Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl greičio teises praradusi Rūta Meilutytė su BMW sukėlė avariją Kaune

Plaukikė Rūta Meilutytė ketvirtadienio popietę pateko į teisėsaugos akiratį. Paaiškėjo, kad neturinti teisės vairuoti ji Kaune sukėlė avariją.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Portalo Kaunodiena.lt žiniomis, R.Meilutytė Kauno mieste sukėlė avariją. Tai 15min patvirtino Kauno apskrities policija.

Teigiama, kad spalio 24 d. 12.19 val. Kauno Jonavos g. susidūrė „Toyota Yaris“, vairuojamas moters (gim. 1972 m.), ir BMW, vairuojamas moters (gim. 1997 m.). Abi vairuotojos įvykio metu buvo blaivios. BMW vairuotoja, kaip patikino policijos atstovai, neturi teisės vairuoti – šią teisę ji prarado 2020 metais už greičio viršijimą. Iš naujo teisės vairuoti neįgijo.

Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo, tačiau dėl iškilusių problemų pildant eismo įvykio deklaraciją buvo iškviesta policija. Kaip praneša Kaunodiena.lt, avarijos kaltininke buvo pripažinta plaukikė R.Meilutytė, nes ši neturėjo teisės vairuoti.

Dėl šio įvykio pradėta administracinė teisena pagal Administracinių nusižengimų kodekso 423 str. 1 d.

Neturinčių teisės vairuoti transporto priemones asmenų padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas, kuris lėmė kitiems asmenims priklausančių transporto priemonių, krovinių, kelių, kelio ir kitų įrenginių arba kito turto sugadinimą (apgadinimą), užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki penkių šimtų šešiasdešimt eurų.

Taip pat gresia teisės vairuoti atėmimas nuo 9 iki 12 mėnesių – bausmės terminui nesibaigus ji negalės perlaikyti vairavimo egzaminų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento