Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nijolės Pareigytės šeimos atostogos JAV: kasdien kėlėsi lyg į darbą, bet užtat įspūdžių – kalnai

Pigius skrydžius į Ameriką su šeima nusipirkusi Nijolė Pareigytė-Rukaitienė jau galvojo, kad į kelionę dėl užgriuvusių darbų neišvažiuos. Tačiau juk vaikų nuvilti nevalia. 5-erių dukra ir vyro 14-metė sesuo jau savo svajonėse buvo perskridusios Atlantą, todėl kitos išeities nebeliko. Tačiau dabar atlikėja pripažįsta, kad buvo labai verta – nors kelionė ir buvo itin intensyvi, bet davė daugybę naujų patirčių.
Nijolės Pareigytės-Rukaitienės atostogos Amerikoje su šeima
Nijolės Pareigytės-Rukaitienės atostogos Amerikoje su šeima / Asmeninio albumo nuotr.

„Amerikoje daug kartų esu buvusi. Tiesą sakant, kai tik pradėjau draugauti su dabartiniu savo vyru, mūsų pirmoji kartu kelionė buvo į Ameriką. Praleidome visą mėnesį Floridoje. O šįkart keliavome su šeima, pasiėmėme ir 14-metę vyro sesę. Jos svajonė buvo pamatyti šią šalį. Visgi vienu metu jau galvojome, kad neskrisime dėl daugybės atsiradusių darbų, tačiau labai bijojome nuvilti mergaites ir pasiryžome keliauti. Ir dabar dėl to labai džiaugiamės“, – 15min pasakojo Nijolė Pareigytė.

Nors atostogos asocijuojasi su poilsiu, čia jo buvo mažokai. Pasak atlikėjos, kelionė buvo labai intensyvi – daug važinėjo, žiūrinėjo, daug ir sužinojo. Tiesa, buvo gana trumpai – šeimyna Amerikoje turėjo tik 9 dienas.

„Šita kelionė prasidėjo nuo to, kai prieš kokius 8 mėnesius netyčia radome pigius skrydžius iš Stokholmo į Niujorką. Bet viską organizuoti pradėjome tik prieš kelis mėnesius. Mano vyro tėtis turi kelionių agentūrą, tai jie mums visą laiką padeda. Kai pradėjome planuoti šią kelionę, nusprendėme, kad viskas turi būti intensyvu. Dienų nedaug, o pamatyti norisi daug, norėjosi išnaudoti kiekvieną minutę“, – tikino ji.

Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė su dukra ir vyro sese
Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė su dukra ir vyro sese

Ir kiekvieną dieną jie į įspūdžius nerdavo kaip į darbą. „Keldavomės 6–7 val. ryte, pusryčiaudavome ir lėkdavome. Labai daug vaikščiojome – mano dukra tokia šaunuolė, mes per dieną nueidavome po 20 km, o ji koja kojon žengė kartu! Nors aišku, miestas didelis, teko ir pavažinėti metro – jis Patricijai ypač patiko“, – šypsojosi ji.

Kadangi oras iš pradžių buvo labai prastas, šeimyna jį išnaudojo lankydamasi parodose ir meno galerijose. Ir jei galvojate, kad Nijolės 5-erių dukra didžiąją laiko dalį praleido nuobodžiaudama ant suoliuko, apsirikote – ji prie paveikslų stoviniavo ilgiausiai.

