Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Operos solistei V.Miškūnaitei diagnozuotas koronavirusas: kad serga, suprato nebeužuodusi kvepalų

Legendomis apipintą penktadienį, 13-ąją dieną, operos solistei Viktorijai Miškūnaitei buvo diagnozuotas koronavirusas. Iki tol ne vieną koronaviruso testą dariusi moteris pasidalijo savo patirtimis ir šmaikščia istorija, kaip galų gale suvokė, kad klastingas virusas aplankė ir jos namus.
Viktorija Miškūnaitė
Viktorija Miškūnaitė / 15min ir Viganto Ovadnevo nuotr.

Apie susirgimą V.Miškūnaitė pranešė socialiniuose tinkluose. „Labas visiems, kurie, kaip ir aš iki šiol, skeptiškai vertinate šitą virusą.

Kurie mane pažįsta, žino, kad esu tokia nenuilstanti „teisybės ieškotoja“, bent jau taip mane vaikystėje vadino mano mama, ir todėl kažkur giliai širdyje, grynai teisybės dėlei, norėjau „savo kailiu“ patirti, kas yra tas mistinis Covid-19 ir tada iš pirmų lūpų – jei liksiu gyva – papasakoti, kas per baubas ir ar jis tikras, yra koronavirusas“, – pasakojimą pradėjo operos solistė.

Kaip teigė moteris, prieš savaitę, t.y. lapkričio 6 dieną, darbovietės siuntimu, klinikoje jai buvo atliktas SARS-CoV-2 RNR tyrimas. Ji pridūrė, kad iki šiol (nuo rugpjūčio mėnesio) tyrėsi net kelis kartus (tiek imant tepinėlį, tiek iš kraujo) ir šitas, buvo bene jau šeštas. Visi iki tol buvę kartai esą nebuvo nei skausmingi, nei labai malonūs.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktorija Miškūnaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktorija Miškūnaitė

„Tą penktadienį tyrimas buvo toks skausmingas, kad aš nevalingai sugriebiau med. darbuotojos ranką ir tiesiog fiziškai ištraukiau ją iš savo nosies, tiesiogine ta žodžio prasme. „Ką jūs darote?!“ – pasipiktino ji.

Aš mandagiai atsiprašiau, paaiškindama jai, kad ji, atsiprašant, sukišo man tą pagalį per giliai (ir dar ten kažką krapšto!) ir ši procedūra yra man skausminga, nors visus kartus, kuriuos dariausi iki šiol (beje, Danijoje šitą tyrimą atlieka imant tepinėlį TIK iš gerklės, o Estijoje TIK iš nosiaryklės, ir tik vienos landos), NEBUVO skausmingi.

Tąkart viskas tuo ir baigėsi. Testas buvo neigiamas, nors po jo aš visą dieną nesustabdomai čiaudėjau ir pajutau, jog man yra užgulusi nosis – nurašiau viską darbuotojos neprofesionalumui ir „visko pasitaiko“, – rašė V.Miškūnaitė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Viktorija Miškūnaitė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Viktorija Miškūnaitė

Netrukus, lapkričio 12 dieną, toje pačioje klinikoje, ta pati medicinos darbuotoja operos solistei vėl darė tą patį tyrimą pakartotinai.

„Pasikartojo tas pats scenarijus: gerklė – nieko, kairė nosies landa – nieko, dešinė – skausmas toks, kad man, būnant suaugusiai moteriai, vėl suveikė savigynos refleksas – šįkart aš tiesiog nustūmiau ją nuo savęs ir mintyse sau prisiekiau: „šitas yra PASKUTINIS testas – kartas, kai aš leidžiu kam nors kišti ką nors į savo nosį“.

Įdomiausia, kad ji šįkart nei kiek nenustebo nuo mano reakcijos, tik pradėjo juoktis. Na, mes abi nuleidome juokais šį incidentą, neva, koks blogis yra šitas testas, kankina žmones“, – patirtimi dalijosi V.Miškūnaitė.

Po testo solistei pasireiškė tie patys simptomai, kaip ir praeitą sykį: nesustabdomas čiaudulys, užgulusi nosis. Et, na, ką padarysi, pagalvojo moteris.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktorija Miškūnaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktorija Miškūnaitė

Tačiau beeinant pro duris į planuotą susitikimą atsitiko keistas dalykas. Moteris pasikvėpino kvepalais, bet... nieko neužuodė!

„Dar kartą pauosčiau naują, prieš kelias dienas įsigytą kvepalų buteliuką – nieko! Tada, kaip kokiam dramatiškame filme, netikėtai pasisukus įvykių eigai – puoliau atidarinėti ir uostyti visus buteliukus iš eilės – turėjau pripažinti, kad neužuodžiu nič nieko. Susitikimą atšaukiau. Suglumusi nuėjau miegoti“, – įvykius nupasakojo atlikėja.

Ryte atsibudusi V.Miškūnaitė gavo viską paaiškinantį el. laišką, jog koronaviruso testo rezultatas – teigiamas.

„Dabar esu saviizoliacijoje ir nusprendžiau pradėti rašyti mini karantino dienoraštį – iš pirmų lūpų – kas ir kaip. Šiaip esu stiprios sveikatos, manęs taip lengvai „nepakirsi“, nes nuolat geriu vitaminus C, D, cinko papildus bei intuityviai jaučiu, ko mano organizmui reikia, ko ne.

Bet man ramybės neduoda vienas dalykas. Visą šitą laikotarpį nuo pavasario intuityviai jaučiau, kad man kaukės nešiojimas kenkia. Mano kūnas tiesiog fiziškai priešinosi nešioti kaukę – man trūko šviežio oro, deguonies, vis norėjosi „giliau įkvėpti“, tarsi kvėpuočiau ne pilnais plaučiais, todėl kiek įmanoma stengiausi būti gryname ore, eiti pasivaikščioti ir nešioti kaukes tik ten, ir tik tada, kai to tikrai reikia.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./J.Vaitkutės ir A.Mamontovo kurtos instaliacijos „Skambina“ atidarymas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./J.Vaitkutės ir A.Mamontovo kurtos instaliacijos „Skambina“ atidarymas

Be to, nešiojant kaukę man labai rasodavo vidinė kaukės pusė, todėl jausdavau, kad įkvepiu drėgną orą atgal (kas esate susidūrę – tai yra tiesiausias kelias į kvėpavimo takų ligas). Dėl šitos priežasties keisdavau kaukes kaip apsėsta, kad išlaikyčiau gaivumo ir natūralios oro drėgmės pojūtį.

Iki visų šitų medicininių prevencijų, intervencijų jaučiausi sveika kaip ridikas. Ir štai po vakarykščio testo man nustatytas koronavirusas“, – tikino moteris.

Čia jai kilo klausimas, kuriuo ji siūlė pasidomėti ne tik sąmokslininkams, bet ir tyrėjams.

„Negaliu įrodyti, kad žmonės užkrečiami darant testus ir tai skambėtų taip visiška sąmokslo teorija, bet, kad išsklaidytume VISŲ ŽMONIŲ, tarp jų ir tų, kurie nešioja folijos kepurėles ant galvos, abejones, būtų įdomu atlikti mokslinį tyrimą, testuojant izoliuotus žmones prieš ir po SARS-CoV-2 RNR testo – kokie būtų rezultatai“, – juokingus sutapimus aptarė V.Miškūnaitė.

„O jei rimtai – BŪKITE SVEIKI, saugokite save ir savo artimuosius, būkite, kiek įmanoma daugiau gryname ore, sportuokite, kvėpuokite ir GERKITE VITAMINUS!“ – palinkėjo operos solistė.

#pirmakarantinodiena Labas visiems, kurie, kaip ir aš iki šiol, skeptiškai vertinate šitą virusą. Kurie mane pažįsta,...

Posted by Viktorija Miškūnaitė on 2020 m. lapkričio 13 d., penktadienis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas