Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monika Linkytė su Londono gospelo choru drebino Kongresų rūmus: šokanti publika ir duetas su gerbėja

Antradienio vakarą Vilniaus kongresų rūmus sudrebino dainininkės Monikos Linkytės ir garsiausių muzikos pasaulio balsų vertinamo „London Community Gospel Choir“ koncertas. Uostamiestyje prasidėjęs turas „Savo pasaulį kurti“ buvo stiprus startas, tad sostinėje melomanai rinkosi būriais. Ir nesuklydo – koncertas baigėsi šokiais ir audringomis ovacijomis.
Monikos Linkytės koncerto akimirka
Monikos Linkytės koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Monika Linkytė

Prestižinėse „Grammy“, „Brit Awards“, „X Faktoriaus“ scenose ir soliniuose koncertuose su atlikėjais-legendomis tokiomis, kaip Madonna, Kylie Minougue, Stingu, Paulu McCartney, Tina Turner, Samas Smithas, „The Stereophonics“ ir daugybe kitų visame pasaulyje vertinamų atlikėjų koncertavę svečiai iš Londono, panašu, ir Lietuvoje yra labai laukiami svečiai.

Antradienio vakarą į Kongresų rūmus susirinko gausus būrys gerbėjų, kurie atvyko pasimėgauti atmintinai žinomomis Monikos dainomis ir naujausiais įrašais iš šiuo metu Londone kuriamo antrojo atlikėjos albumo. Norinčių skambiai pradėti savaitę atvyko išties nemažai –organizatorių teigimu, išparduoti visi bilietai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto akimirka

Koncerto metu skambėjo garsiausios „London Community Gospel Choir“ dainos ir Monikos bei žymiojo choro kartu atliekami kūriniai.

Prie dainininkės M.Linkytės įspūdingo koncertų turo vizijos įgyvendinimo prisidėjo ne tik svečiai iš Londono, bet ir KTU akademinis choras „Jaunystė“ bei Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklos estradinė grupė „Dangi&Dangiukai“, vadovaujami meno vadovės ir dirigentės Danguolės Beinarytės.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto akimirka

Monika Linkytė koncerte paruošė ir netikėtą dovaną – kartu su ja į sceną lipo jos ištikima muzikos gerbėja Dominyka. Kaip atlikėja pasakojo susirinkusiems, jos netikėtai susipažino vasarą koncerto Palangoje metu – atlikdama vieną iš savo dainų Monika priėjo prie publikos tarpe sėdėjusios mergaitės, davė jai mikrofoną ir liko sužavėta.

Ypatingas Dominykos balsas nebuvo pamirštas, o sulaukusi pasiūlymo kartu atlikti vieną iš mylimų dainų mergaitė akimirksniu sutiko. Ji pripažino, kad tai – išsipildžiusi viena didžiausių svajonių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Koncerto akimirka

„Nors gyvename toje pačioje žemėje, vaikštome tomis pačiomis gatvėmis, mus supa bendros problemos, vis vien kiekvienas turim savitą santykį su pasauliu. Ir tai yra taip nuostabu!

Nuo kiekvieno iš mūsų individualiai priklauso, ar pasaulis mums bus dosnus, ar viską griaunantis, ar niūrus, o galbūt kuriantis ir įkvepiantis. Muzika yra vienas iš būdų, kada gali atsigręžti ir pagalvoti apie tai, kokį renkiesi matyti savo pasaulį. Tai laikas sau ir su savimi. Tai laikas, kuomet gali savo pasaulį kurti“, – pagrindinę koncertų idėją atskleidžia Monika.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Koncertui artėjant į pabaigą nusėdėti vietoje darėsi vis sunkiau, nes magiška energija pulsuojanti gospelo muzika ir talentingai sudėliota vakaro programa išjudino net kukliausius tautiečius.

Emocijas galutinai išsprogdinusiu kūriniu tapo „Oh Happy Day“ daina, kurią kartu dainavo pilnutėlė salė. Plojimų negailėjusi publika sulaukė ir nemažiau trenksmingo biso.

VIDEO: Monika Linkyte ir LCGC - Leisk Man Pasiklyst (REPETICIJA)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas