Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Necenzūriniais žodžiais I.Budrienę išplūdęs R.Viršila aiškinosi teismui: paskelbtas verdiktas

Teisme vėl vyko verslininkės Ingos Budrienės ir nuomonės formuotojo, sportininko Remigijaus Viršilos kova, šįkart – dėl tiesioginėje „TikTok“ transliacijoje išsakytų žodžių. Moters ieškinys buvo patenkintas iš dalies.
Remigijus Viršila, Inga Budrienė
Remigijus Viršila, Inga Budrienė / BNS ir Žilvino Ausiukaičio nuotr.

Inga Budrienė į teismą Remigijų Viršilą šįkart padavė dėl tikrovės neatitinkančių paskleistų duomenų ir informacijos, žeminančios garbę ir orumą, paneigimo ir neturtinės žalos atlyginimo.

Byla Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo išnagrinėta rugpjūčio 12-osios popietę. Nurodoma, kad teisėja Laura Matusevičiūtė ieškinį tenkino iš dalies.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Inga Budrienė, Remigijus Viršila
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Inga Budrienė, Remigijus Viršila

I.Budrienė į teismą kreipėsi dėl to, kad R.Viršila tiesioginėje platformos „TikTok“ transliacijoje išvadino ją necenzūriniais žodžiais. Verslininkė pareikalavo viešo atsiprašymo ir paneigti išsakytus žodžius, kad ji yra „šiukšlė“, „čiūčela“, „padla paskutinė“, „žertva“, „suka“, „Kauno sabaka“. Taip pat – priteisti iš atsakovo 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą ir bylinėjimosi išlaidas.

I.Budrienė aiškino, kad R.Viršila savo pasisakymais formavo apie ją neigiamą nuomonę visuomenėje, draugų ir pažįstamų rate. Taip pat teigė, kad būtent po tokių įžeidžiančių pareiškimų sumažėjo lankytojų srautas jos su vyru įkurtame restorane, o kartu ir verslo pelningumas.

Tačiau pats atsakovas pabrėžė su ieškiniu nesutinkantis. R.Viršila aiškino, kad tiesiog reiškė savo subjektyvią nuomonę, ir neigė, kad jo pasisakymai galėjo lemti sumažėjusį I.Budrienės verslo pelningumą.

Galiausiai teismas paskelbė, kad negali įpareigoti R.Viršilos atsiprašyti ir kad jis išsakė subjektyvius teiginius, o ne paskleidė žinią.

Vietoj reikalautų 5000 eurų I.Budrienei nutarta priteisti 10 kartų mažiau – 500 eurų. Negana to, buvo nuspręsta R.Viršilai iš pačios verslininkės priteisti 439 eurus bylinėjimosi išlaidoms atlyginti.

Teismo nutartį per mėnesį abi pusės dar gali apskųsti.

Žmonės.lt primena, kad birželio 20-ąją Kauno apygardos teismas baigė apeliacine tvarka nagrinėti bylą, kurioje Remigijus Viršila kaltintas smūgiu tuo metu nepilnamečiui Ingos Budrienės sūnui. Incidentas įvyko 2023 metų kovo 12 dieną Kaune kovų renginio „Jungle King“ metu.

Sausį priimto Kauno apylinkės teismo nuosprendžio esmė palikta nepakeista – R.Viršila liko atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Nepriteistas ir didesnis neturtinės žalos atlyginimas, nes didesnė nei 1000 eurų suma, anot teisėjo, priteisiama tik išimtiniais atvejais, kai nustatytas itin intensyvus smurtas.

Išspręstas apeliaciniu nuosprendžiu tik klausimas dėl bylinėjimosi išlaidų.

Apeliacinės instancijos teismas nusprendė dėl teisinių išlaidų dydžio pagrįstumo – iš R.Viršilos priteisė nukentėjusiojo naudai 500 Eur proceso išlaidų, patirtų teisinei pagalbai apmokėti pirmosios instancijos teisme, be to, priteisė nukentėjusiojo naudai 389, 62 Eur proceso išlaidų, patirtų teisinei pagalbai apmokėti apeliacinės instancijos teisme. Taip pat iš viso nukentėjusiojo naudai iš R.Viršilos papildomai priteisė 589, 62 Eur jo turėtų proceso išlaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas