Žiniomis apie savo pirmąją knygą O.Gasanovas pasidalijo feisbuke.
„Parašiau knygą! Pats netikiu tuo, bet parašiau. Tik labai keistu, tikriausiai tik man suprantamu būdu visa tai vyko. Rašiau po gabaliuką – skraidydamas, keldamasis anksti rytais viešbučiuose, prieš eidamas miegoti vėlai vakarais, dar važiuodamas traukiniais ir plaukdamas keltu. Rašiau Ispanijoje, Norvegijoje, Japonijoje, Amerikoje, Lietuvoje. Dar tikriausiai virš daugybės kitų šalių ir vandenynų, kai sėdėdavau pasirėmęs į langą lėktuvuose. Skamba tai wow, atrodo, penkis tomus parašiau. Ne, gi sakau – rašiau po gabaliuką, po nedidelę istoriją, po vieną prisiminimą. Ir ta knyga, ne romanas, ne detektyvas“, – įrašą pradėjo jis.
O.Gasanovas pridūrė, kad rašytojo karjerą jis pradeda nuo to, kuo pats gyvena.
„Kas man pačiam labai patinka ir to, kuo mane visada kaltinate. „Jis vis valgo ir valgo“, – komentuoja mano kelionių žiūrovai. Taip, nes ne tik labai mėgstu, man tai ir didžiulė kitų šalių, kitų tautų pažinimo dalis. Todėl ir parašiau apie maistą! Ką keliaudamas prisiragavau, kas man patiko ir ką siūlau jums paragauti. Net ne paragauti, pasigaminti patiems!
„Orijaus Kelionės. Receptai“ – tai knygos pavadinimas. Knygos, kurioje susijungia mano trys meilės. Kelionės, maistas ir fotografija. Joje rasite mano pasakojimus ir nuotraukas iš labiausiai lietuvių lankomų šalių. Ir svarbiausia – rasite ten atrastus receptus. Tai knyga tiems, kas mėgsta valgyti. Tokiems kaip aš“, – dalijosi Orijus.
Žurnalistas atviravo, kad knyga jau išsiųsta į spaustuvę, o fizinis jos variantas pasaulį išvys jau gruodžio pradžioje.
„O šiandien pradedam išankstinius knygos užsakymus. Užsisakiusiems iki gruodžio 1d. – išsiųsime ją su autografu“, – rašė jis.
„Nevaidinu profesionalaus šefo, nes toli gražu man iki tokio. Todėl visi tie patiekalai, kuriuos pristatau knygoje – įveikiami kiekvienam“, – pridūrė.