„Ji lanko dailės mokyklą, kaip ir senelis su močiute – labai daug piešia. Namuose visada būna paletės, molbertai, daug dažų visokiausių. Jai ši aplinka yra artima, ir aš ją labai skatinu toliau domėtis. Nenoriu, kad muzikuotų, noriu, kad pieštų, – juokėsi ji. – Klaipėdoje lankėme džiazo mokyklėlę, bet pasipildavo ašaros, kai reikėdavo ten eiti. O dailėje ji net nepastebi, kai ateinu jos pasiimti. Mes ir Klaipėdoje lankomės parodose, senelis ir Kaune nusiveda. Niujorke jai taip pat labai patiko, ji stoviniavo prie kiekvieno paveikslo. Aš pati labiau ne į paveikslus žiūrėjau, o į dukros susikaupimą, negalėjau atitraukti nuo jos akių.“

Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė su dukra
Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė su dukra
Asmeninio albumo nuotr./Nijolės Pareigytės dukra Patricija
Asmeninio albumo nuotr./Nijolės Pareigytės dukra Patricija

Nijolė juokiasi, kad vyrui taip įdomu nebuvo. Atlikėja labai gailisi, kad pasidavė jo įkalbinėjimams ir nenuėjo į Metropoliteno muziejų. „Vyrui ir taip meno buvo per daug, – juokėsi ji. – Todėl nuėjome į Nacionalinį Amerikos istorijos muziejų. Jis taip pat milžiniškas, ten ir dinozaurų daug, pirmykščių žmonių, ir Amerikos istorija. Aišku, smagu, bet dukrai tikrai būtų labiau patikę Metropolitene. Vadinasi, teks dar grįžti!“

Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė su dukra
Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė su dukra

Kad jau lankėsi JAV, šeima nepagailėjo pinigų nueiti ir į garsųjį Brodvėjaus miuziklą „Liūtas karalius“. Ir visi liko tiesiog pakerėti – pasak Nijolės, ne veltui jis yra tituluojamas vienas geriausių amžiaus miuziklu.

„Tai buvo viena iš mano svajonių. Todėl Amerikoje nusprendėme be kalbų eiti. Ir žinokit šiurpuliukai lakstė visą laiką... Nebuvo gaila nė vieno cento, nors bilietai buvo be proto brangūs, net ir vaikui kaina ta pati, kaip suaugusiam. Bet tikrai buvo verta mokėti kiekvieną dolerį. Tai buvo tikrai didžiulė patirtis. Po to su vyru juokavome, kad Patricijai dabar bus sunku eiti į kitus pastatymus, nes kai pradeda savo miuziklų patirtį nuo geriausių pasaulyje, tai po to lygins“, – juokėsi ji.

Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė ir Rimvydas Rukaitis su dukra
Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė ir Rimvydas Rukaitis su dukra

Keturias dienas praleidusi Niujorke, visa kompanija patraukė į Floridą, kur juos pasitiko saulė, paplūdimiai ir kur kas mažesnės kainos. Nijolė sako – pigesnės nei Lietuvoje.

„Galvojome, kad tas 9 dienas būdami Niujorke nuo asfalto ir dangoraižių nupušime. Ir šis sprendimas pasiteisino. Floridoje buvo visai kitas oras, didžiausi pasaulyje atrakcionų parkai...

Nusipirkome paketą, su kuriuo galėjome apsilankyti penkiuose parkuose per dvi dienas. Neapėjome, pabuvome tik keturiuose, bet ir tai visur bėgte. Buvome nusižiūrėję, kurie patys smagiausi atrakcionai, tik ne į visus pakliuvome, prie kai kurių buvo nusidriekusios gyvos eilės, kuriose žmonės stovėjo po 2,5 val.“, – pasakojo ji.

Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė su dukra
Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė su dukra

Ir čia ne tik vaikams buvo linksma, tėveliams – ne ką mažiau. „Kokia visgi mūsų kultūra yra. Mums juk „Disneyland“ asocijuojasi tik su vaikais. O amerikiečiai net būdami 60-ies linksminasi atrakcionuose, vaikšto su mikimauzo ausytėmis!“

Nuodėmė čia būtų neapsilankyti ir kosmoso muziejuose – tad Nijolė su šeima nuvyko ir į „NASA Kennedy kosminių skrydžių centrą“.

„Teko pabuvoti ten, kur skrido pirmosios raketos į Mėnulį. Čia viskas labai saugoma, visgi tai yra NASA. Bet čia įrengtas didžiulis parkas turistams, kur pasakojo visą istoriją, matėme patį pirmąjį erdvėlaivį, jį buvo galima pabandyti ir valdyti. Buvome ir viename pačių geriausių, realiausių simuliatorių, galėjome pasijusti kaip tikri kosmonautai. Patricija irgi sėdo į tą kapsulę, kurioje ją visaip vartė“, – sakė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė su dukra ir vyro sese
Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė su dukra ir vyro sese

Prieš išvažiuodama į kelionę Nijolė prašė ir draugų patarimų, ką būtina aplankyti Amerikoje. Kai kurie jų pasiūlė džiazo klubą, į kurį atlikėja su vyru vienam vakarui ištrūko.

„Ėjome į vieną geriausių džiazo klubų „Birland“. Bet ten klausėmės gana sunkaus džiazo, aš labiau mėgstu lengvesnį, su aiškia melodija, su vokalinėmis linijomis. O ten muzikantai panirę į nirvaną... Bet patirtis nereali. Tikri profesionalai“, – susižavėjimo neslėpė atlikėja.

Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė
Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė

Kaip tikra moteris, Nijolė, žinoma, čia rado laiko ir pasivaikščiojimui po parduotuves. Tik sako, kad daug pirkti negalėjo, nes lagaminai ir taip buvo pilni – grįždama atgal ji skrido tiesiai į Angliją koncertuoti, tad į Ameriką vežėsi scenos aprangą.

„Paskutinę dieną turėjome 4 valandas apsipirkimui. Mano vyras mėgsta laisvą, sportinę avalyne – namuose ant kiekvieno kampo yra sportbačiai. Kai nuėjome į garsių prekinių ženklų išparduotuves... Jis stovėjo ir negalėjo patikėti kainomis.

Iš tikrųjų labai gaila ir apmaudu, kai palygini realias kainas su Lietuvoje esančiomis. Pas mus tokie maži atlyginimai, o kokios užkeltos kainos... Nuėjus į sportinių prekių parduotuves, neįmanoma nieko pirkti, ranka nekyla tiek permokėti. Todėl Lietuvoje perku labai retai ir tai, kas tikrai būtina. O šiaip apsiperkame Anglijoje“, – tikino N.Pareigytė.

Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė
Asmeninio albumo nuotr./Nijolė Pareigytė

Beje, neretai lietuviai, nuvykę į Ameriką, sunkiai randa, ką čia valgyti – ant kiekvieno kampo greito maisto užkandinės, nuo kurių skrandis gali greitai sustoti, jei nesi pratęs. Nijolė sako susidūrė su ta pačia problema, todėl nemažai gamino ir pati.

„Mano vaikas mėgsta paprastą, natūralų maistą, todėl Amerikoje ji neturėjo, ką valgyti. Valgė tik vištienos gabaliukus su bulvytėmis. Pusryčius ir vakarienę pati gamindavau. Visada darydavau košytę su daug vaisių, sveikai. O šiaip ieškodavome itališkų restoranėlių, tik ten būdavo galima rasti paprasto daržovių sultinio ar salotų. Bet galiausiai ir mes pasidavėm tai madai, valgėme viską iš eilės“, – juokėsi ji.

Visgi kelione Nijolė su šeima sako liko itin patenkinta. Gal prisijungus dar vienam vaikui, pasitikrino ir planuoja patys gausesnę šeimą?

„Iš tikrųjų buvo juokinga, nes Rimvydo sesuo yra Rukaitytė, mano dukra irgi, aš – Rukaitienė, vyras – Rukaitis, tai atrodė, lyg ir sesę išsivežėme kaip dukrą. Su vyru šnekėjome, kad būtų smagu turėti tokią dukrą, bet tokią, kuri jau būtų didelė“, – 15min juokdamasi pasakojo Nijolė Pareigytė-Rukaitienė.

Daugiau kelionės akimirkų žiūrėkite galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas