Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moniką galima vadinti Kvietkute – teismas atmetė A.Šedžiaus apeliaciją ir patvirtino skyrybų sąlygas

Aukštesnės instancijos teismas paskelbė iškart įsiteisėjusį sprendimą neviešai nagrinėtoje, bet didelį visuomenės susidomėjimą sukėlusioje civilinėje byloje, kurioje santuokos nutraukimo pasekmes teisminio ginčo keliu aptarė atlikėja Monika Kvietkutė-Šedžiuvienė ir verslininkas Andrius Šedžius. Nuo šio ketvirtadienio vakaro antroji pavardės dalis Monikai oficialiai „nebelimpa“ – moteris gali ne tik vadintis mergautine pavarde, bet ir pagaliau realiai pradėti naudotis visomis teismo nustatytomis skyrybų sąlygomis: vaiko gyvenamosios vietos nustatymu, išlaikymo jam ir turto priteisimu.
Monika ir Andrius Šedžiai
Monika ir Andrius jau nebe Šedžiai: jis A.Šedžius, o ji – M.Kvietkutė. / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Daugiau nei metus besitęsęs Andriaus (44) ir Monikos (27) Šedžių skyrybų procesas tarpinį finišą buvo pasiekęs 2019-ųjų rugsėjį, kuomet Vilniaus miesto apylinkės teismas pirminiu sprendimu porą išskyrė ir paskelbė, kad sūnus lieka gyventi su mama, o tėvas mažamečio išlaikymui kas mėnesį turi skirti apie 1 000 eurų sumą.

Pastarasis verdiktas pernai taip ir neįsiteisėjo, nes atsakovu byloje esantis eksparlamentaras suskubo per nustatytą laiką pateikti apeliaciją aukštesnės instancijos teisėjams.

Pastarieji bylą iš naujo svarstė rašytinio proceso būdu – nei sutuoktiniai, nei jų atstovai ar kiti asmenys į posėdžius nebuvo kviečiami.

Neviešoje byloje priimtas galutinis verdiktas, kuris iškart ir įsiteisėjo.

Vilniaus apygardos teisme šio ketvirtadienio pavakarę 15min sužinojo, kad šioje neviešoje byloje priimtas galutinis verdiktas, kuris iškart ir įsiteisėjo.

Ieškovės atstovas advokatas Žydrūnas Ambrizas 15min sakė, kad esminiai skundo argumentai ir tikslai buvo susiję su dviem dalykais: vaiko gyvenamąja vieta ir priteistų alimentų dydžiu.

Tuo metu nei ieškovė, nei jos interesams atstovaujantis advokatas Apygardos teismui jokių pageidavimų nereiškė, tik pranešė, kad pirmosios instancijos teismo sprendimas jų šaliai tinka.

Suprasti akimirksniu

  • Verslininko Andriaus Šedžiaus ir moksleivės Monikos Kvietkutės meilė užgimė 2010 metais.
  • 2011 m. vasarį Andrius pasipiršo Monikai.
  • Vestuvės buvo atidėtos, o 2012 m. sausį Andrius pasipiršo antrąkart.
  • Pora susituokė 2013-ųjų vasario 21-ąją, per A.Šedžiaus gimtadienį. Ceremonija vyko Šiaulių arenos VIP salėje, o puota surengta Šeduvos malūne.
  • 2015 m. Šedžių santuoką ištiko krizė. Sutuoktiniai kreipėsi į teismą su skyrybų prašymu, tačiau netrukus dokumentus atsiėmė.
  • 2016 m. kovą krizę įveikusiems Andriui ir Monikai gimė sūnus.
  • 2017 m. Šedžių santuoką vėl ištiko krizė, Monika išsikraustė iš Andriaus namų. Sutuoktiniai pažėrė kaltinimų vienas kitam.
  • 2018 m. vasarį M.Šedžiuvienė pateikė ieškinį dėl santuokos nutraukimo. Pora ėmė kovoti dėl sūnaus globos, A.Šedžiui teisme teko atsakovo rolė.

„Nuotaikos labai geros. Tikėjausi tokios pabaigos, todėl labai džiaugiuosi. Pagaliau visi galės mane vadinti Kvietkute, džiugu, kad vaikas nebus traumuojamas. Tiek metų prabuvęs su mama, jo gyvenamoji vieta nepasikeis“, – pernai rugsėjį kalbėdama su 15min, po pirminio jai palankaus sprendimo džiugesio neslėpė Monika.

Momento, nuo kurio visi išties gali ją vadinti pavarde, kurią ji pasirinko po skyrybų, jaunai moteriai teko palaukti dar apie pusę metų.

Savo ruožtu atsakovas A.Šedžius irgi iškart buvo skubėjęs pranešti, kad turi motyvų teismo sprendimą skųsti.

„Pagrindinis nesutarimas – sūnaus gyvenamoji vieta. Su kuo jis gyvens – su manimi ar su Monika. Visas karas dėl to ir vyksta. Sutarti draugiškai nepavyksta, tai nuspręs teismas. Visgi konflikto teismas neišspręs, sprendimą viena ar kita pusė skųs“, – yra svarstęs Andrius.

Pagrindinis nesutarimas – sūnaus gyvenamoji vieta. Bet ir tūkstančio eurų alimentų suma – ne mažiau svarbus dalykas.

Po pirminio teismo sprendimo buvusį Seimo narį buvo itin papiktinusi ir suma, kurią teismas priteisė vaiko išlaikymui. Anot jo, būtent 1 000 eurų, o ne 10 000 eurų yra realios kas mėnesį jo gaunamos pajamos, todėl įpareigojimas visus pinigus atiduoti sūnui – netinkamas. Šį finansinį teismo įpareigojimą atsakovas viešai yra pavadinęs „absurdu“.

Vis dėlto atsakovas su savąja advokate šios pozicijos pagrįsti neįstengė – Apygardos teismas paliko tą pačią alimentų sumą, kurią nustatė Apylinkės teismas.

Teisėjų kolegija, kurią sudarė Tomas Venckus (pranešėjas), Irmantas Šulcas ir Liuda Uckienė, nutartimi apibendrino, kad pernykštis (2019-09-23) teisėjos sprendimas pagrįstas ir teisėtas, todėl ji naikinti ar kažkaip keisti nėra jokio pagrindo.

Dabartinį Vilniaus apygardos teismo verdiktą atsakovas A.Šedžius teoriškai gali pamėginti apskųsti Aukščiausiajam Teismui, tačiau kasacinės instancijos institucija bylas tikrina tik teisės taikymo aspektu, tad priima svarstymui tik mažą dalį išties konstruktyviai argumentuotų skundų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas