Laura Urbonavičiūte-Valutkevičiene, arba kauniečiams geriau žinoma kaip „Laluna“ kavinių Aleksote bei Šilainiuose savininke, laidoje „Skanus gyvenimas“ pasakojo savo istoriją.
„Kai dirbau padavėja, supratau, kad vieno darbo neužtenka, reikia ieškotis antro. Ir būtent antrojoje mano darbovietėje sykį direktorė nusprendė, kad išvažiuoja į užsienį. Aš persigandusiomis akimis klausiau jos, o kas nutiks su ta vieta, kurioje dirbau, bet ji įvardino sumas, kas kiek kainuoja ir sako „duok tūkstantį avansu, o visą kitą galėsi išsimokėti dalimis“. Per naktį pasiskolinau tuos pinigus ir perėmiau kavinukės valdymą, įsivaizduodama, kad viską suprantu“, – apie it iš dangaus nukritusią verslo galimybę laidoje pasakojo viešnia.
Deja, tikrovė neatitiko Lauros vizijų ir pasirodė esanti kur kas sudėtingesnė. Asmeniniame gyvenime ji susidūrė su sunkumais: skyrybomis, dukros auginimu ir verslo nesėkmėmis. Norėdama išlaikyti kavinę, moteris net dirbdavo naktimis McDonald’s restorane, nes kaip sako pati, buvo pasiryžusi žūtbūt išsaugoti savo svajonę.
„Paskui išvažiavau į lauko prekybos renginį. Grįžau užsidirbusi keletą tūkstančių, bet supratau, kad tie pinigai visų mano problemų neišspręs. Man reikia antros kavinės, reikia banketinės salės, nes norėjau daryti pokylius. Važiuodama pro Šilainius pamačiau seną kavinę, pelėsiais ir kerpėm apaugusią. Išsinuomojau tas patalpas, susikaupiau, apsitvarkėme, pirmoji kavinė atsigavo, paskutinį turėtą tūkstantį atidaviau avansui ir atsidarėm“, – vidinio ryžto veikti neslepė moteris.
Tačiau būtent tas paskutinis atiduotas tūkstantis ją supažindino su vienu žmogumi, šiandien jos gyvenime užimančiu vieną svarbiausių vietų. Pasirodo, net ir tokiomis pačiomis netikėčiausiomis aplinkybėmis galima sutikti savo gyvenimo meilę.
„Praėjo metai, gal pusantrų, ir tas žmogus, kuriam padaviau tą paskutinį tūkstantį, šiandien yra mano vyras ir mes kartu auginam ketverių metų dukrytę. Skamba kaip graži meilės istorija, nors iš pradžių buvo be galo sudėtinga. Abu buvome santykiuose ir teko juos nutraukti. Kai atsiranda meilė, nieko negali su tuo padaryti. Daug kas kliudė, daug kas reiškė prieštaringą nuomonę, bet šiandien jau visiems parodžiau ir įrodžiau, kad tai mano žmogus“, – tvirtai atviravo moteris.
Visgi, nėra namų be dūmų, kaip sakoma liaudyje, ir Laura pritaria, kad ji ir jos vyras turi stiprius, vadovauti linkusius charakterius. Tai kartais sukelia iššūkių šeimoje, ypač kai reikia priimti sprendimus ar tvarkyti kasdienes problemas.
„Du vadovai lyderiai šeimoje negali būti. Jisai labai valdingas, direktorius iš didžiosios raidės, ir aš esu tokia, kad manęs niekas nepastumdys. Tai reikėjo labai smarkiai apsišlifuoti ir tikrai būdavo, kad trankydavom durimis. Bet su metais pramokom, iki šiol mokomės, teko ir pas psichologus nueiti, tačiau visad gelbėjam santykius ir tai pasiteisina“, – pripažino moteris.
Laidoje gaminto Brie sūrio ir kriaušių pyrago su filo tešla receptas
Ingredientai:
- 1 pakelis filo tešlos
- 300 g Brie sūrio
- 100 g tirpinto sviesto
- 4 kiaušiniai
- 2 kriaušės
- 1 šaukštas jogurto
- Medus
- Čiobreliai
- Alyvuogių aliejus
- Pistacijų riešutai
- Druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kiekvieną filo tešlos lapą ištepkite sviestu, sudėkite į kepimo indą. Supjaustytą Brie sūrį ir kriaušę, užpilkite medumi ir pabarstykite čiobreliais. Atskirkite dubenyje kiaušinius, įdėkite jogurtą, įberkite druskos ir pipirų. Išplakite iki vientisos masės. Supilkite kiaušinių mišinį ant tešlos. Kepkite maždaug 25 minutes arba kol gražiai apskrus. Pabarstykite pistacijų riešutais.
„Skanus gyvenimas“ – nauja kulinarinė pokalbių laida su Ilona Juciute šeštadieniais, 10 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.