Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

NT agente JAV dirbanti Vilma: „Norint čia nieko neveikti, reikia ištekėti už milijonieriaus“

Prieš du dešimtmečius į Čikagą pirmą kartą nuvykusi Vilma, pamilo svajonių žeme vadinamą kraštą ir šiandien Floridoje dirba nekilnojamojo turto agente. Moteris pripažįsta, kad būstų nuomos kainos Amerikoje siekia virš kelių tūkstančių į mėnesį, tad norint ten gyventi, reikia turėti gerai apmokamą darbą arba solidžias santaupas, nes nekilnojamojo turto rinka Amerikoje labai dinamiška ir būstų savininkai gali bet kada pakelti nuomos mokestį.

Laidos „Pirmi kartai“ naujausia herojė – Amerikos lietuvė Vilma, Floridoje dirbanti nekilnojamo turto agente, rašoma „Lietuvos ryto“ televizijos pranešime spaudai.

„Pirmą kartą į Ameriką nuskridau prie 23 metus. Tuo metu Lietuvoje buvo sunki ekonominė situacija ir mano pirma kelionė įvyko į Čikagą. Joje pragyvenau dvejus metus, o vėliau persikraustėme į Floridą. Dažniausiai į Floridą kraustosi žmonės, kuomet išeina į pensiją, nes ten geras oras, saulė, poilsis, bet aš pagalvojau, kad jeigu sulaukus pensijos man neišeis, pakirs kokia liga ar dar kas nutiks, tai kada pasidžiaugti tuo geru oru ir geromis gyvenimo sąlygomis?“, – savo gyvenimo istorija dalijosi moteris.

Evaldo Rudžio ir Tomo Petrovskio nuotr./Floridoje nekilnojamojo turto agente dirbanti Vilma
Evaldo Rudžio ir Tomo Petrovskio nuotr./Floridoje nekilnojamojo turto agente dirbanti Vilma

Laidoje Vilma atvirai prabilo apie gyvenimo Amerikoje realybę. Ji pabrėžia, kad būsto nuomos kainos Floridoje – itin didelės ir nuolat kylančios, o nuomininkai niekuomet negali išlikti ramūs, nes nuomos mokestis gali bet kada šoktelėti.

„Norint Amerikoje nieko neveikti, reikia ištekėti už milijonieriaus. O aš neištekėjau, todėl dirbu, esu nekilnojamo turto agentė ir išlaikau save. Šnekant apie būstus Amerikoje, tai vieno kambario buto nuoma Floridoje siekia 1800 dolerių, ir tai ne pačios geriausios būklės. Dviejų kambarių butai kyla iki 2600 dolerių, o trijų – 3500 dolerių. Be to, tu negali būti garantuotas, kad už nuomą tau kitais metais nepakels, nes mokestis gali kilti kad ir tūkstančiu“, – teigė laidos herojė.

Vilma taip pat pasakoja, kad tiek Čikagoje, tiek Floridoje, galima rasti to paties, ko ir Lietuvoje, kad ir juodos duonos, tad paklausta apie dalykus, kurių ji nėra bandžiusi gyvendama nei viename, nei kitame Atlanto vandenyno krante, ji atskleidė seniai susižavėjusi Tai chi praktika, tačiau pati prie to taip ir neprisiruošė prisiliesti.

Evaldo Rudžio ir Tomo Petrovskio nuotr./Floridoje nekilnojamojo turto agente dirbanti Vilma
Evaldo Rudžio ir Tomo Petrovskio nuotr./Floridoje nekilnojamojo turto agente dirbanti Vilma

„Kada keliaudavau po Ameriką, aš vis matydavau parkuose grupes žmonių, vyresnių, ne tik jaunimą, kurie tiesiog daro tą mankštą. Tie judesiai tokie sinchroniniai, atrodo, kad labai ramina, sukoncentruoja mintis. Niekada to pati nebandžiau“, – pripažino moteris, prieš išsiruošdama į treniruotę Rytų kultūros studijoje „Wudang Tao“, kartu su filosofu, sensėjumi ir vietos įkūrėju Aidu Žilinsku.

Laida „Pirmi kartai“ – šeštadieniais, 17 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas