Omarų degustacinėje vakarienėje dalyvavęs Andrius Užkalnis buvo tiesus: „Tokias vakarienes galėčiau valgyti kasdien. Lobsteriai ir šampanas – štai kaip reikia gyventi, – šypsodamasis komentavo publicistas.
„Jei taip dar negyvenate, mąstykite, ką darote su savo gyvenimu, gal nepakankamai dirbate ir stengiatės“, – kaip visuomet kandžiai juokavo renginio svečias.
Omarų vakarienei neatsispyrė ir stilistė Agnė Jagelavičiūtė bei jos vyras Mantas Volkus. Jų nuomone, tai išskirtinė vieta Lietuvoje.
„Ne paslaptis, kad mėgstame gerą maistą, tad ir maitinimo įstaigas renkamės labai atsakingai ir neiname bet kur“, – komplimentų negailėjo vakarienės dalyviai.
„Aš visada džiaugiuosi, kai atsidaro naujos vietos. Man labai patiko visas meniu ir ne tik omarai. Neneigsiu, kad mėgstu ir ne patį sveikiausią maistą: picos ir burgeriai man ne svetimi. Savaitgalį būtinai čia ateisiu sudoroti picos su kilogramu mocarelos“, – komentavo marketingo specialistas Saugirdas Vaitulionis.
Jam pritarė ir Indrė Stonkuvienė, kuri pripažino, kad jos šeima labai mėgsta pasmaguriauti: „Su Mantu Stonkumi esame naujovių gerbėjai. O čia tikra naujiena Lietuvoje.“
Dovilė Filmanavičiūtė teigia, kad tokia vieta – išsigelbėjimas nuo rutinos.
„Buvau benuobodžiaujanti savo mieste. Atrodė visos vietos jau aplankytos, o štai ir ne. Labai kosmopolitiška ir skanu. Aš čia nuolat „kirsiu“ lobsterį, nes jūros maistas man yra palaima, o vyrui – Čikagos pica! Ar dar rasi tokią vietą, kuri šeimyninius santykius pakylėtų visu šimtu procentų?“ – juokėsi.
Lapės ir omarai
Restorano pavadinimas „Foxes“ (liet.k. „lapės“) dažnam gali pasirodyti, kaip neturintis nieko bendro su jūros gėrybėmis ar omarais. Tačiau pasak restorano savininkų Aurimo Suikos ir Artūro Jurčenko atsakymas slypi legendoje. „Senovėje žvejys pagavo jūroje omarą (lobsterį), tačiau jį laive pačiupo lapė, kuri mistiniu būdu atsidūrė žvejo laive. Pagal šią legendą pirmąjį pagautą jūros galiūną suvalgė būtent ji“, – pasakoja šeimininkai.
Pasak omarų žinovų, šis jūros gyventojas ypatingas ne tik savo paruošimu, išskirtiniu skoniu, bet ir valgymo technika. „Lobsteriai yra ragaujami su specialių žnyplių pagalba. Po nelengvai perlaužiamu kiautu slepiasi tikrasis gurmanų džiaugsmas, vertas visų pastangų“, – šypsosi naujos vietos Vilniuje įkūrėjai.
Garsenybes palepinęs restoranas išsiskiria ne tik šviežiai pargabentomis jūros gėrybėmis, bet ir amerikietiškais tradiciniais gardumynais.