Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos desertinės atidarymas subūrė smaližius: garsūs svečiai pasidavė saldžiai nuodėmei

Nuo šiol smaližiai Vilniuje turės dar vieną vietą saldžiai nuodėmei – sostinės centre antradienio vakarą duris atvėrė nauja desertinė, į kurios atidarymą atskubėjo būrys žinomų žmonių. Tačiau čia jie susirinko ne tik paskanauti gardžių skanumynų – naujoje erdvėje įsikūrė ir meno galerija.
Ali ir Patricija Gadžijevai, Kristina Ivanova, Laura ir Šarūnas Mazalai su dukra Deimile
Ali ir Patricija Gadžijevai, Kristina Ivanova, Laura ir Šarūnas Mazalai su dukra Deimile / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Naujos desertinės šeimininkas – Ali Gadžijevas. Jo įkurtos „Ali“ šokoladinės jau spėjo tapti populiarios tiek Vilniuje, tiek kituose šalies miestuose. Tuo tarpu šįkart drauge su žmona Patricija jiedu nusprendė atidaryti kiek kitokią desertinę. Prie tikrų desertų jie lankytojams siūlo ir „desertų“ akims – čia nuolat keisis meno ekspozicijos.

„Mūsų desertai – tai menas. Stengiamės juos įdomiai pateikti, papuošti, padaryti, kad būtų ne tik skanu, bet ir gražu, estetiška. Jau seniai turėjau svajonę įkurti tokią erdvę, į kurią atėjęs žmogus galėtų ir pamatyti gražius paveikslus, ir suvalgyti desertą, – kalbėjo Ali. – Desertai – tai emocija, tai geras jausmas. Juos valgydami visuomet būsime laimingi. Džiaugiuosi, kad šis projektas jungs įvairiausius menininkus, tiek dalininkus, tiek rašytojus, gal ir muzikantus.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ali ir Patricija Gadžijevai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ali ir Patricija Gadžijevai

Iš arčiau pasižiūrėti eksponuojamų darbų, o ir paragauti gomurį kutenančių desertų susirinko sukviesti draugai ir svečiai. Renginio nepraleido atlikėja ir verslininkė Kristina Ivanova, mados kūrėja Toma Jankauskaitė, virtuvės šefas Martynas Praškevičius su šeima, muzikos prodiuseriai Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūte, čia atvykę su dukra Gabriele, stilistė Austėja Jablonskytė, sporto žurnalistas Šarūnas Mazalas kartu su žmona Laura, „Mamų radijo“ įkūrėja, Žilvinas Grigaitis, laidų vedėjai Simona Albavičiūtė ir Orijus Gasanovas bei daugelis kitų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Ali“ šokoladinės-galerijos atidarymas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Ali“ šokoladinės-galerijos atidarymas

Nė vienas jų neatsispyrė saldžioms pagundoms ir prisipažino esantys tikri saldumynų gerbėjai.

Tikra smaliže save vadina Kristina Ivanova. „Saldumynai yra mano didžiausia nuodėmė, labai juos mėgstu. Kiti juokauja, klausia manęs, kur jie man nusėda, sako, kad nesimato, tačiau iš tiesų saldumynų valgau labai daug. Išragauju labai daug jų, žinau visus skaniausius desertus aplink esančiose desertinėse“, – juokėsi Kristina.

Ji pasakojo turinti ir savo jau pamėgtą ritualą – nė vieno ryto ji neįsivaizduoja be nesaldintos juodos kavos puodelio, prie kurio būtinai suvalgo kokį skanėstą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kristina Ivanova
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kristina Ivanova

„Tai darau prieš pusryčius, vos pabudusi. Vadinu tai moterišku ritualu, kai galiu šiek tiek pabūti su savimi, pamedituoti, taip prasibudinu, o tuomet jau galiu pradėti dieną“, – 15min kalbėjo ji.

Kristinos mėgstamiausių desertų sąraše – migdoliniai kruasanai, eklerai, macarons sausainiai, ji itin mėgsta morenginį tortą, karamele aplietus kukurūzus. „Saldumynų išragauju labai daug. Gal privengiu tik pagamintų pieno pagrindu, įvairių jogurtinių desertų“, – sakė ji.

Saldėsiams atsispirti sako negalinti ir Laura Mazalienė. Ji juokiasi, kad jei iš niekas iš šono jos nepakontroliuoti, desertus ji valgytų tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei.

O ypač dabar, kai ji laukiasi antro vaiko. „Nėštumas taip pat daro įtaką, nors saldumynus mėgau visuomet. Man nesudėtinga per kartą suvalgyti kondensuoto pieno indelį ar plytą šokolado, tačiau stengiuosi save riboti“, –15min kalbėjo ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Šarūnas ir Laura Mazalai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Šarūnas ir Laura Mazalai

Laura pasakojo namuose visuomet turinti įvairių skanėstų, tačiau ir patys saldumynai – gana riboti. Jos vyras Šarūnas netoleruoja glitimo, todėl šeima jau kurį laiką gyvena atsisakiusi įprastų miltinių patiekalų. „Namuose išnyko visos bandelės, pati nustojau kepti pyragus. Dabar dažniausiai valgome vaflius, macarons, nes jie iš migdolų miltų, renkamės gerą šokoladą“, – kalbėjo Laura.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs