Mokslininkai ištyrė daugiau nei 200 000 žmonių mitybą. Respondentai atsakė į klausimus apie jų maitinimosi įpročius. Daugiau nei 12 600 žmonių kasdien valgė obuolius, kriaušes ir / arba mėlynes ir nesirgo diabetu.
Dietologė Leslie Beck savo tinklaraštyje parašė: „Tie, kurie valgė mėlynes, turėjo 23 proc. mažesnę riziką susirgti antrojo tipo diabetu, nei tie, kurie nevalgė. Žmonės, suvalgantys ne mažiau kaip penkis obuolius per savaitę, taip pat turi 23 proc. mažesnę tikimybę susirgti diabetu. Šie rezultatai buvo atrasti atsižvelgus ir į kitus faktorius: žmogaus svorį, rūkymą, į tai, ar giminėje buvo sergančių diabetu.“
Diabetas – viena dažnesnių ir baisesnių ligų, pakertanti vis daugiau žmonių. Sveikatos organizacijos prognozuoja, kad iki 2030-ųjų diabetu sirgs 550 milijonų žmonių.