albumo nuotr.

Artėjant lapkričio 8 d., kuomet Raudondvario menų inkubatoriuje vyks pirmasis Monikos koncertas Lietuvoje, ji pajuto norą puoštis ne tik scenoje, bet ir kasdien, rašoma pranešime spaudai. Žinoma moteris nusprendė prisiminti daugelį metų puoselėtą užsiėmimą bei dalį trokštamų aksesuarų susikurti pati.

„Auskarai, apyrankės, karoliai, lankeliai... Visko man dabar reikia, nes būsimą koncertą pasitinku kaip išskirtinę gyvenimo šventę, dovaną, kuri ragina džiaugtis, palepinti, nustebinti save. Be to, rankdarbiai tikrai yra neįtikėtinai raminantis, mintis išvalantis, atpalaiduojantis užsiėmimas, o to po įtemptų repeticijų labai reikia“, – jausmais dalinasi solistė.

Loretos Kondratės nuotr./Monika Falcon
Loretos Kondratės nuotr./Monika Falcon

M.Falcon neabejojo, kad tris šimtus kvadratinių metrų užimančioje veriame.lt parduotuvėje Kaune ras visko, ko tik prireiks pačiai kuriant aksesuarus ar puošiant norimą drabužį. Tarp dešimčių tūkstančių prekių ją labiausiai domino natūralūs akmenys, sidabro gaminiai, japoniškas biseris, aukščiausios kokybės kristalai, nerūdijančio plieno detalės ir troseliai, kuriais neprekiaujama niekur kitur, dovanų pakavimo juostelės, kutai bei filcai.

„Atrodo, kad patekau į moterišką rojų! Paimi iš anksto žinovų paruoštą natūralių akmenų juostą, suveri juos ant nerūdijančio plieno troselio, su replytėmis pritaisai užsegimą ir turi kokį tik nori prabangų papuošalą! Va taip paprastai“, – sako M.Falcon.

Loretos Kondratės nuotr./Monika Falcon
Loretos Kondratės nuotr./Monika Falcon

Rimtesniu iššūkiu jai tapo kristalais ir kitomis grožybėmis papuošti džemperį, bet tuomet į pagalbą atėjo parduotuvės savininkė Jūratė Širmenienė. Penkiolika metų į karoliukų pasaulį besigilinanti pašnekovė sakė, jog dažnas lankytojas prašo patarimo bei pamokymo, suverti geidžiamą vėrinį ar parinkti būtinas kūriniui detales. Prieš šventes, anot jos, į parduotuvę ima plūsti norintieji patys sukurti apsaugančius, motyvuojančius ir gėrio linkinčius aksesuarus savo mylimiausiems.

Tiesa, pačią Moniką labiausiai nustebino tai, kad mielą hobį nusprendė išbandyti ir jos mama.

„Mano mama niekada nemėgo rankdarbių, bet šįkart kartu atvažiavo. Ji pati modeliavo papuošimus, juos tvirtino prie audinio. Kai socialinėje erdvėje pasidalinome popietės nuotraukomis, niekas tuo, ką mato, negalėjo patikėti – ji šokiravo ir mane, ir gimines“, – šmaikštavo Monika.

Loretos Kondratės nuotr./Giulija Baužienė
Loretos Kondratės nuotr./Giulija Baužienė

Kadangi ji nuo mažų dienų kartu su mama buvo scenoje, žino, jog prieš publiką reikia būti pasitempus, o mama visada mieliau renkasi ne pati kurti, bet pasikliauti profesionalais.

„O aš atvirkščiai – ne kartą sau taisiau drabužius. Ir mamai sukneles esu siuvinėjusi“, – sako Monika.

Tuo tarpu Giulija pripažįsta vyro įpratinta neužsiimti namų ruošos darbais.

„Jis nesuprastų, jei imčiau uoliai šeimininkauti. Mano vyras nedvejoja, kad moteris turi būti lepinama“, – atvirauja Giulija artėjant trisdešimt penktoms santuokos metinėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas