Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujo lietuviško filmo „Stebuklas“ premjeroje – raudonas kilimas ir liaupsės jaunai režisierei

Šeštadienio vakarą kino mylėtojai rinkosi į naujo lietuviško filmo premjerą. Festivalyje „Scanorama“ naują savo darbą pristatė režisierė Eglė Vertelytė – ekranuose žiūrovai išvydo naują jos juostą „Stebuklas“.
Jolanta Dapkūnaitė ir Arūnas Sakalauskas, Laura Kurlinskaitė ir Andrius Bialobžeskis, Eglė Mikulionytė ir Eglė Vertelytė
Eglės Vertelytės (dešinėje) filmo „Stebuklas“ premjera / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į premjerinį kino vakarą susirinko daugybė kino mylėtojų, tarp kurių – ir nevienas žinomas žmogus. Raudonu kilimu žengė ir kūrybinė „Stebuklo“ komanda, ir kultūros, meno, verslo ir pramogų pasaulio atstovai.

Debiutinė E.Vertelytės tragikomedija kai spėjo sulaukti dėmesio ir tarptautiniuose kino festivaliuose – Toronte mėnesio pabaigoje kelionę pradėjusi juosta jau spėjo apkeliauti Reikjavikąm, Liuksemburgą, Valjadolidą, Torunę, Minską. O netrukus bus pristatyta dar dvejuose A klasės kino festivaliuose. Filmas atrinktas į tarptautinio Kairo kino festivalio „Tarptautinės kritikų savaitės“ programą ir tarptautinį Talino kino festivalį „Juodosios naktys“, „Forum“ programą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ Andrius Bialobžeskis, Eglė Mikulionytė, Gražina Arlickaitė, Lukas Trimonis ir Eglė Vertelytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Andrius Bialobžeskis, Eglė Mikulionytė, Gražina Arlickaitė, Lukas Trimonis ir Eglė Vertelytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Eitvydas Bajarūnas ir Giedrė Žickytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Eitvydas Bajarūnas ir Giedrė Žickytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Eglė Mikulionytė ir Kęstutis Marčiulynas
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Eglė Mikulionytė ir Kęstutis Marčiulynas

Apie 1992 metus pasakojančiame „Stebukle“ kiekvienas žiūrovas, net iš skirtingų pasaulių, atrado kažką sau.

„Vakarams, kurie nesupranta ir nežino, kaip žmonės tada gyveno, „Stebuklo“ pasaulis atrodo keistas, tragikomiškas ir nepatirtas. O kine norime pamatyti tai, kas nepažįstama ir nauja. Filmo detalės, kurioms vakariečiai neprideda reikšmės: eilės, taburetėmis paremtos lovos ar Kašpirovskio seansai, yra labai artimos Lietuvos ir kitų postkomunistinių šalių gyventojams. O pagrindinės veikėjos Irenos istorija yra jų pačių, jų mamų ar močiučių istorija“, – sako filmo režisierė.

Visgi jei filmas būtų tik laikotarpis, detalės ir motyvai – tai nebūtų universaliai įdomu. Scenaristės ir režisierės E.Vertelytės teigimu, svarbiausia yra labai paprasta, lengvai sekama istorija ir jos konkretumas.

„Stebuklo“ veikėją Ireną įkūnijusiai Eglei Mikulionytei, Šv. Kristoforo apdovanojimo ir Auksinio scenos kryžiaus laureatei, tai yra pirmas pagrindinis vaidmuo pilnametražiame kine. Toronto festivalyje E.Mikulionytė buvo lyginama su žymia suomių aktore Kati Outinen, o po filmo premjeros – ją jau atpažino gatvėse.

„Žiūrovai negali patikėti, kad tai pirmas Eglės Mikulionytės pagrindinis vaidmuo. Mane tai labai džiugina, nes pagrindinis veikėjas yra svarbiausias elementas, vedantis istoriją į priekį. Bet ne mažiau mane džiugina ir tai, kad lietuviai pagaliau galės atrasti Eglės talentą ir juo pasimėgauti ekrane“, – sako Eglė Vertelytė.

VIDEO: Filmo „Stebuklas“ anonsas

TAIP PAT SKAITYKITE: Jubiliejinė „Scanorama“ nutiesė raudoną kilimą: tarp Europos kino mylėtojų – būrys garsenybių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi