Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Obuoliai, kriaušės ir mėlynės mažina riziką susirgti diabetu

Kasdien suvalgykite po obuolį ir išvenkite diabeto, rašo „Huffington Pos Canada“. Nauja amerikiečių studija atskleidė, kad obuoliai, mėlynės ir kriaušės mažina riziką susirgti antrojo tipo diabetu.
Vaisiai
Vaisiai / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Mokslininkai ištyrė daugiau nei 200 000 žmonių mitybą. Respondentai atsakė į klausimus apie jų maitinimosi įpročius. Daugiau nei 12 600 žmonių kasdien valgė obuolius, kriaušes ir / arba mėlynes ir nesirgo diabetu.

Dietologė Leslie Beck savo tinklaraštyje parašė: „Tie, kurie valgė mėlynes, turėjo 23 proc. mažesnę riziką susirgti antrojo tipo diabetu, nei tie, kurie nevalgė. Žmonės, suvalgantys ne mažiau kaip penkis obuolius per savaitę, taip pat turi 23 proc. mažesnę tikimybę susirgti diabetu. Šie rezultatai buvo atrasti atsižvelgus ir į kitus faktorius: žmogaus svorį, rūkymą, į tai, ar giminėje buvo sergančių diabetu.“

Diabetas – viena dažnesnių ir baisesnių ligų, pakertanti vis daugiau žmonių. Sveikatos organizacijos prognozuoja, kad iki 2030-ųjų diabetu sirgs 550 milijonų žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos