Verslininkai tikisi, kad tai taps ne tik dar vienu verslu, bet ir tam tikra motyvacijos priemone.
„Sako, kad Lietuvoje neužtenka darbo vietų, o ypač liūdi tokie nedideli miestai kaip Visaginas. Norime įrodyti, kad svarbiausia pradėti nuo savęs.
Verta investuoti į savo miestus, o kartu ir į Lietuvą“, – tikina vienas savininkų J.Šuklinas.
Trejus metus drauge piceriją prižiūrintys savininkai sako, jog per šį laikotarpį spėjo suprasti, ko trūksta jų miestui. Čia sieks sukurti išskirtinę aplinką, kuri bus tinkama ir reikalaujantiems prabangos, ir paprastiems miestiečiams.
„Kadangi esame tarybos nariai, stengiamės rūpintis savo miestu. Siekiame čia pritraukti kuo daugiau investuotojų. Deja, kaskart pakvietę juos pasisvečiuoti nerandame jokios įdomesnės vietos, kurioje jie galėtų būti deramai priimti. Supratome, kad Visaginui reikia prabangesnės erdvės, kur žmonės galėtų kokybiškai pavalgyti, atsipalaiduoti, pasidžiaugti aplinka.
Daug kam nedideli miestai asocijuojasi su žemaičių blynais ir cepelinais.
Norime turėti kažką tokio, ko neturi kiti miestai, kuo galėtume didžiuotis“, – aiškina J.Šuklinas.
Jau netrukus duris atversiančio restorano meniu bus sudarytas pagal aukštus savininkų reikalavimus – klientai galės rinktis iš patiekalų, kuriuos tik puikiais balais įvertins patys savininkai. „Negaminsime maisto, kuris mums bus vertingas tik verslo sumetimais. Norime patiekalų, kurie mus pačius priverstų apsilaižyti pirštus. Tai turi tapti vieta, kur mes ir patys visuomet norėtume užeiti“, – tvirtos nuomonės laikosi restorano bendraturtis.
„Rendez Vous“ įrengta išskirtinė 500 kilogramų svorio krosnis, kurią tiesiai į Lietuvą tiekėjai atgabeno iš Barselonos. „Mūsų šalyje tokių dar nėra. Na, gal ir yra, tačiau mažesnio galingumo, – didžiuojasi kokybišką maistą klientams tiekti ketinantys bičiuliai, – Jei kiti lietuviai neturi, tai nereiškia, kad Visaginas negali turėti. Dažniausiai mažesniuose miestuose tokių prietaisų niekas neįrengia, bijo investuoti“.
Kaip elgtis naujų technologijų apsuptyje, restorano darbuotojai buvo apmokyti iš anksto. Informacija virėjus aprūpino patys tiekėjai. Geromis darbo sąlygomis besirūpinantys savininkai džiaugiasi subūrę didelę komandą, kuria pasitiki ir padeda jai tobulėti.
„Skatiname komandinį darbą. Mums svarbu, kad visi darbuotojai vieni kitiems padėtų, patartų. Subūrėme puikią komandą, o dabar į savo ratą priėmėme dar daugiau naujų veidų. Iš viso sukūrėme 18 darbo vietų. Kiekvienai sričiai – atskiras specialistas. Didelė komanda reikalinga siekiant išlaikyti kokybę“, – aiškina J.Šuklinas.
Visuomenei puikiai pažįstamų vyrų duetas sukūrė ne tik nuolatinių, bet ir trumpalaikių darbo vietų. Verslininkai prasitarė, kad kūrybiniame procese daug kuo prisidėjo talentingi miesto gyventojai.
„Siekėme, kad prisidėti galėtų kiekvienas visaginietis. Smagu žinoti, kad daugelis jų čia paliko bent dalelę savęs. Jiems patiems bus daug maloniau užsukti į šią vietą. Pavyzdžiui, dizainą kūrė jaunas, dar mažai kam žinomas, dizaineris. Suteikėme jam laisvę, kad jis čia galėtų sukurti kažką savo. Visi kartu susėdome, apsitarėme, tačiau ribų neapibrėžėme. Davėme jam laisvę. Tiesa, viskas restorane – rankų darbo. Net baras“, – atskleidžia J.Šuklinas.
Visaginas – talentingų žmonių miestas. Čia gyvena ne tik žinomų sportininkų, bet ir muzikantų, dainininkų. Pavyzdžiui, Ona Kolobovaitė, Alina Orlova, Maksimas Pogrebniakas, Ilja Aksionovas, Algis Frankonis, Veronika Konan ir kiti. Ne veltui netrukus atsidarysiančiame restorane įrengta scena.
„Visagine gyvena daug gerų pianistų, džiazo muzikantų, dainininkų. Tik štai vietos, kur galėtume pasiklausyti jų muzikos, nėra. Vienintelė zona, kur gali išgirsti koncertuojant – muzikos mokykla. Neįtikėtina, tačiau iš Visagino kilusias įžymybes matome tik per televiziją. Norime sukurti vietą, kur jie galėtų rengti savo programas, o susirinkusieji – pasiklausyti ir kartu skaniai pavalgyti“, – pasakoja J.Šuklinas.
Verslininkai ir sau, ir klientams pasižada sieksią lankytojams suteikti tik geriausių emocijų. Labiausiai pabrėžia jaukią atmosferą ir išskiria tik geriausios kokybės produktus ir gardžius patiekalus. „Patirties sėmėmės ir informaciją rinkome keliaudami po kitus kepsnių restoranus. Esame pasiruošę“, – įtikinamai šneka olimpinis vicečempionas.
Restorano vidų išvys ir pirmieji patiekalus „patikrins“ žinomi Lietuvos žmones. „Rendez Vous“ šį šeštadienį vakarieniaus ir išskirtinę prezentaciją stebės žymūs politikai, sportininkai, verslininkai. „Šeštadienį atvyks daug mūsų draugų, žinomų žmonių, iš kurių tikimės sulaukti kritikos, pasiūlymų.
Tik viską išanalizavę ir ištaisę klaidas, jei jų bus, restoraną atidarysime klientams“, – aiškina restorano bendraturtis.
Kelis pirmus mėnesius klientai apžiūrinės tik techninį meniu variantą.
Lankytojai galės drąsiai dalintis savo nuomonėmis, kritika. Per tą laikotarpį restorano savininkai žada sudaryti galutinį meniu, kuriame bus pateikti tik pagrindiniai ir patys geriausi patiekalai.