Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Bierancas persirengė „drag“ karaliene: sulaukė ir pagyrų, ir grasinimų mirtimi

Norėdamas palaikyti LGBTQ+ bendruomenę ir pasiųsti žinutę apie tai, kaip svarbu būti savimi, nuomonės formuotojas, fotografas ir šokėjas Naglis Bierancas apsirengė tiulio suknelę. Jo veidą padengė šviesių spalvų makiažas, o ant galvos puikavosi tamsių plaukų perukas. Vaizdo įrašu pasidalijęs socialinių tinklų paskyrose, Naglis ten susilaukė nevienareikšmiškų komentarų: vieni palaikė, o kiti linkėjo nusižudyti.
Naglis Bierancas
Naglis Bierancas / Asmeninio archyvo nuotr.

Naglis Bierancas 15min pasakoja, kad šiuo sumanymu norėjo padėti žmonėms nebijoti atrodyti taip, kaip norisi, ir nesibaiminti jokių reakcijų. Savo įvaizdžiu siekė palaikyti visą LGBTQ+ bendruomenę.

Idėja persirengti „drag“ karaliene N.Bierancui gimė visai neseniai, ją pasiūlė makiažo meistras Vladas Petrovas. Sumanymą, anot Naglio, norėjosi įgyvendinti dar per „Pride“ mėnesį, tačiau dėl įvairių darbų vis pritrūkdavo laiko.

Galiausiai pavyko dabar. Naglis pasakoja, kad jie neturėjo tikslaus plano, įvaizdį padiktavo suknelė iš „Tiulio fėjos“, kurią pamatė dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės nuotraukose „Norėjome blondiniško peruko, nes galvojome, kad šviesūs plaukai man labiau tiktų, tačiau neradome. Įvaizdis buvo iš to, ką turėjome, galima sakyti paskutinę minutę“, – prisipažįsta jis.

N.Bierancas juokiasi, kad tai nebuvo didis įvykis, nes jau ne kartą yra vaidinęs moterį. „Šįkart supratau, kad esu stora moteris. Nors nelaikau savęs stambiu įprastai. Tiulio suknelė dar labiau mane išplėtė, bet rūbas buvo efektingas. Priėmiau tai kaip personažą, man tai nėra kažkas vau“, – pasakoja jis. „Aišku, įdomu, juokinga, smagu į tą personažą įsijausti, pastebėti atsirandančias moteriškas manieras.“

N.Bierancas pasirinko „oversized“ tiulio suknelę, kurią vilkėdamas, kaip pats teigia, jautėsi patogiai. Vienintelis nepatogumas – makiažo valymas. Vyras teigia, kad, kol nebuvo suradęs patogaus būdo nusiprausti veido, keletą dienų vaikščiojo su pajuodusiomis akimis.

„Su priklijuotomis blakstienomis buvo keista, jos man užstojo vaizdą. Supratau, kad moterys ir merginos, nešiojančios pilnus makiažus, aukoja daug savo laiko.

Labiausiai mane erzino peruko plaukai, kurie nuolat prilipdavo prie blizgiu padažytų lūpų“, – pasakoja nuomonės formuotojas.

Vaizdo įrašą nufilmuoti ir sumontuoti jį įkvėpė anksčiau matyti filmukai „TikTok“ socialiniame tinkle. Anot jo, tai pasirodė geresnis sprendimas nei tiesiog publikuoti nuotraukas. Instagrame neigiamų reakcijų Naglis beveik nesulaukė, nes jame jį seka daug palaikančių žmonių, tačiau „TikTok“ programėlėje buvo linkima net nusižudyti.

„Ten tai tragedija. Žmonės linki nusižudyti, eiti į dujų kamerą, žada sušaudyti ar sudaužyti snukį sutikus.Žinoma, peržiūros neblogos, bet komentarai parodo, kad TikToko kontingentas yra atmatynas“, – atvirai pasakoja N.Bierancas.

„Instagrame nesulaukiau nei vienos neigiamos žinutės, o TikTokas ošia. Į komentarus neatsakinėju – numečiau kaulą, o dabar tegul pjaunasi tarpusavyje – vieni gina, kiti puola, man nesvarbu.“

Naglis taip pat patikino, kad lyties keisti tikrai nežada. „Bet jei tu apie tai svajoji, aš tave palaikau!“ – sekėjus padrąsino jis.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas