Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 29 /15:35

N.Bunkei ir jos vyrui mestus kaltinimus įvertino teismas: buvo padaryta žala

Teisme sostinėje išnagrinėtas civilinis ginčas dėl, atrodytų, nelemtai susiklosčiusios istorijos, kurios epicentre atsidūrė ir garsenybių pora. Turistams iš Šakių nusprendus pasižvalgyti po gyvenamuosius kvartalus sostinės apylinkėse, Natalijai Bunkei ir jos sutuoktiniui svečiai sukėlė įtarimų, kuriais jiedu pasidalijo ir socialiniame tinkle. Šakiečiai teisme pabandė įrodyti, kad dėl to jų gyvenimas per keletą valandų virto pragaru. Teismas ieškinį tenkino iš dalies.
Ieškovai per bylos svarstymą lankėsi teisme, o garsiai atsakovų porai (kairėje) posėdyje atstovavo advokatas.
Ieškovai per bylos svarstymą lankėsi teisme, o garsiai atsakovų porai (kairėje) posėdyje atstovavo advokatas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ieškovai Margarita R. ir Vygandas K. kreipėsi į teismą dėl „pažeistų teisių pripažinimo, įpareigojimo paneigti informaciją ir neturtinės žalos atlyginimo.“

Šakiečiai iš atsakovų Natalijos Bunkės ir Edgaro Eidėjaus, be kita ko, pareikalavo 10 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Šią trečiadienio popietę Vilniaus regiono apylinkės teismo Vilniaus rajono rūmuose dėl šio ieškinio paskelbtas verdiktas.

Suprasti akimirksniu

  • Ieškovės Margaritos R. naudai iš atsakovo E.Eidėjaus teismas priteisė 500 eurų neturtinės žalos atlyginimą, iš atsakovės N.Bunkės – 1 500 eurų neturtinės žalos atlyginimą.
  • Ieškovo Vygando K. naudai iš atsakovo E.Eidėjaus teismas priteisė 500 eurų neturtinės žalos atlyginimą, iš atsakovės N.Bunkės – 1 500,00 Eur neturtinės žalos atlyginimo.

Iš atsakovų teismas iš viso priteisė 4 000 eurų žalos atlyginimą.

Didesnę dalį šios sumos įpareigota apmokėti N.Bunkė (3000 eurų), likusį tūkstantį – E.Eidėjus.

Iš viso 2000 eurų priklauso ieškovei Margaritai R., dar 2000 eurų – ieškovui Vygandui K.

Teismas atsakovus ir ieškovus įpareigojo dalinai vieni kitiems padengti tūkstantines šio ginčo bylinėjimosi išlaidas.

Aiškindamas sprendimo motyvus, teismas pabrėžė, kad nebuvo jokio teisinio pagrindo viešai skleisti nuomonės, įtarimų, kad pora iš Šakių galimai yra vagys. Tokia viešai paskleista nuomonė pažeidė ieškovų garbę ir orumą, konstatuojama teisme sprendime.

Byloje taip pat nustatyta, kad ieškovai nebuvo davę sutikimo viešinti jų atvaizdus. Tai padarę be leidimo, atsakovai pažeidė ir sužadėtinių iš Šakių teisę į atvaizdą.

Visuomenei aptariant, kad ieškovai yra galimai vagys, pastarieji patyrė neigiamas emocijas, nepatogumus, pažymima teismo sprendime.

Kaip jau pasakojo 15min, teisėjos Indrės Savkinienės išnagrinėta civilinė byla susijusi su 2020 m. pavasario įvykiais bei ilgalaikiais jo padariniais.

Sužadėtiniai Margarita R. ir Vygandas K. teisme įrodinėjo, kad patyrė šoką, kuomet N.Bunkės vairuojamas automobilis sostinės gatvėje užblokavo jiems kelią. Iš mašinos iššokusi garsi vairuotoja ir jos vyras esą aršiai užsipuolė „įtariamuosius“, juos filmavo, išsireikalavo ir patikrinimo mobilųjį telefoną. Šio „sulaikymo“ buitinė operatyvinė medžiaga N.Bunkės ir E.Eidėjaus valia netrukus atsidūrė internete.
Šakiečiai vėliau išgirdo paaiškinimą, kad atlikėja su vyru buvo girdėjusi apie kaimynystėje siaučiančius nusikaltėlius, tad atvykėliai iš Šakių būsto šeimininkams pasirodė panašūs į ilgapirščius, besidairančius grobio.

Sprendimą paskelbusi teisėja pažymėjo, kad N.Bunkė ieškovams padarė daugiau žalos, nei jos vyras, nes instagrame turi daugiau sekėjų, be to, ir po įvykio dar viešai kalbėjo apie šią istoriją. Nors ieškovai nebebuvo konkrečiai įvardijami, auditorija galėjo suprasti, kad kalbama konkrečiai apie juos.

Kitaip tariant, atsakovų atsakomybė šioje byloje ne solidari, o individuali.

Beje, teismas tenkino ieškinį iš dalies, tad proporcingai paskirstė ir bylinėjimosi išlaidas. Tai reiškia, kad ieškovai, nors bylą iš esmės laimėjo, iš atsakovų galės atgauti tik dalį lėšų, kurias išleido advokatams.

Suprasti akimirksniu

  • Ieškovų naudai iš atsakovų priteista 1 209,17 Eur bylinėjimosi išlaidų.
  • Atsakovų naudai iš ieškovų priteista 3 397,68 Eur patirtų bylinėjimosi išlaidų.
  • Įskaičius mokėtinas sumas, sužadėtiniai iš Šakių atsakovams N.Bunkei su vyru lygiomis dalimis turėtų sumokėti 2 188,51 Eur jų patirtų bylinėjimosi išlaidų.

Išsamiai apie tai, kaip per šakiečių ir vilniečių akistatą gatvėje buvo šaukiama, daužoma mašina, išplėštas telefonas, bei kokias pasekmes patyrė nepelnytai užpultais, apšmeižtais pasijutę ieškovai, 15min pasakojo ankstesniame prenumeratoriams skirtame straipsnyje.

Šiandienis Vilniaus regiono apylinkės teismo sprendimas iškart neįsiteisėjo, per mėnesį jis gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teisėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas