Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne M.A.M.A, o M.A.N.O apdovanojimai: „Šis momentas pasirodė išties labai juokingas“

Nebijoti pasijuokti iš savęs ir iš kitų. Tokio tikslo vedamas kuria režisierius, scenaristas Marius Pocevičius, internetinėje erdvėje prisistatantis Munio slapyvardžiu. M.A.M.A apdovanojimų retrospektyva atsidūrė ir jo akiratyje, tik čia kūrėjas šmaikščiai įgėlė ne be kaukių buvusiems žmonėms, o kitam komiškam momentui.
Munio sukurtas ironiškas vaizdo įrašas apie M.A.M.A apdovanojimus sulaukė nemažai palaikymo
Munio sukurtas ironiškas vaizdo įrašas apie M.A.M.A apdovanojimus sulaukė nemažai palaikymo / Stop kadras

Iš Veisiejų kilęs M.Pocevičius po mokyklos stojo į informatiką, tačiau supratęs, kad tai ne jo kelias, atsidūrė studentų teatre, kur mokėsi aktorystės ir režisūros. Ir savo pastangų dėka pradėjo kurti mėgėjiškus pilno metro filmus.

Praėjusią vasarą buvo nufilmuotas jau trečias pilno metro filmas, kuris, jeigu ne karantinas, šiuo metu jau būtų pasirodęs kino teatruose. O kol kino pasaulis sustojęs, kūrėjas toliau, kaip ir pastaruosius penkerius metus, filmuojasi skirtinguose projektuose, veda renginius, prisideda prie „Dviračio žinių“ montavimo. Vis dėlto visus skirtingus projektus vienija tai, kas kūrėjui itin artima – humoras.

„Filmuose gausu absurdo humoro, viskas sukasi aplink satyrą, ironiją. Ilgai ieškojau, kas man pačiam artimiausia, tai nebuvo lengvas kelias, o kupinas atradimų, kitų kūrėjų analizių, kol galiausiai išsigryninau, kad humoras man yra artimiausias“, – sako Marius.

Nors jis pripažįsta nesantis iš tų kūrėjų, kurie gali čia ir dabar kurti ironišką turinį, tokių bandymų jo kūryboje atsiranda vis daugiau. Vienas iš naujausių pavyzdžių – jo instagrame sukurtas vaizdo įrašas apie skandalingai nuaidėjusius M.A.M.A apdovanojimus.

Švelniai pašiepti tai, kas dėjosi šeštadienio vakarą, paskatino tikrai ne noras įšokti į šiuo metu itin populiarią temą. O ir šiaip pasiaiškinti, kodėl sukūrei tai, ką sukūrei, nevertėtų.

Pats stebėdamas renginį Marius negalėjo atsistebėti, kaip juokingai buvo suplanuotos kai kurios detalės. Svarbiausias iš jų, ir tapęs esminiu sukurto vaizdo įrašo dalimi, yra faktas, kad scenoje netrūko „pats šoku, pats dainuoju, pats bilietus pardavinėju“ momentų.

„Pasirodė išties labai juokinga, kad žmonės ir veda, ir patys apdovanojimus sau pasiima. Tikrai nenorėta nieko įžeisti, bet netrūko svarstymų, kaip čia viskas įvyko – ar nuoširdžiai nežinota, kad būsi apdovanotas, ar viskas šiek tiek suvaidinta. Lyg ir žino, kad gaus, lyg ir ne“, – aiškina Marius.

To tikrai nevertėtų vertinti kaip patyčių, o ir Marius įsitikinęs, kad lietuviai jau tikrai atėjo iki to momento, kai moka pasijuokti iš savęs. Žinoma, prajuokinti nėra lengva, tačiau būtent toks sunkus uždavinys jį ir skatina toliau dirbti, siekti savų tikslų.

„Tokį turinį vienija noras sukelti žmonėms šypseną, juos prajuokinti. Taip gali daryti pasaulį geresniu, toks mano pagrindinis tikslas“, – pabrėžia Marius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Reakcijomis į „The Roop“ pasirodymą net užsienyje išgarsėjęs Munis: „Viskas kilo iš vidinio pykčio“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas