Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naują verslą pradėjusi Oksana Pikul: apie 100 tūkst. eurų investiciją ir darbuotojų atlyginimą

Penktadienio vakarą duris atvėręs Oksanos Pikul-Jasaitienės grožio salonas sulaukė didelio susidomėjimo. Po 16 metų darbo vizažo srityje žinoma moteris išpildė savo didžiausią svajonę, tačiau už euforijos ir prabangos slypi sunkus darbas, daugiau nei metus užtrukusios statybos ir didelės investicijos.
Oksanos Pikul-Jasaitienės grožio namų atidarymo akimirka
Oksanos Pikul-Jasaitienės grožio namų atidarymo akimirka / Aleksejevič Adam nuotr.

„Oksanos Pikul grožio namų“ atidarymas sutapo su 36-uoju atlikėjos ir vizažistės gimtadieniu. Sausio 10-osios vakarą Oksaną su dviem ypatingomis progomis susirinko pasveikinti ir būrys žinomų draugų. Dalis iš jų buvo tie, kurie sunkiame kelyje neleido O.Pikul-Jasaitienei nuleisti rankų, kiti patys dalijo savo kuriamo verslo patarimus.

Apie grožio namus Oksana svajojo dešimtmetį, taip po žingsnį gimė ir pradinės idėjos, pradėtos kaupti investicijos. Anot moters, šiam verslui teko paaukoti ne tik daug jėgų, bet ir skirti nemažai finansų. Kaip jau anksčiau skelbta, verslui moteris taupė kone pusę gyvenimą – daugiau nei dešimt metų.

„Mano atveju, reikėjo turėti nuo 100 tūkst. eurų investicijų, nes aš įsigijau patalpas. Tai yra mano nuosavybė. Tikslios sumos, kiek kainavo patalpos, nenorėčiau įvardinti, bet suprantama, kad tie žmonės, kurie nuomojasi, tiek daug nemoka. Mano atveju suma, kuri kai kurių nuomone kai kam yra labai didelė, yra tokia, bet aš pabrėžiu, kad tai yra mano nuosavybė. Negailėjau investicijų, nes tai yra mano turtas“, – pabrėžia Oksana, įsitikinusi, kad išleista pinigų suma tikrai atsipirks.

Atidarymo akimirkos – galerijoje:

Realūs darbai prasidėjo prieš metus, kaip juokiasi Oksana, jai tai buvo geriausia, bet ir brangiausia Kalėdų dovana. Ir nors apie šį verslą moteris svajojo seniai, dabar imtis realių veiksmų paskatino permainos gyvenime.

„Kas nenužudo, padaro dar stipresne. Talžoma įvairių komentarų ir nemalonių situacijų asmeniniame gyvenime ir šeimoje, aš įgavau dar daugiau jėgų, stiprybės. Siekiau, nes norėjau įrodyti, kad manęs neįmanoma sugniuždyti. Nesiruošiau pasiduoti, nors ir buvo labai sunku. Kaip ir skyrybų metu, visą liūdesį ir blogas emocijas nukreipiau į darbą.

 Leono Garbačausko nuotr./Oksanos Pikul-Jasaitienės grožio salonas
Leono Garbačausko nuotr./Oksanos Pikul-Jasaitienės grožio salonas

Supratau ir kitiems galiu patarti, kad geriausias nusiraminimo būdas yra ne tik buvimas su vaiku, šeima, bet ir savęs realizacija. Buvo išties gera jausti, kad tai ramina, buvo gera matyti rezultatą ir suvokti, kad svajonės pildosi. Susikoncentravus išties galima daug nueiti“, – kalbėdama su 15min pabrėžia Oksana.

Didžiausią paskatą imtis naujo išbandymo išreiškė žinomos moters mama, artimieji, sutuoktinis Simas. Vis dėlto lengva nebuvo. Dėl Naujamiestyje duris atvėrusio salono remonto darbų atidarymą teko kiek pavėlinti, nes patalpos įsigytos tik dalinai sutvarkytos. Teko įrengti elektrą, vandentiekį, suremontuoti sienas. Atidarymas užtruko ir dėl meistrų vėlavimo, kai kurių specialistų teko laukti kelis mėnesius.

Aleksejevič Adam nuotr. /Oksanos Pikul-Jasaitienės grožio namų atidarymo akimirka
Aleksejevič Adam nuotr. /Oksanos Pikul-Jasaitienės grožio namų atidarymo akimirka

„Kuriu verslą nuo nulio pirmąjį kartą, taigi išties nebuvo lengva. Tikrai teko nemažai laiko praleisti analizuojant sutartis, skaitant dokumentus, kad įmonę įkurčiau be klaidų. Dirbant grožio srityje reikia daugybės leidimų, tad neretai tekdavo užmigdyti sūnų ir per naktį dirbti. Ir ne vieną naktį. Kelias tikrai nebuvo lengvas“, – pripažįsta Oksana.

Pati Oksana ne tik vadovaus salonui, bet ir dirbs su klientais. Kartu su ja grožio namuose kol kas darbuosis 8 meistrai, dar ieškoma kelių plaukų stilistų.

 Leono Garbačausko nuotr./Oksanos Pikul-Jasaitienės grožio salonas
Leono Garbačausko nuotr./Oksanos Pikul-Jasaitienės grožio salonas

„Pati šioje srityje dirbu 16 metų, tad nenorėjau pabėgti nuo to, kas man teikia malonumą. Tikiu, kad pavyks suderinti, nors jau visi 2020 metai yra pilnai suplanuoti mokymais, užregistruotos klientės“, – neslepia Oksana.

Anot jos, darbuotojų paieška nebuvo sunki, nes šiuo metu rinkoje nemažai šios srities atstovų. Vis dėlto paklausta, kiek šiuo metu uždirba grožio salone dirbantys specialistai, atskleisti tikslios sumos nepanoro.

„Darbo rinka yra perpildyta, grožio atstovų yra tikrai daug. Geri profesionalai, savo srities žinovai tikrai uždirba ir gali diktuoti sąlygas. Ar man buvo sudėtinga atrinkti kolektyvą? Ko gero, kad ne. Man išties labai pasisekė, nes, gal būtų drąsu sakyti, bet turiu geriausias plaukų stilistes Lietuvoje, nes su jomis dirbu ne vienerius metus, žinau jų darbą. Ir dar ieškome pastiprinimo, tačiau reikės kiek luktelėti“, – sako Oksana.

Aleksejevič Adam nuotr. /Oksanos Pikul-Jasaitienės grožio namų atidarymo akimirka
Aleksejevič Adam nuotr. /Oksanos Pikul-Jasaitienės grožio namų atidarymo akimirka

Į vizažisto poziciją kreipėsi kone daugiau nei 100 norinčiųjų, vis dėlto kol kas Oksana makiažą kurs pati. Taip yra todėl, kad kol kas nebuvo laiko rasti, kas iš visų pareiškusių susidomėjimą geriausiai išpildytų lūkesčius.

„Atlyginimas priklauso nuo išdirbtų darbo valandų, specifikos, profesionalumo ir išsilavinimo lygio, nors, žinoma, magistro nereikalauju. Jau teko girdėti, kad žmonės kalba, jog keliu labai didelius reikalavimus stilistėms kirpėjoms, prašau, kad žinotų vos ne penkias kalbas. Tai yra tikrai mitas. Grįžtant prie atlyginimo, vieną sumą būtų sunkų įvardinti“, – sako Oksana.

Aleksejevič Adam nuotr. /Oksanos Pikul-Jasaitienės grožio namų atidarymo akimirka
Aleksejevič Adam nuotr. /Oksanos Pikul-Jasaitienės grožio namų atidarymo akimirka

Ieškant darbuotojų jai svarbiausia ne tik asmeniniai gebėjimai, bet ir charakterio savybės, kad asmuo lengvai įsitrauktų į kolektyvą, draugiškai ir geranoriškai reaguotų į išsakytas pastabas. Vis dėlto Oksana ir pati nežada būti griežta. Kaip pati sako, yra reikli, tačiau, jos nuomone, Lietuvoje jau po truputį dingsta „vadovo baimė“, šias pareigas užimantys asmenys suvokia, kad rėkimu ar darbuotojų gąsdinimu reikiamo tikslo nepasieks.

„Gera atmosfera ir draugystė tarp komandos narių man yra labai svarbu, tikiuosi, pavyks išvengti nemalonių situacijų, konfliktų, stengiuosi eliminuoti visus galimus konfliktus. Vis dėlto laikai tikrai pasikeitė, pats neprotingiausias elgesys yra šaukti ant savo darbuotojų. Laimingas darbuotojas – geras pelnas“, – mano verslininkė.

Studijos interjeru pasirūpino Jolanta Žalienė, kuri įrengė ir vizažistės namus. Siekta sukurti jaukų įspūdį, nors dažnas pastebėjo, kad salonas atrodo prabangiai, parinktos ne pigios detalės.

O.Pikul-Jasaitienė neatmeta, kad ateity jos verslas gali plėstis ir į kitus Lietuvos miestus. Ji jau sulaukė pasiūlymo atsidaryti dar vieną saloną Kaune, tačiau kol kas plėstis neplanuoja.

„Dirbdama šiame versle mačiau, kokios klaidos yra daromos, todėl esu tikrai tame kelyje, kuriame ir turiu būti. Nesu naujokė, puikiai žinau virtuvę, tikiu tuo, ką darau ir dar investuoju labai daug širdies. Motyvuoja ir tai, kad jau iš karto gaunu grąžą – žmonės laimingi, visas sunkus darbas atsiperka“, – savo tarsi sėkmės paslaptimi dalijasi Oksana.

Salono vaizdai – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas