Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oksanos Pikul namuose apsigyveno sūnaus Dominyko „dovanėlė“: „Rūpesčių padvigubėjo“

Verslininkės, grožio srities specialistės ir atlikėjos Oksanos Pikul namuose – džiaugsmingos permainos. Sūnus Dominykas sulaukė dar liepos mėnesį žadėtos gimtadienio dovanos – britų trumpaplaukio kačiuko Hardo. Žmonės.lt Oksana papasakojo, kaip naują šeimos narį priėmė trejų metų augintinis Ralfas ir kodėl tiki, kad vaikams būtina leisti laiką su gyvūnais.
Oksana Pikul su sūnumi ir katėmis
Oksana Pikul su sūnumi ir katėmis / Asmeninio archyvo nuotr.

Liepos 14-ąją Oksanos Pikul sūnus Dominykas atšventė 9-ąjį gimtadienį. Ta proga berniukas norėjo tik vieno – antro augintinio, tačiau tuo metu išsirinktas kačiukas dar buvo per mažas palikti mamą, todėl jam teko kantriai laukti jųdviejų susitikimo.

„Nors Dominyko gimtadienis buvo liepos viduryje, bet katinėliui dar buvo per anksti atsiskirti nuo mamos, todėl su veisėja buvome sutarę, kad jį paimsime po mūsų atostogų rugpjūčio gale. Taip ir padarėme, po atostogų skubėjome parsivežti savo naujojo šeimos nario“, – Žmonės.lt sakė O.Pikul.

Asmeninio archyvo nuotr./Oksanos Pikul katinai Ralfas ir Hardas
Asmeninio archyvo nuotr./Oksanos Pikul katinai Ralfas ir Hardas

Žinoma moteris neslėpė, kad parsivežus kačiuką namuose netrūko iššūkių. Juk ten jau šeimininkavo trejų metų britų trumpaplaukis Ralfas, kuris buvo įpratęs gauti visą šeimos dėmesį.

„Ši patirtis tikrai įdomi, nes visuomet turėdavome tik po vieną gyvūnėlį. Niekada dar neteko apsiimti tokiu įvedimu, kuomet namuose jau yra suaugęs gyvūnas ir reikia jį pratinti prie mažiuko. Pasakysiu taip – reikalų yra“, – šypsojosi pašnekovė.

Taip pat skaitykite: Oksanos Pikul sūnui Dominykui suėjo 9-eri: gimtadienis „Roblox“ tema ir mamos gyva dovana

Tiesa, naują šeimos narį Oksana paėmė iš to paties veislyno, kaip ir pirmą augintinį Ralfą, todėl buvo tikra, kad gyvūnas bus sveiktas ir turės reikiamus dokumentus.

Asmeninio archyvo nuotr./Oksanos Pikul katinai Ralfas ir Hardas
Asmeninio archyvo nuotr./Oksanos Pikul katinai Ralfas ir Hardas

„Aš ne veltui antrą katinėlį rinkausi iš tos pačios veisėjos, norėjau būti tikra dėl jo kilmės, fizinės bei psichologinės sveikatos. Juk namuose yra vaikas, todėl šie faktoriai man buvo labai svarbūs. O mūsų turimas Ralfas labai elegantiškas, ramus, geraširdis katinukas, todėl neliko dvejonių, kad antrasis turi būti iš ten pat. Dominykui beliko iš turimų kačiukų išsirinkti atspalvį – bedė piršteliu ir laukėme savo bernioko“, – kalbėjo O.Pikul.

Asmeninio archyvo nuotr./Oksana Pikul su sūnumi ir katėmis
Asmeninio archyvo nuotr./Oksana Pikul su sūnumi ir katėmis

Visgi mažasis Hardas jau dabar rodo visai kitokį charakterį nei geraširdžiu vadinamas Ralfas.

„Hardas tikrai atspindi savo vardą, jis visai kitoks nei Ralfas. Jis labai charakteringas ir „plepus“ – namuose demonstruoja balso sugebėjimus. Labai nori draugauti, visur dalyvauti ir būti su katinu bei mumis. Sakyčiau, kad jam streso buvo mažiausiai. Atrodė, kad jau pirmą dieną jautėsi atsipalaidavęs ir norėjo glaustytis prie Ralfo, nes jis buvo nuo mažų dienų pratinamas prie kitų gyvūnų ir žmonių. Net pravažiuojantis siurblys jo neišgąsdino“, – Žmonės.lt teigė Oksana.

Asmeninio archyvo nuotr./Dominykas su kate
Asmeninio archyvo nuotr./Dominykas su kate

Moteris prisipažino, kad labiausiai nerimavo dėl to, kaip į mažylį reaguos namuose trejus metus viešpataujantis Ralfas. Tokius nuogąstavimus jai išsakė ir socialiniuose tinkluose ją sekančios gerbėjos, tačiau realybė nustebino.

Asmeninio albumo nuotr. /Oksana Pikul sūnui Dominykui padovanojo britų trumpaplaukį Hardą
Asmeninio albumo nuotr. /Oksana Pikul sūnui Dominykui padovanojo britų trumpaplaukį Hardą

„Ralfas pas mus šių namų ponas, todėl jam buvo šokas, kad namuose atsirado kitas katinas. Teko nemažai padirbėti, kad jie susidraugautų. Sulaukiau nemažai ir sekėjų nuogąstavimų, kad du patinai tikrai nesugyvens, bet tikriausiai viskas priklauso nuo pačių gyvūnų ir auginimo būdų. Ketvirtą parą jų žaidimai vyko pilnu tempu – jie, galima sakyti, skraidė po namus“, – su šypsena sakė verslininkė.

Žinoma, dabar Oksanos namuose padaugėjo rūpesčių – tenka dvigubai dažniau valyti kraiko dėžutes ir rūpintis didesnėmis gyvūnų maisto atsargomis. Tačiau moteris pasidžiaugė, kad visas šis procesas labai naudingas sūnui Dominykui.

„Dabar rūpesčių padvigubėjo – ir dvigubai tualetus sutvarkyti, ir maistą paruošti, prižiūrėti, kad didysis nenuskriaustų mažiuko. Bet Dominykas prie visko tikrai prisideda ir labai stengiasi. Manau, kad tas rūpestis gyvūnu vaikui labai reikalingas. Tai ugdo meilę, jausmus, atjautą. Vaikui besivystant šie dalykai tikrai duoda didelės naudos“, – įsitikinusi Oksana Pikul.

Nepaisant visko, žinoma moteris sakė jaučianti, kad rūpesčiai atsiperka. Jau dabar Oksana namuose jaučia daugiau meilės ir svarsto, kodėl tik dabar sugalvojo įsigyti antrą katinėlį.

„Mums dabar namuose taip linksma ir taip gera, tas dar vienas šeimos narys tikrai maloniai užpildė namų erdvę. Net pagalvoju, o kaip mes anksčiau nesumastėme, kad turi būti du?“ – Žmonės.lt atviravo Oksana Pikul.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas