Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 30 /14:02

Monika Šalčiūtė sulaukė viešos kritikos dėl augintinio nepriežiūros

Socialinių tinklų žvaigždė Monika Šalčiūtė sulaukė kaltinimų dėl augintinio, japonų akitos Niko nepriežiūros. Vis dėlto pati mergina nuo komentarų susilaiko, pabrėždama, kad viešoje erdvėje atsidūrusi kritika tėra šmeižtas, o ir veterinarai sutinka, kad šios veislės gyvūnai nereikalauja perdėto jautrumo.
Monika Šalčiūtė pristato savo augintinį - Akita Inu veislės šunį, vardu Nino Persikas
Monika Šalčiūtė pristato savo augintinį - Akita Inu veislės šunį, vardu Nino Persikas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praėjusią savaitę internete pradėjo plisti nuotraukos ir vaizdo įrašai, kuriuose kvestionuojama, kaip M.Šalčiūtė rūpinasi savo keturkoju. Anot susirūpinusių žmonių, gyvūnas galimai prižiūrimas netinkamai.

Pastebėta, kad mergina ne taip dažnai išveda augintinį į lauką, taip pat atkreipiamas dėmesys, kad keturkojis maitinamas netinkamais produktais.

Diskusija dėl žinomos merginos augintinio prasidėjo grupėje „Mūsų augintiniai“. Čia prisistatyti nenorėjusi mergina pasidalijo keliomis nuotraukomis ir susirašinėjimu su Monika Šalčiūte, kuriame esą socialinių tinklų žvaigždė nereaguoja į rekomendacijas.

„Kaip jau visi žinot ir pažįstat – Monika Šalčiūtė. Turi šunį Nino Persiką, kuris jai buvo „labai reikalingas“ maximum metus. Šiuo metu šuo yra visiškai apleistas, juo yra nesirūpinama (įrodymus taip pat įkeliu), o ji tik tyčiojasi iš žmonių, kurie ją protina kaip teisingai auginti šunį. Šuo perkaręs, o Monika jį vadina storuliu.

Pati auginu šuniuką, jis emocingas, vizgina uodegytę, pasitinka mane grįžtant, o Nino visada be reakcijos guli, nes daugiau nei valandos pasivaikščiojimo per 24 val. jis nieko nemato. Taip pat šuo labai dažnai būna paromis nevedamas į lauką (žinutės tai įrodo). Taip pat maitinamas „McDonalds“ šlamštu ir česnakiniais padažais, šuo keliauja iš buto į butą, iš vieno žmogaus pas kitą, nes vis kažkas jį priglaudžia iš draugų, giminių. Laiko savo šuniui Monika neturi.

Taigi, noriu informuoti jus, visus gyvūnų mylėtojus, kad pagaliau pasiekti tam tikras instancijas, nepaisant jos populiarumo ir įrodyti, kad ji BLOGAI elgiasi su savo augintiniu. Juk mes už laimę, taip?“, – socialiniuose tinkluose rašė prisistatyti nenorėjusi mergina.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Monika Šalčiūtė su savo augintiniu Nino Persiku
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Monika Šalčiūtė su savo augintiniu Nino Persiku

15min susisiekus su Monika Šalčiūte, ji atsakė, kad šia tema komentuoti nenori, neigė kaltinimus, ir pabrėžė, kad šie komentarai tėra šmeižtas.

Jakovo veterinarijos centro direktorius, doc.dr. Jakovas Šengautas kalbėdamas su 15min pabrėžė, kad diskutuoti apie augintinio nepriežiūrą tik iš nuotraukų yra labai sudėtinga, vis dėlto teigė, kad maitinimas išties privalo būti subalansuotas.

„Žinoma, kad greitojo restorano maistas nėra geriausia išeitis – jeigu žmogus neturi laiko, reikia augintinį maitinti komerciniu parašu, geriausia super premium klasės, kurį galima įsigyti ir prekybos centruose arba veterinarijos gydykloje. Kitas dalykas – jeigu augintinio savininkė auklėjimo tikslais ar tiesiog norėdama motyvuoti nuo savo stalo duoda jam gabalėlį maisto, nėra nieko blogo. Tai yra santykių dalykas, paskatinimo, bet tai tikrai negali sudaryti viso raciono“, – pabrėžia veterinarijos klinikos vadovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė pristato savo augintinį – Akita Inu veislės šunį, vardu Nino Persikas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė pristato savo augintinį – Akita Inu veislės šunį, vardu Nino Persikas

Jo teigimu, šunys taip pat nėra tokie jautrūs ir dažnai keičiamai gyvenamajai vietai. Jeigu tokie pokyčiai katėms yra tikras išbandymas, šunims nauji namai streso sukelia mažiau, jiems yra svarbiausia, kad šeimininkas yra šalia.

Akita Inu veislyno „Sveika“ įkūrėja Miglė Savickienė taip pat sutinka, kad šios veislės šunys nereikalauja tokios ypatingos priežiūros, negu kai kuriems atrodo. Anot M.Savickienės, jeigu augintinis keliauja kartu su šeimininku, gyvenamoji vieta jiems neturi jokios įtakos.

„Turėjome atvejį, kai iš Ispanijos atsivežėme 11 mėnesių patiną, kuris per kelias savaites jis puikiai prigijo. Aišku, mes jį atsivežėme iš veislyno. Vis dėlto visą laiką žmonės katinus ir šunis nori sužmoginti, tačiau jų mąstysena kiek kitokia. Jie greitai pasimiršta“, – pabrėžia Miglė.

Kalbant apie augintinio maitinimą, M.Savickienė sako, kad vertėtų išlaikyti tą patį pašarą, reikėtų vengti pieno produktų, nes šie augintiniams gali sukelti alergiją. Jeigu šuo yra maitinamas tik sausu maistu, davus žalios mėsos gali sutrikti virškinimo traktas.

„Jeigu duosite kokią kruopą, tikrai nieko nenutiks, bet jeigu sumaitinsite visą pakelį grietinės, nebus labai gerai. Baltymai gali iššaukti alergiją, todėl pašare turi būti mažai proteino“, – sako veislyno įkūrėja.

Ir nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tokie gyvūnai reikalauja daug erdvės ir dažno pasibuvimo lauke, Miglė Savickienė sako, kad Akita Inu yra kone labiausiai prisiderinantys šunys. Jie gali lauke pavaikščioti 10 minučių, jei reikia – įveikti ir visus 10 kilometrų. Jeigu reikės, jie mielai kartu su savo šeimininku leis dienas gulėdami ant sofos, bet jeigu esate keliautojas, Akita Inu irgi pasiruošęs leisti į išbandymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas